Dagje Sofia geweest

Gepubliceerd op 8 april 2018 om 07:20

Gisteren moest ik al om kwart over 5 in de ochtend me bed uit want om 6 uur gingen we vertrekken voor een dagje markten en winkelen in Sofia de hoofdstad van Bulgarije op ongeveer 2.5 uur rijden van Thessaloniki gelegen. Veel mensen uit Griekenland uit de omgeving van Thessaloniki doen er inkopen omdat het er heel erg goedkoop is.

Eerst moest ik snel onder de douche en daarna voorzien worden van een nieuwe pamper en aankleden en snel een boterhammetje eten want even voor 6 uur stond me nicht met me nichtje met de auto voor de deur. We zijn met 2 auto's gegaan naar Sofia de ene auto me opa's en oma's en de andere auto me nicht uit Griekenland met me nichtje,  haar broertje en ik. Ik mocht lekker voorin zitten maar goed ook want me nichtje heeft de hele reis liggen slapen in de auto we moesten haar zelfs wakker maken toen we in Sofia aan kwamen iets na half 9 in de ochtend. 

Eest even de auto's parkeren op een betaalde parkeerplaats bij een groot winkelcentrum aan de rand van de stad en dan met de metro verder naar de stad. Het eerste wat we deden is een pinautomaat zoeken om Bulgaars geld uit de muur te halen want we gingen om kleding te kopen op de markt voor me nichtje, neefje en me zelf. En toen eerst koffie met  iets wat op een croissantje leek en toen de markt op en overal kijken uiteindelijk hadden we een kraampje gevonden waar we hele leuke kleding zagen dus uitzoeken en we hadden echt heel veel leuke shirtjes en broeken voor de zomer gevonden. Omdat we zoveel kochten mochten we alle 3 extra shirtjes uitzoeken van de verkopers en alles werd in grote plastic tassen gedaan. En me nicht zou afrekenen stonden er de hele tijd 2 griezels te kijken en me nicht wil afrekenen en ze proberen het geld uit haar handen te grissen maar dat lukte gelukkig niet want opa had al zo een vermoeden en die marktmensen ook. Opa gaf een van die gasten een rot schop met de mededeling op te donderen maar die markt mannen  lieten het er niet bij zitten want die mevrouw zei iets in het Bulgaars en ze renden over de markt heen gevolgd door nog een aantal marktmensen en ze hadden ze te pakken en ze hebben ze overgedragen aan de politie net goed. Me nicht wist te vertellen want die verstaat die taal dat ze hadden gezegd dat ze die 2 even onder handen hadden genomen en dat waarschijnlijk hun eigen familie ze nu niet meer herkend hihi dan weet ik het wel die zijn aardig toegetakeld door die mannen want ze zeiden dat ze er doodziek van werden dat met name toeristen steeds bestolen worden op de markt door die lui. Ja kan dat wel begrijpen want voor die markt mensen was het een boel geld wat we aan kleding kochten en als de klanten beroofd worden op de markt komen ze er niet meer hé je gaat het gevaar niet opzoeken.

Daarna zijn we de markt afgegaan en hebben lekker zitten eten van die broodjes met lapjes vlees noem ik het altijd die Turken hebben ook zoiets was heel lekker. Was wel grappig want duurde heel lang voor het eten kwam dus me nichtje ging even naar binnen en kijken waar het eten bleef me nicht uit Griekenland liep er achteraan en vraagt hoe het zit met het eten zegt die grappenmaker van dat eethuisje ja rustig zijn er wel veel hé 8 maaltijden we lagen dubbel van het lachen oma zei dat is een goeie voor op de camping bij ons in de kantine die wordt helemaal gek als er paar komen voor eten die kunnen ze na een halve dag opnemen in een inrichting zwaar overspannen omdat die het niet aan kan. Maar  uit eindelijk dan toch ons eten komt die malloot met een dienblad aan met 4 drinken en 4 maaltijden geeft dat en  komt even later weer een keer terug met het zelfde we lagen dubbel van het lachen wat een chaoot zeg niet te geloven maar het eten was wel heel erg lekker en spotgoedkoop.

Ik heb nog even zitten chatten bij het luierparadijs en me nicht, nichtje en neefje gingen nog paar souvenirtjes kopen van Sofia ik zei breng voor mij ook maar iets leuks mee als herinnering. Heb nu een tas met opdruk van Sofia  staat er nog een tekst onder in die letters van daar wel grappig en leuk. Me nichtje had nog snoep gekocht hoe kan het ook anders Druktemaker en geen snoep kopen op een dag is net zo onwaarschijnlijk als de noord en zuidpool zonder ijs en sneeuw. 

Daarna zijn we bepakt en bezakt met tassen  met de metro terug gegaan naar de rand van de stad waar onze auto stond. Eerst alles in de auto's gedaan en toen het winkelcentrum daarin want daar zat een baby winkel een hele mooie waar me nicht even inkopen ging doen of moet ik zeggen die winkel bijna opgekocht zoveel dat ze kocht voor de baby. Ook opa's en oma's kochten nog kleding voor de baby's en ik heb met me nichtje en neefje ook nog een cadeautje gekocht voor de baby.. Hihi kregen we nog bijna ruzie over ook in die winkel want Druktemaker zei geen kleding hoor want daar heeft de baby niks aan daar was ik en me neefje het niet mee eens maar ze bleef volhouden dat is niet leuk kleding gewoon speelgoed en uiteindelijk is het zo een speel ding geworden voor in de box. Druktemaker ook weer tevreden en geen ruzie.

We zijn daarna lekker gaan eten uitgebreid want het was al eind van de middag tegen de avond voor we klaar waren in die baby winkel. Hebben het cadeautje voor de baby op aandringen van Druktemaker laten inpakken met cadeaupapier wat dat voor nut heeft snap ik nu nog niet maar volgens haar kon de baby dan lekker scheuren ja hoor Druktemaker rare dat je er bent die baby van een halfjaar heeft dat door en beseft dat die papiertje er af moet scheuren hoe komt ze op het rare idee maar goed. Dat mens stond zich suf in te pakken van dat speel ding voor in de box. En weer 10 kilo papier verspilt met die onzin van Druktemaker. En ruim na half 8 reden we weg uit Sofia en we waren bij half 11 avonds pas thuis want we konden nu niet zo heel hard rijden want de auto's waren afgeladen vol met onze inkopen daar. Maar het was wel een  hele leuke dag en met heel mooi weer.

 


«   »