HOME » 010 GEVOLGEN BREXIT

Brexit heeft ook gevolgen voor u als adultbaby

Adultbabyspeelparadijs weet dat de meeste adultbaby's zich zeer zeker niet bezig zullen houden met de gevolgen van de brexit die op 31 oktober 2019 definitief wordt. Ook als adultbaby ga  je of je dat nu wilt of niet er zeker iets van merken en zeker in je portemonnee als adultbaby ga je dat zeer zeker voelen en merken bij de aanschaf van sommige luiers, adultbaby kleding en attributen welke je rechtstreeks koopt in het Verenigd Koninkrijk bij de diverse webshops aldaar maar ook als je bijvoorbeeld je spullen afneemt via Nederlandse of Belgische leveranciers welke hun artikelen betrekken vanuit het Verenigd Koninkrijk daar ga je echt niet aan ontkomen dus adviseren we je om daar wel even bij stil te staan omdat het immers ook jouw portemonnee aangaat  en dus fors meer gaat betalen voor je artikelen na de brexit.

Of dat het Verenigd Koninkrijk nu wel of niet met een akkoord de Europese Unie verlaat we gaan het allemaal merken in onze portomonee en daarom gaan we deze gevolgen even met u bespreken zodat u precies weet wat u als adultbaby te wachten staat al maakt u zich er nu misschien nog niet druk om maar straks als het eenmaal zo ver is en dat duurt niet zo lang meer dan bent u in ieder geval wel op de hoogte en weet u wat u te wachten staat en wat u het beste kunt doen na de brexit.

Allereerst gaan we uit van de meest slechte wijze van de Brexit naar ons idee namelijk die van NO-DEAL namelijk dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat zonder dat er goede en duidelijke afspraken gemaakt onderling over douane formaliteiten zoals accijnzen en invoerrechten op goederen afkomstig vanuit het Verenigd Koninkrijk waar mee wij als adultbaby dan te maken krijgen als we luiers, adultbaby kleding en attributen zelf bestellen rechtstreeks bij de diverse webshops gericht op de ab/dl scene. Maar ook als u niet zelf rechtstreeks in het Verenigd Koninkrijk besteld maar bij voorbeeld via een Nederlandse, Belgische en zelfs Duitse of andere website gevestigd binnen de Europese Unie gaat u dit direct merken in uw portemonnee.  Want wat is het geval vanaf 1 november 2019 worden goederen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk in alle landen binnen de Europese Unie belast met invoerrechten net als bij goederen welke bijvoorbeeld uit Amerika, Canada, China etc. komen dus landen welke geen deel uitmaken van de Europese Unie. Deze kosten zijn in Nederland voor zendingen met een waarde van boven de €22 waarbij we allereerst zeggen daar zit je zo aan dat bedrag mede daar we ook weten dat de douane de verzendkosten meerekent bij het bedrag van wat de goederen werkelijk kosten en deze kosten bedragen 12% van het bedrag naar ons weten. Komt men boven een bepaald bedrag dan gaat men ook nog een BTW betalen over dit bedrag wat dus inhoud dat u ook nog eens even 21% BTW gaat betalen voor adultbaby luiers, adultbaby kleding en attributen omdat deze goederen worden aangemerkt als zijnde fetisj artikelen en dus onder de categorie luxe artikelen vallen en dit is het hoogste BTW tarief in Nederland helaas. Een uitzondering is dat voor medische artikelen of hulpmiddelen waaronder dus ook incontinentie luiers en plastic broekjes vallen een lager BTW tarief wordt gehanteerd namelijk die van 9%. Nu gaan we ook maar meteen vermelden aan adultbaby's dat de luiers voor volwassenen met een baby of kinderlijke print alsmede de plastic broekjes met een baby of kinderlijke print veelal gebruikt door adultbaby's helaas daar niet onder vallen. Ook kunnen wij u vermelden dat ook gewone neutrale plastic broekjes als mede incontinentie luiers verzonden door de webshops die zich op de adultbaby scene richten veelal door de douane worden aangemerkt als fetisj artikel tenzij het bedrijf duidelijk aangeeft dat het gaat om medische hulpmiddelen en dit ook kan aantonen dat men als leverancier van medische hulpmiddelen staat ingeschreven want in dat geval is het goedkope belasting tarief van kracht van 9%. Maar adultbabyspeelparadijs kan u de garantie geven dat deze webshops die zich richten op ab/dl scene zeer beslist daar niet voor in aanmerking komen omdat ze gewoon niet in aanmerking komen om aangemerkt te worden als leverancier van medische hulpmiddelen omdat ze ook fetisj artikelen verkopen in de ogen van de douane.

Dus het komt er gewoon op neer dat men 21% BTW betaald voor de goederen als men boven een bepaald bedrag aan goederen inclusief verzendkosten zit en men ook nog eens 12% invoerrechten moet aftikken als men boven de €22 aan goederen heeft. Ook is het zo als men de goederen zelf haalt in het Verenigd Koninkrijk in het geval dat er geen akkoord is dat men slechts €475 belasting vrij en invoerrechten vrij mag invoeren in Nederland.

Voor hoe of wat precies met invoerrechten verwijzen wij u graag naar ons artikel invoerrechten elders op onze website welke u meet kan vertellen over de exacte bedragen waar men belasting vrij en invoerrechten vrij goederen van buiten de Europese Unie kan en mag binnen  brengen en bij welk bedrag u flinke extra kosten krijgt.

In het geval dat er geen akkoord komt tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie adviseren wij om uw luiers en goederen niet meer daar te kopen en ook rekening te houden met het kopen van luiers, adultbaby kleding en attributen geleverd door andere webwinkels gericht op de ab/dl scene omdat deze ongetwijfeld ook hun prijzen ook fors gaan verhogen omdat zij ook deze kosten moeten betalen bij invoer van de producten en logisch doorberekenen aan hun klanten. Om eerlijk te zijn zegt adultbabyspeelparadijs dat het na de brexit en zeker in de situatie dat er geen akkoord is het niet meer interessant is om nog Engelse producten te kopen hoe spijtig dit ook zal zijn voor vele adultbaby's maar het gaat gewoon te veel kosten helaas.

In  het geval van dat men wel tot een akkoord komt dan is het afwachten wat voor akkoord er uit komt maar we kunnen nu al zeggen dat het ons geld gaat kosten want het lijkt ons vrij logisch dat de Europese Unie zeker niet akkoord gaat dat er geen heffingen komen op goederen afkomstig uit een land dat geen deel uitmaakt van de Europese Unie daar kunnen we gewoon heel duidelijk over zijn. Waardoor misschien als tegemoetkoming naar het Verenigd Koninkrijk wordt besloten dat de bedragen voor invoer van goederen zonder kosten verhoogd worden dat zal een optie zijn maar waarvan wij vrezen dat dit niet zal gebeuren omdat de Europese Unie het waarschijnlijk zeer hard zal spelen om niet overspoeld te worden met goederen afkomstig van een land dat de Europese Unie. Een veel meer voor de hand liggende oplossing is die van dat men een lager tarief voor invoerrechten hanteert de BTW zal men niets aan veranderen want dat is leuke extra inkomsten voor de Europese Unie.