Dag sinterklaas

Gepubliceerd op 6 december 2018 om 11:17

Een hele leuke sinterklaas dag en avond gehad

Gisteren was het een hele leuke maar ook drukke dag en avond. Ik moest al heel vroeg op want ik zal die dag op school bij me nichtje voor zwartepiet spelen dat doe ik al een paar jaar en vindt ik heel leuk om te doen. Moest al om 8 uur klaar staan samen met mijn nichtje voor het busje dat haar naar school vervoerd samen met mijn oma want die ging ook helpen met het sinterklaasfeest want oma ging voor lekkere choco en speculaas zorgen voor de kinderen op school. Nu moet ik zeggen me nichtje zit op een speciaal onderwijs school waar zowel een lagere school als voortgezet onderwijs is en het sinterklaasfeest was voor de kinderen van de lagere school.

Het is wel een gedoe zeg voor je tot zwarte piet bent omgekleed en geschminkt bent gaat wel wat tijd over heen was al om iets voor half 9 op de school eerst even voor oma kopje koffie en voor mij een lekkere warme chocomel in de leraren kamer en wachten tot alle kindjes in de klassen waren voor we konden beginnen met pietenpak aantrekken en schminken. 

En om 10 uur begon het feest samen met nog een zwarte piet en sinterklaas gingen we naar de gymzaal van de school dat hadden ze heel handig opgelost voor mij door me spierziekte zodat ik niet met krukjes behoefde te lopen hadden ze zo een soort bakfiets geregeld waar je in kan zitten en de andere zwarte piet een lerares van het voortgezet onderwijs reed de bakfiets en bij binnenkomst moest ik strooigoed strooien zodat de kindjes konden rapen dat was heel leuk. Het feest duurde 2 uur lang en ik moest ook de cadeautjes uit de zak halen en aan de kindjes geven dan noemde sinterklaas de naam van het kindje op en die mocht dan langs komen en kreeg cadeautje een leesboek en een zak snoep. Het was echt heel leuk om te doen. Daarna had de lagere school de rest van de middag vrij en gingen we naar het voortgezet onderwijs waar ik had afgesproken dat we even mijn nichtje te grazen zouden nemen hihi dat vindt ik altijd leuk als ik haar te pakken kan nemen.

Eerst moesten we nog andere klassen langs om daar cadeautjes uit te delen want iedereen kreeg een hele grote speculaaspop van de sint die ik samen met de andere piet moest uitreiken aan ze. En toen we bij de klas van me nichtje kwamen was het echt lachen sinterklaas zei ik heb gehoord dat hier een deel eigenwijs en ook een beetje lui meisje in de klas zit die haar huiswerk door haar nichtje het liefst laat maken is even kijken wie dat is Piet kijk is wat er in het grote boek staat en ik keek in het grote boek van sinterklaas en zei oh sinterklaas ik zie het al staan iedere dag heeft ze hulp nodig bij haar huiswerk en ik noemde haar naam waarop sinterklaas zei dat ze even bij hem moest komen hihi. Dat vindt me nichtje niet leuk dat ik ze even te grazen nam bij haar klasgenootjes en in het bijzijn van haar juf van de klas maar ik had de grootst lol. Waarop de andere zwarte piet zei moeten we haar in de zak meenemen naar Spanje waarop sinterklaas zei wat denk jij Piet tegen mij ik zei zal het niet doen sinterklaas want ik heb gehoord dat ze heel brutaal kan zijn en heel erg vervelend daar hebben we alleen maar een jaar lang last van in Spanje hihi die kon me nichtje in haar zak steken wist ze gelijk dat ik ze heel erg irritant vindt.

Me nichtje durfde niks te zeggen hihi en had een vuur rood hoofd gekregen omdat ze even voor haar klasgenootjes voor schut werd gezet door sinterklaas, de andere piet en mij zelf hihi toen had ze niet zo een grote mond meer ze was muis stil.

Toen we alle klassen hadden gehad was het tijd om weer naar de lerarenkamer te gaan en om te kleden en die schmink van me gezicht af te halen gelukkig was het snel van me gezicht af en was ik weer snel in me gewone kleren. Ik kreeg een cadeaubon van school en van sinterklaas kreeg ik via de andere zwarte piet een hele grote chocolade letter die suikervrij was. Ook oma kreeg een cadeaubon van school voor haar hulp om de kindjes van drinken en eten te voorzien tijdens het feest. Oma en ik vonden het beiden een heel leuk en geslaagd sinterklaasfeest op de school bij me nichtje.

Nu was het wachten tot dat me nichtje klaar was met school en hebben we nog even lekker warme choco gedronken en snoept van de speculaas helaas zonder suiker dus moest ik wel goed oppassen dat ik niet door bleef eten van die speculaas vanwege mijn diabetes maar oma hield het wel goed in de gaten hoor want anders had ik die hele schaal leeg gegeten want is wel heel lekker he die speculaas.

Om iets na 3 uur was ook me nichtje uit van school en konden we met taxi busje weer naar huis. Me nichtje was boos omdat ze wist dat ik die zwarte piet was en ik dat in elkaar had gezet om haar voor haar klasgenootjes en juf bij sinterklaas en de andere zwarte piet voor aap te zetten daar was ze niet blij mee en dat liet ze ook wel goed merken aan mij. Oma zei tegen haar dan wordt het nu tijd dat je zelf je best gaat doen tegen haar dat je geen hulp meer nodig hebt hihi. Ik zei je mag blij wezen dat sinterklaas je niet mee nam naar Spanje en niet zeuren je hebt een hele grote speculaaspop gekregen van sinterklaas.

In de avond vierden we pakjes avond bij ons thuis en ook hier kwam sinterklaas met zwarte piet langs het was heel leuk en gezellig met heel veel cadeautjes. Zo heb ik hele mooie rompertjes gekregen en 2 trainigspants en ook nog een spel en wat suikervrij snoepgoed.

Me nichtje was ook in de avond bij sinterklaas de klos want ook toen zei sinterklaas dat ze een hele grote brutale mond heeft hihi en dat sinterklaas er lang over heeft zitten denken om haar mee te nemen in de zak naar Spanje waarop ik en haar broertje riepen van meteen doen sinterklaas neem maar mee dat vond me nichtje niet leuk en zei boos willen jullie van me af waarop ik zei nee dat niet maar ik denk dat iedereen wel even rust heeft als jij er niet bent hihi en iedereen lachen natuurlijk maar het gezicht van me nichtje stond op onweer ongeveer hihi. Er waren ook nog cadeautjes voor me achterneefje in Griekenland die had sinterklaas ook gebracht en die nemen we mee voor hem als we voor de kerst er heen gaan en opa heeft alles gefilmd om te laten zien in Griekenland van sinterklaasfeest in Nederland. Ik kijk nu al uit naar de kerst.

We hebben lekker nog wat gedronken en naar sinterklaas show gekeken op de tv en toen was het tijd om te gaan slapen en was het tijd voor sinterklaas en zwarte piet om richting Spanje te vertrekken met dit jaar een lege zak want sint heeft me nichtje nog een kans gegeven om het komende jaar braaf te zijn anders gaat ze volgende keer echt mee naar Spanje.

 

 


«   »