Incontinentie luiers in Griekenland

Ons teamlid ABZeeuwsmeisje die zelf half Grieks is zegt ga nooit naar een apotheek in Griekenland voor het aanschaffen van incontinentie luiers tijdens je vakantie in Griekenland want heel je vakantie is verpest omdat je de gehele vakantie alleen maar de deur plat loopt van de apotheek om te vragen of je bestelde luiers al binnen zijn. Want zegt ze als je voor de eerste keer binnen komt en vraagt om incontinentie luiers dan zal je in de regel te horen krijgen dat ze deze voor je moeten bestellen bij de leverancier of distributeur en dat ze tin epómeni méra (de volgende dag) binnen zullen zijn een echte Griekse belofte waarvan ze zegt als ze dat zeggen meteen zeggen efcharistó (bedankt) en gelijk weer weggaan want anders blijven ze maar zeuren en je proberen over te halen bij ze te bestellen waar je dan ook vaak een aanbetaling moet doen tot zelfs het bedrag meteen moet voorschieten hetgeen je nooit moet doen want dan ben je de pineut al ben ik zelf half Grieks waarschuw ik toch voor deze eigenlijk oplichters praktijken die worden toegepast op toeristen. Want als jij de volgende dag voor je luiers komt dan krijg je te horen van óchi akóma mésa (nog niet binnen) en blijf je heen en weer lopen paar keer per dag zelfs als je de luiers dringend nodig hebt en steevast krijg je elke keer weer te horen dat bekende zinnetje die je na een paar dagen ongeveer uit je hoofd kent namelijk óchi akóma mésa maar je hebt al voorgeschoten of volledig betaald en wilt dus de luiers waarvoor je betaald hebt en ondertussen ben je ze ook al waarschijnlijk bij de supermarkt geweest om ze te halen maar terug vragen van je geld dan begrijpt de apotheker je zogenaamd in eens niet meer omdat deze dan in eens geen Engels begrijpt. Ik zal hem even uit de brand helpen door hier even te vermelden wat je dan in het Grieks moet zeggen hihi ik durf te wedden dat die zich kapot schrikt want dat had die even niet verwacht hoor. Je moet gewoon zeggen Thélo ta chrímatá mou píso. Ze zegt ook niet te garanderen dat je ook je geld terug krijgt maar hij weet wel dat je hem door hebt. Krijg je je geld  niet terug laat het gaan en ga niet weer terug want ze zegt ik kan je garanderen dat je elke weer dat te oren krijgt van óchi akóma mésa. En dat verpest alleen maar je vakantie.

Ga net als alle Grieken zelf ook doen gewoon naar de supermarkt. Waar je de keuze hebt uit Griekse merken die zeer voordelig zijn en best door een adultbaby die niet zwaar incontinent is te gebruiken is voor hun die zwaar incontinent zijn adviseert ze om toch te gaan voor de meer bekendere merken zoals Tena maar zegt ze die zijn wel vrij prijzig te noemen in vergelijking met de Griekse incontinentie luiers. Koop de incontinentie luiers zeer zeker niet bij de kleine kruideniertjes op de eerste plaats liggen die pakken er vaak maanden zo niet jaren dat ze eerst een kilo stof van de verpakking moeten halen of je krijgt het er gratis bij geleverd om dat hun er dan ook vanaf zijn maar ook omdat deze kleine kruideniertjes nooit iets van een prijs voorzien en dus maar wat raak vragen en zeker bij toeristen die de prijzen niet kennen en vaak ook geen woord Grieks spreken vragen ze dan de hoofdprijs want bij Grieken hoeven ze dat niet te flikken want die schelden hun dan stijf. Ze zegt ook ik kan geen echte prijs geven omdat elke supermarkt een andere prijs vraagt maar voor de Griekse incontinentie luiers betaal je voor een pak slechts een paar euro let wel op er zitten doorgaans wel minder luiers in een pak veelal zo tussen de 8 en 12 stuks afhankelijk van de maat.

Ook waarschuwt ABZeeuwsmeisje er voor dat voorheen de Griekse eilanden waar eigenlijk de meeste toeristen op vakantie heen gaan als ze naar Griekenland gaan een lagere btw hadden. Dit was om toeristen te trekken naar de eilanden maar sinds de crisis in Griekenland en ten gevolge van de hulp van de Europese Unie heeft de regering in Athene die heel snel moeten opheffen waardoor dit voordeel voor toeristen er nu niet meer is. 

Hoe of de kwaliteit van de Griekse incontinentie luiers is dat kan ons teamlid niet zeggen mede daar ze geen maat extra smal hebben van incontinentie luiers neemt ze zelf haar luiers altijd mee naar Griekenland als ze op familie bezoek gaat en ook zegt ons teamlid dat in Griekenland naar ze weet op het vasteland in steden als Thessaloniki, Kavala en Athene ook winkels zitten van Carrefour zitten en waar ze ook  de incontinentie luiers van het huismerk van Carrefour namelijk absodys verkopen maar wat daar de prijs van is kan ons teamlid helaas niet mededelen en zal ze voor gaan kijken zodra ze weer in Griekenland is bij familie. Ze zegt ook ik weet niet of de Carrefour ook op de eilanden gevestigd zijn ze denkt zelf van niet omdat de eilanden gewoon te klein zijn en dus daarom minder interessant voor Carrefour om daar een grote winkel op te zetten ze zegt je hebt misschien kans dat ze op Kreta zitten want dat is wel een heel groot eiland waar heel veel mensen wonen. Ze zegt als je naar Kreta gaat even navragen gewoon want waarschijnlijk zitten ze dan in Heraklion, Chania en Rhethymnon.