HOME » 003 ADULTBABY HOE OF WAT » Begin en ontwikkelingen van de ab/dl scene

Begin en ontwikkelingen van de ab/dl scene

De adultbaby scene is ongeveer zo een 35 jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten en om precies te zijn in Californië rondom San Francisco. Daar was een kleine groep volwassen die zich bezig hield met het dragen van luiers voor de lol en zich weer baby wilden voelen en zo is de ab/dl scene min of meer ontstaan. We praten hier echt over ab/dl scene omdat het een zeer kleine groep was in die tijd waarbij het ging om volwassenen welke alleen een luier willen dragen  maar ook volwassenen die daar iets verder in gingen en naast het dragen van een luier zich ook kleden als een baby veelal in destijds zelf gemaakte baby kleding op volwassenen grote mede ook omdat in die tijd er nog geen webshops of winkels waren ook niet in de Verenigde Staten welke zich richtte op de ab/dl scene. 

Zo ontstond Diaper Pail Friends afgekort als DPF in de Verenigde Staten welke ook als eerste actief was op internet op het gebied van ab/dl. Deze DPF werdt steeds groter via internet want ook mensen uit Andere landen met ab/dl gevoelens gingen naar deze site en hun chat waaronder ook veel Nederlanders en Belgen omdat er gewoon niets anders was begin jaren 90 van de vorige eeuw voor de ab/dl scene toen. Adultbabyspeelparadijs zegt ook meteen erbij dat we gerust kunnen en mogen zeggen dat deze site en chat van DPF al vanaf het begin omstreden was en er veel verzet tegen was en ook regelmatig plat lag waarschijnlijk door veroorzaakt door ethische hackers want we steken dit zeker niet onder stoelen of banken en onze beheerder die deze tijd heeft meegemaakt zegt ook dat inderdaad het niet zo vreemd was dat er veel weerstand was tegen DPF want die chat was het probleem zegt hij want die zat vol met gefrustreerde en totaal doorgedraaide Amerikanen en Canadezen waardoor steeds meer het idee bestond dat het een ontmoetingspek was voor zedendelinquenten met een geesteszieke geest. Hetgeen ook de reden was dat onze beheerder al heel snel weg was daar van die site en chat omdat hij daar zeer beslist niet mee geassocieerd wil worden met dit soort randdebielen zoals hij ze noemt. En later bleek dus inderdaad dat de site was gesloten op last van de Amerikaanse politie en gingen de geruchten dat de eigenaar een zekere Tommy was gearresteerd omdat die zich inderdaad bezighield met zaken welke niet behoren tot het ab/dl gebeuren namelijk het zich richten op minderjarigen hetgeen ook de ab/dl scene een zeer slecht imago heeft opgeleverd en waardoor de vele vooroordelen zijn ontstaan omtrent het ab/dl gebeuren niet geheel vreemd te vinden natuurlijk omdat een aantal dwazen zich met zaken bezighouden die niet met de ab/dl scene te  maken hebben.

Kort na het ontstaan van de Amerikaanse scene voor ab/dl op internet kwam ook de Engelse scene op internet en de grondlegger daarvan is toch wel Mommy Hazel uit Gillingham nabij Londen. Zij was het die al midden jaren 90 van de vorige eeuw een adultbaby hotel had en een webshop voor adultbaby kleding. Ook organiseerde zei bijeenkomsten specifiek voor adultbaby's in die tijd. Ook ABC club ontstond een bijeenkomst voor zowel luierliefhebbers als adultbaby's welke maandelijkse bijeenkomsten hield in Londen in de buurt van het bekende treinstation King Cross Sint Pancrass waar nu de eurostar eindigt. Deze club bestaat anno 2019 nog steeds.

Midden jaren 90 van de vorige eeuw kwam de eerste ab/dl bijeenkomst in Nederland namelijk in Rotterdam en deze bijeenkomst werd destijds om de 2 maanden gehouden en daar kwam toen al zo tussen de 30 tot 40 mensen op af vanuit het gehele land maar zelfs vanuit Franstalig België.  Kort daarna kwam er een bijeenkomst bij namelijk die van Crèche Bebe welke nu nog bestaat en dus de langst draaiende bijeenkomst voor de ab/dl scene is in Nederland.

Ook kwam er midden jaren 90 de eerste Nederlandstalige chat voor luierliefhebbers en adultbaby's welke via Mirc draaide en te vinden was onder #luiers. Onze beheerder zegt zelf destijds nog daar gezeten te hebben en zegt in het begin was het heel gezellig daar maar na verloop van tijd zag hij dat de boel steeds meer werd overgenomen door luierliefhebbers die eigenlijk weinig of niets hadden met het adultbaby gebeuren en gingen de gesprekken steeds vaker over luiers dragen in combinatie met bdsm en werd er nog nauwelijks over het adultbaby gebeuren gesproken binnen deze chat waardoor onze beheerder het tijd vond om er niet meer te komen omdat er eigenlijk weinig meer te doen was voor iemand met adultbaby gevoelens. Daarbij kwam volgens onze beheerder ook nog eens het probleem dat steeds meer figuren welke totaal niets hebben met de ab/dl scene maar uit sensatie naar de chat kwamen. Onze beheerder zegt dit kwam omdat in die tijd het zwaar beladen onderwerp als adultbaby diverse keren op de Nederlandse tv was besproken waarna volgens hem meteen sensatie belust Nederland op internet opzoek ging en uiteindelijk terecht kwam bij de Nederlandstalige chat met alle gevolg van dien. Ook zag hij na zo een uitzending een stormvloed aan teenbaby's komen naar de chat wat ook niet echt bevorderlijk was mede daar het ab/dl gebeuren vooral in die tijd een zwaar beladen onderwerp was waar eigenlijk geen enkel begrip van de buitenwereld  voor was en zeker in in die tijd een zeer moeilijk bespreekbaar onderwerp was mede ook door dat er in die tijd in België enorm schandaal aan de gang was rond een grote zedenzaak ons allen wel bekend als de zaak Dutroux was het niet zo slim en verstandig om die teenbaby's toe te laten in een chat voor volwassenen waar ook over seks en seksuele handelingen werd gesproken want dan krijg je al snel de vele vooroordelen die er zijn omtrent ab/dl waarover we elders op onze website meer informatie geven over de vele vooroordelen.

Ook ontstonden de eerste Nederlandstalige websites op het gebied van adultbaby zijn eind jaren 90 van de vorige eeuw ook onze beheerder had destijds zo een website en hij zegt ik ben er toen snel mee gestopt omdat ik al snel zag dat Nederland daar nog helemaal niet aan toe was ook gezien de vele negatieve reacties en zelfs bedreigingen waarvan men destijds geen melding kon doen bij politie omdat het hele ab/dl gebeuren in die tijd best wel een zeer moeilijk bespreekbaar item was en men er dan ook niet mee naar de politie ging in die tijd wellicht ook uit schaamte misschien.

Rond de eeuwwisseling kwamen de eerste Nederlandstalige forums met chats op internet voor de ab/dl scene waarvan adultbabyspeelparadijs zegt dat wij steeds meer zagen dat deze steeds meer en vaker overheerst werden door luierliefhebbers welke totaal niets hebben met het adultbaby gebeuren en dit eigenlijk ook steeds vaker lieten blijken omdat er regelmatig opmerkingen werden gemaakt naar adultbaby's als er over de belevingswereld van het adultbaby zijn werd gesproken terwijl deze zelfde personen wel ongeveer hun belevingswereld bij adultbaby's op dwongen anders moesten ze maar gewoon wegwezen werd helaas ook maar al te vaak medegedeeld door hun aan adultbaby's. Dit is ook een van de redenen waarom adultbabyspeelparadijs zegt de twee scenes moeten los van elkaar verder dit zal veel beter zijn mede ook omdat er helaas van de kant van luierliefhebbers weinig of geen respect is voor de belevingswereld van adultbaby's.

Ook zagen wij van adultbabyspeelparadijs en met ons vele anderen dat er een enorme machtsstrijd ontstond tussen enkele Nederlandstalige forums en chats omdat gewoon een aantal figuren aan grootheidswaanzin lijden en alles in het werk zetten om maar de grootste te zijn hetgeen de ab/dl scene niet ten goede komt. De onderlinge haat en nijd en afgunst heeft er zelfs toe geleid dat personen die elders werden geband wegens overlast elders gewoon weer verder kon gaan omdat men het had verzuimd om andere forums en chat op de hoogte brengen van dat iemand geband was wegens overlast. Hetgeen heeft gezorgd dat iemand binnen de ab/dl scene die het allemaal niet zo nauw neemt aan grooming heeft gedaan elders en wij van adultbabyspeelparadijs denken dat we gerust mogen zeggen dat dit soort gevallen zorgwekkend zijn en niet bevorderlijk zijn voor de ab/dl scene.

Mede daar de teamleden van adultbabyspeelparadijs niets met deze onzin van idioten met een grootheidswaanzin maar nog minder met idioten die volwassen zijn maar contacten proberen te onderhouden met minderjarigen en dus aan grooming doen waar onze teamleden totaal niet mee in aanraking willen komen hebben ze besloten om zelf iets op te zetten namelijk adultbabyspeelparadijs waar wij niet aan grootheidswaanzin lijden om ten koste van alles de grootste te zijn en waar de beheerder en de moderators optreden als er sprake is van grooming door bezoekers van de chat en hebben wij niet zo een houding van zal ons een zorg zijn hetgeen elders helaas wel gebeurd.