HOME » 004 VOOR OUDERS VAN TEENBABY'S » De moeder van ABZeeuwsmeisje vertelt

De moeder van ABZeeuwsmeisje deelt haar ervaring 

Hier verteld de moeder van ons teamlid ABZeeuwsmeisje hoe of ze er mee om is gegaan toen ze ontdekte dat haar gevoelens had om zich weer baby of peuter te willen voelen en als baby of peuter behandeld wilde worden,

Adultbabyspeelparadijs hiermede te kunnen bijdragen tot een betere acceptatie door ouders van tieners met gevoelens voor het zich weer baby of peuter voelen omdat wij regelmatig berichten zien van enorme spanningen en strijd tussen teenbaby's en  hun ouders welke tot hevige ruzies en spanningen lijden binnen een gezin

Wij citeren nu de moeder van ABZeeuwsmeisje

Toen ik zo een 15 jaar geleden er achter kwam dat mijn dochter gevoelens heeft om zich weer baby of peuter te willen voelen en de wens had om als baby of peuter te worden behandeld moest ik ook wel even slikken en wist ik ook niet hoe hierop te reageren en was ik net als waarschijnlijk veel ouders die heden ten dagen  hiermee te maken krijgen omdat ze ontdekken dat hun kind iets met luiers heeft of zich weer baby of peuter wil voelen dat men niet weet hoe hierop te reageren omdat men totaal niets afweet van dit hele fenomeen welke ab/dl scene wordt genoemd en mede daar het zo een duister en dubieus gedoe is mede veroorzaakt dat heel veel in een besloten wereldje op internet afspeelt waar men moeilijk als buitenstaander in komt kan ik mij heel goed voorstellen dat men zich als ouder zorgen maakt als men er achter komt dat dochter of zoon lief zich in dit wereldje bezighoud.

Hetgeen ik wel meteen heb gedaan ook omdat ik zag dat mijn dochter enorm was aangeslagen en diep verdrietig was dat ik had ontdekt dat ze zich met het ab/dl gebeuren bezig hield en zich aangetrokken voelde tot dit wereldje. Ik heb haar eerst op haar gemak gesteld en meteen gezegd dat ik niet boos was op haar wat naar mijn idee bijdraagt dat de tiener zich meer op haar of zijn gemak voelt. Maar zei er wel meteen bij dat ik wel precies wilde weten waarom mijn dochter op dit soort sites actief was op internet. Ik ben van mening dat alleen door te luisteren naar uw dochter of zoon u er achter kan komen waarom uw dochter of zoon voor de ab/dl scene kiest want daar moet naar mijn idee een reden voor zijn want een tiener gaat niet zomaar van de ene op de andere dag naar zo een scene op zoek en voelt zich daar thuis en op haar of zijn gemak en vooral geaccepteerd iets wat naar mijn idee vooral bij tieners heel belangrijk is om ergens bij te horen en vooral geaccepteerd te worden in hoe ze zijn en wie ze zijn en wat ze doen.

De reden dat mijn dochter in deze scene actief was en zich daar thuis voelde had diverse oorzaken een er van is dat mijn dochter al vanaf haar geboorte luiers draagt om medische redenen en daar niet of nauwelijks mee om kon gaan ook al omdat ze enorm gepest werd door haar leeftijd genootjes in de directe omgeving van haar. Daarnaast is het ook zo dat mijn dochter een groeiachterstand heeft en voor haar leeftijd heel erg klein is waar ze ook steeds mee getreiterd en gepest werd wat er voor zorgde dat mijn dochter heel erg onzeker werd en enorm met zich zelf overhoop lag omdat ze zich uitgesloten voelde omdat ze enorm gepest en getreiterd werd maar ook omdat eigenlijk niemand met haar wilde of misschien beter gezegd mocht spelen van een aantal kinderen in de buurt die min of meer bepaalden met wie er wel en niet gespeeld mocht worden en ik ben zelf van mening dat dit zeker niet bijdraagt aan het zelf vertrouwen van een tiener en al helemaal niet als deze ook nog een medische beperking of handicap heeft. Zo een situatie maakt een kind alleen maar onzekerder waardoor het ook in een isolement komt hetgeen ik bij mijn eigen dochter ook heb gezien omdat ze eigenlijk niet meer buiten speelde en eigenlijk altijd terug getrokken op haar kamertje was achter de computer en dan veelal op forums en binnen chats op gebied van het zich weer baby of peuter voelen omdat ze zich daar op haar plek voelde en vooral geaccepteerd en begrepen.

Ik moet eerlijk bekennen ik wist toen ook niet hoe te handelen nadat ik van mijn dochter hoorde hoe of wat en besloot een gesprek aan te vragen met mijn toenmalige huisarts in de hoop dat deze mij verder kon helpen met hoe om te gaan met deze situatie waarmee ik zelf eigenlijk weinig of niets kon omdat ik daar totaal geen ervaring mee had en niet wist hoe aan te pakken. Ik had misschien ook kunnen kiezen om meteen te zeggen tegen mijn dochter van nu is het afgelopen en stoppen met die onzin maar ik denk dat dit averechts werkt. Allereerst help ik daar mijn dochter niet verder mee omdat die juist op zoek is naar plek waar ze zich veilig en vooral geaccepteerd en begrepen voelt iets wat voor iedere tiener zeer belangrijk is. Daarbij loop je als ouder ook een zeer grote kans dat als je er niet bent dat je kind stiekem naar dit soort sites gaat omdat ze toch op zoek zijn naar een plek waar ze zicht thuis voelen. Mede daarom heb ik contact gezocht met mijn toenmalige huisarts welke mij met mijn dochter doorverwees naar een kinderpsychologe om te kijken voor een oplossing en vooral om te kijken wat te doen en vooral hoe te handelen met deze verlangens van mijn dochter zonder dat er meteen verwijten worden gemaakt naar mijn dochter zodat deze zich nog ongelukkiger en vooral onzekerder zou gaan voelen dan op dat moment al het geval was.

Gelukkig troffen we iemand die begripvol was en zeer zeker niet meteen begon tegen mijn dochter van dat het niet normaal was dat ze deze interesse voor het ab/dl gebeuren heeft en dat ze zich weer baby of peuter wilde voelen. Lijkt mij ook niet echt bevorderend om het vertrouwen van de tiener te krijgen als hulpverlener als je wilt praten met een tiener over dit onderwerp als men gaat beginnen met verwijten te maken zeer grote kans dat zo een tiener dicht slaat en zo iets heeft van bekijk het maar en ik zeg lekker niks waardoor je niet verder raakt en eigenlijk de hulp een kansloze missie is geworden omdat de tiener totaal geen zin meer heeft om er over te praten en al helemaal niet met een voor haar of hem vreemd persoon die toch geen begrip heeft voor de tiener.

Door de gesprekken die zijn gevoerd tussen de psychologe en mijn dochter en mijzelf ben ik ook meer te weten gekomen over met name het teenbaby en adultbaby gebeuren waarin mijn dochter actief was. En ik zelf ben tot de conclusie gekomen dat mits men goede en duidelijke afspraken maakt over wat wel en niet kan en mag men al een heel stuk verder komt en dochter of zoon zich gewoon prettig en vooral gelukkig voelt zonder dat er spanningen in huis zijn of constant ruzies omdat het kind haar of zijn gevoelens niet kan en mag uitten terwijl het wel steeds met deze gevoelens voor het zich weer baby of peuter willen zijn heeft en deze gevoelens niet zomaar even aan de kant kan schuiven iets wat naar mijn iedere ouder kan  en moet begrijpen en waarop ik ook door de psychologe werd gewezen.

Inmiddels ben ik nu zo een 15 jaar verder en heb een dochter van bijna 31 jaar met een medische beperking of handicap en incontinentie die zich enorm gelukkig voelt en enorm opgewekt is en heel goed om kan gaan met haar medische beperking of handicap  door het zich weer baby of peuter mogen voelen en heeft geaccepteerd dat ze nu eenmaal incontinent is medisch beperkingen of handicap heeft en daarbij een groeiachterstand. Ik denk dat het welzijn en vooral het geluk van dochter of zoon boven alles moet staan als ouder en als het kind zich dan het gelukkigst voelt in de rol van baby of peuter in huis wat maakt het uit er is naar mijn idee verder niemand die daar last van kan hebben in huis en de buitenwereld wordt er niet mee geconfronteerd.

Zoals men kan zien en lezen kijk ik er nu heel anders tegen aan en hoop ook dat ik veel andere tieners met gevoelens voor het zich weer baby of peuter willen voelen verder kan helpen door dit artikel welke ze hun ouders kunnen laten lezen en aan ouders zou ik graag het volgende mee willen geven praat in ieder geval met uw dochter of zoon er over maak het bespreekbaar en probeer zo er achter te komen waarom uw dochter of zoon deze interesse heeft om zich weer baby of peuter te willen voelen. Ik ga zeer zeker niet zeggen dat elke ouder er net als ik zelf er voor moet kiezen dat dochter of zoon als baby of peuter door het huis gaat. Maar ik adviseer wel om het een  kans te geven door het bespreekbaar te maken en eventueel met goede en duidelijke afspraken en regels het een kans te geven dat uw dochter of zoon haar of zijn gevoelens kan en mag uitten al is dat dan misschien alleen op de eigen slaapkamer maar zorg er voor dat uw dochter of zoon zich kan uitten en het niet stiekem behoeft te doen waardoor spanningen en stress ontstaan en eventuele ruzies en verwijten als u het ontdekt dat uw dochter of zoon zich bezig houdt met het zich weer baby of peuter willen voelen en daarbij luiers draagt of andere baby artikelen gebruikt. 

Wij van adultbabyspeelparadijs danken de moeder van ABZeeuwmeisje voor haar verklaring over hoe zij er tegen aan kijkt dat haar dochter gevoelens heeft om weer peuter te willen zijn en hopen dat meer ouders zo begrip vol zullen worden als de moeder van ABZeeuwsmeisje. Als beheerder van adultbabyspeelparadijs kan ik alleen maar waardering uitspreken voor ouders welke zo begrip vol zijn en hun kind laten zijn wie ze graag willen zijn al is dat dan als tiener weer een baby of peuter omdat men zich daar prettig en vooral gelukkig bij voelt. Ik denk dat menig ouder een voorbeeld kan nemen aan de moeder van ABZeeuwsmeisje en wil bij deze haar dan ook bedanken voor haar bijdrage voor dit artikel voor de website van adultbabyspeelparadijs.