Welke luier draagt ons teamlid adultbabyRuud

Ons teamlid adultbabyRuud draagr op de eerste plaats luiers wegens incontinentie en daarnaast is hij adultbaby en zegt dat hij al heel wat merken voorbij heeft zien komen en getest heeft in de loop der jaren en zegt dat die ook een boel regelrechte rommel heeft zien voorbij komen zowel in Nederland maar ook in het buitenland als het gaat om incontinentie luiers.

Hij zegt toen ik zo een slordige 25 jaar geleden incontinent werd ten gevolge van een motor ongeval en terecht kwam in het ziekenhuis voor behandeling was de kwaliteit van incontinentie luiers in Nederland ook niet zo best te noemen van de wegwerpluier voor mensen met incontinentie. Ons teamlid zegt de wegwerp incontinentie luiers waren destijds zeer zeker niet toereikend voor mensen met zware incontinentie en al zeer zeker niet voor hun met dubbele incontinentie. Dit verklaard misschien ook waarom destijds in ziekenhuizen, zorgcentra of revalidatie centra nog veel gebruik werd gemaakt van wasbare luiers voor volwassenen welke gedragen werden met daarover een plastic beschermbroek zeker in gevallen dat er sprake was van de zwaarste incontinentie vorm waarbij ook nog eens sprake is van dubbele incontinentie dus voor zowel urine als ontlasting. Anno 2019 is dit wel beter en zijn er wel incontinentie luiers op de markt welke zonder probleem voldoende opvangcapaciteit hebben om dit op te vangen wat te maken heeft met de snelle ontwikkelingen op het gebied van incontinentie luiers.

Ons teamlid zegt ook in die tijd waren er ook nog niet zoveel merken laat staan diverse modellen met ook nog eens diverse opvangcapaciteiten en ook nog eens in diverse maten op de markt zoals nu het geval is bedoeld voor de verschillende vormen van incontinentie dus van lichte tot de zwaarste vorm van incontinentie. In die tijd werd daar volgens hem niet of nauwelijks naar gekeken en werd er alleen maar rekening gehouden met de maat en verder waren ze allemaal gelijk en voor iedere vorm van incontinentie leek het wel op en had je een maat medium en large destijds en daar moest men het doen want maten als extra smal en smal waren er toen zeker niet laat staan een maat extra smal want men ging uit van de standaard maten medium en large en moest men maar zorgen dat door middel van de plakkers op de luier de luier goed om het lichaam aansloot.

In die tijd bestond de buitenkant van de incontinentie luier uit een plastic folie welke anno 2019 zo goed als vervangen is door cottonfeel. Veel adultbaby's willen juist deze luiers alleen dragen om diverse redenen. Een er van is dat ze het meest op babyluiers gelijken maar dat is eigenlijk ook niet meer relevant omdat die al jaren lang ook cottonfeel zijn. Een veel betere reden is waarschijnlijk dat de luiers veel meer kraken als je ze draagt door dat plastic folie welke als bescherming tegen lekken aan de buitenkant om de incontinentie luier zit. Adultbabyspeelparadijs denkt dat dit een veel betere verklaring is waarom adultbaby's zo gek zijn op luiers met een plastic buitenkant en niet of nauwelijks op cottonfeel style luiers.

Ons teamlid heeft talloze merken gedragen en getest in de loop der jaren als het om incontinentie luiers gaat en zegt een ding is me wel opgevallen in de loop der jaren dat zowel incontinentie verpleegkundigen in het ziekenhuis of bij een revalidatie instelling alsmede veel verplegers en zelfs apothekers een bepaald merk aanprijzen was dit in het verleden zelf een merk als Depend waarvan we allemaal weten zelfs in de adultbaby scene dat het rommel was en eigenlijk nog steeds is omdat ze eigenlijk niet of nauwelijks opvangcapaciteit hebben hetgeen wij ook horen van mensen buiten de adultbaby scene namelijk de mensen met incontinentie die niet actief zijn binnen de adultbaby scene maar waarmee wij wel contact hebben omdat wij ook lid zijn patiënten verenigingen voor mensen met een medische beperking en incontinentie.

Later werd dat Tena die door iedereen werd aangeprezen niet alleen door mensen die zich met de zorg bezighouden wat adultbabyspeelparadijs dan enigszins nog begrijpt van wege de enorme bonussen die worden gegeven door dit bedrijf aan zorginstellingen, verpleegkundigen alsmede apothekers want wie zit er nu niet te wachten op een gratis bezoek aan een beauty farm of weekendjes weg naar een zonnige bestemming. Wij kunnen zeggen dat de gene die de luiers om medische redenen moet dragen daar niet mee gebaat is dat mensen binnen de zorg zich min of meer laten beïnvloeden door een fabrikant van incontinentie luiers en mede  hierdoor niet kiezen voor het juiste materiaal voor hun patiënt ook omdat zij volgens adultbabyspeelparadijs moeten zien dat Tena met de zwaarste opvang capaciteit niet geschikt is voor mensen met zware incontinentie waarbij ook nog eens sprake is van dubbele incontinentie en de Tena luier door lekte en hun dus behoren te zien als ze bij een patiënt komen voor de verzorging maar stug verder gaan met dit merk ondanks dat ze eigenlijk dienen te weten dat er zwaarder materiaal op de markt is van een ander merk maar waarschijnlijk van hun baas di niet mogen aanbevelen omdat deze dan minder bonus ontvangt of misschien zelfs wel de bonussen kwijt raakt.

Maar ook de ab/dl scene is nog steeds enthousiast over dit merk en dan met name een specifiek model van Tena namelijk de Tena slip maxi welke bijna door iedereen actief binnen de ab/dl wordt aangeprezen als de beste luier en dit begrijpt adultbabyspeelparadijs niet helemaal dat de ab/dl scene zo enthousiast over deze luier. Allereerst zeggen wij dat deze luier helemaal niet zo goed is als veel mensen uit de ab/dl scene denken en zeggen maar we zeggen ook meteen er bij dat velen die dit vinden niet uit medische redenen Tena dragen en dus ondervinden zij waarschijnlijk problemen zoals dat de luier doorlekt na meerdere plassen omdat ze de luier op tijd vervangen en zelf kan bepalen hoe vaak deze in de luier plast en/of poept maar bij een adultbaby met incontinentie die ook nog eens afhankelijk is van zorgmomenten door thuiszorg of verpleging is dat niet het geval. 

Behalve dat ze niet geschikt zijn voor meerdere grote plassen op te vangen en meerdere keren ontlasting op te vangen is het ook zo dat de plakstrips van deze Tena luier heel snel loslaten of beter gezegd scheuren als de luier strak om het lichaam zit en het lijkt ons inziens dat het vrij logisch is dat een luier strak om het lichaam zit. Lijkt ons dat deze klacht alleen bij mensen met incontinentie voorkomt welke actief zijn binnen de adultbaby scene maar dat ook de anderen dit probleem moeten hebben of ondervinden. Het probleem van dat los gaan van de plakstrips is dat vaak het plastic ook nog eens scheurt daar waar de plakstrip heeft gezeten en het vrij lastig is om de plakstrip weer vast te krijgen op de plek waar deze heeft gezeten daar kunnen we gewoon heel duidelijk over zijn.

Ons teamlid die voorheen zijn incontinentie geleverd kreeg via de apotheek en klacht hier over indiende bij de apotheek van dat het materiaal niet toereikend was omdat het doorlekt en de plakstrips los raken waarbij ook nog eens de buitenkant van de luier scheurt kreeg te horen dat dit eigenlijk niet kon en dat hij de luier niet goed had omgedaan. Een geluk de thuiszorg of verpleging deed deze incontinentie luier om en niet ons teamlid zelf en adultbabyspeelparadijs mag toch wel aannemen dat de mensen van de thuiszorg of verpleging daar toch wel voldoende kennis in hebben en  daarom was ons teamlid er ook werkelijk helemaal klaar mee en vroeg naar materiaal met een hogere opvang capaciteit en die was er volgens de apotheek niet. Dit is gewoon beschamend te noemen vinden wij want dit is gewoon verkeerde en misleidende informatie geven naar onze mening maar wij begrijpen dit van apotheek ook wel want die kijken wel uit om een ander merk aan te bevelen dan Tena want dat kost bonus van Tena.

Ons teamlid heeft toen de situatie besproken met de zorgverzekeraar omdat de apotheek maar ook de thuiszorg en verpleging geen oplossing voor het probleem wisten. De zorgverzekeraar gaf het advies om rechtstreeks zaken te doen met een toeleveringsbedrijf van incontinentie luiers in Nederland welke een contract had met de zorgverzekeraar omdat die wel materiaal van een ander merk kunnen leveren met een hogere opvangcapaciteit en zo kwam ons teamlid uit bij de incontinentie luiers van Absorin. En sinds hij deze draagt eigenlijk nooit meer last van doorlekkende luiers omdat ze niet genoeg opvang capaciteit hebben.