Hoe kom je aan incontinentie luiers in Spanje

In Spanje inclusief de Balearen, Canarische Eilanden alsmede de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla gelegen in Marokko aan de Middellandse zee zijn incontinentie luiers te verkrijgen via de apotheek en supermarkt.

Allereerst geeft adultbabyspeelpardijs het advies aan een ieder die de luiers ook gebruikt om medische redenen en dus van de zorgverzekeraar ze bij een apotheek moet halen en daar om een factuur moet vragen waarover later meer bij ons artikel over vergoedingen van incontinentie luiers door de zorgverzekaar. Wij geven het advies ondanks dat de kosten hoog op kunnen lopen door ze zelf te betalen tijdens uw vakantie door niet naar de apotheek te gaan en wel om de volgende redenen. Wij hebben de problemen gehoord met name van mensen met incontinentie die wij kennen buiten de adultbaby scene om. Het is een regelrechte ramp en uw vakantie plezier wordt helemaal verpest omdat u constant alleen maar bezig bent met naar de apotheek te gaan om te vragen of uw luiers al zijn binnengekomen. Het probleem is namelijk dat de meeste apotheken ze niet eens op voorraad hebben en ze dan moeten bestellen bij een leverancier en dat ze morgen binnen komen als u dan de volgende dag langs gaat zijn ze net niet binnen gekomen en dan krijgen we het bekende typische mañana mañana gedrag van ze zoals we dat dan maar noemen waarmee wij bedoelen dat u iedere dag langs de apotheek kunt om te vragen of ze al binnen zijn uw luiers. Adultbabyspeelparadijs in de persoon van onze beheerder zegt deze mentaliteit herken ik want deze lijkt heel sterk op die welke in Noord Afrika met name in Marokko en Tunesië plaats vinden en daarvan zegt onze beheerder dat hij sterk het vermoeden heeft dat de apotheek ze niet eens besteld heeft bij de leverancier omdat hij een of 2 pakken niet interessant genoeg vindt om te bestellen gezien de kosten en de weinige winst marge op deze incontinentie luiers. Adultbabyspeelparadijs zegt dan ook laat uw vakantie niet bederven hier door en ga gewoon naar de supermarkt en betaal ze gewoon zelf of regel een verklaring van uw arts om uw materiaal gratis als extra bagage te mogen meenemen in het vliegtuig zeker aan te bevelen als u veel materiaal nodig heeft tijdens uw vakantie. Voordat adultbabyspeelparadijs er straks weer van beticht wordt dat we alles afkraken zeggen wij ook maar meteen dat het wel een stuk beter is geworden bij de apotheken in Spanje met name in de bekende badplaatsen aan de costa's waar ook veel ouderen overwinteren waardoor de vraag naar incontinentie luiers toeneemt en het voor de apotheek aldaar ook interessanter wordt om een voorraad te hebben omdat deze mensen niet voor 1 of 2 weken overwinteren maar vaak voor vele maanden zo niet een half jaar daar zitten en dus relatief veel materiaal gebruiken welke ze niet mee kunnen en waarschijnlijk ook niet mee mogen nemen ondanks een medische verklaring van een arts.

Alle grote supermarkten in het Spaans supermercado en in het Catalaans supermercat geheten verkopen incontinentie luiers naast de voor ons totaal onbekende Spaanse merken waarvan wij zeggen dat we daar de kwaliteit ook niet van kennen verkopen ze ook luiers van bijvoorbeeld Tena de prijzen variëren enorm en met name Tena is vrij prijzig te noemen in Spanje. Adultbabyspeelparadijs kan u mededelen dat ook de supermarkt keten Carrefour welke bij Vlamingen zeer bekend is omdat deze ook in België gevestigd is zit ook in Spanje en hun verkopen hun eigen huismerk incontinentie luiers van het merk Absodys welke ook in België op de markt is en een pak van 20 stuks kost daar ongeveer dezelfde prijs als in België.

Tevens wijst adultbabyspeelparadijs er op dat incontinentie luier op de Canarische Eilanden en de in Marokko gelegen Spaanse enclaves Ceuta en Melilla goedkoper zijn dan op het vaste land van Spanje. Dit heeft te maken met dat de Canarische eilanden  een lager belasting tarief hebben dan het vaste land van Spanje en de enclaves Ceuta en Melila helemaal geen belasting kennen omdat het belastingvrije gebieden hetgeen eigenlijk ook geldt voor Andorra een staatje gelegen in de Pyreneeën niet zo ver weg van de Costa Brava waar veel Nederlanders en Vlamingen hun vakantie doorbrengen en vaak een dagtochtje maken naar dit belastingparadijs  vandaar dat we dit ook maar even vermelden voor hun die goedkoop luiers willen aanschaffen.