HOME » 011 ROLLENSPEL OF AGEPLAY » Zindelijkheidstraining

Rollenspel of ageplay zindelijkheidstraining

Waarschijnlijk zal het voor veel adultbaby's raar en vreemd overkomen als men zegt als spel variant tijdens ageplay of een adultbaby sessie dat men zich dan bezig houdt met potjes training omdat juist de meeste adultbaby's liefst in hun luier willen plassen en sommigen zelfs ook poepen. Wij van adultbabyspeelparadijs begrijpen dat dit misschien verwarrend of raar over komt voor veel mensen. Maar we zeggen er ook bij dat dit toch een speel variant is binnen het ageplay en een adultbaby sessie die enorm populair is en niet alleen bij mensen binnen de adultbaby scene die met incontinentie te maken hebben want ook mensen die niet incontinent zijn binnen de adultbaby scene vinden dit een leuk speel moment tijdens ageplay of een adultbaby sessie.

Maar dat deze speel variant voor veel adultbaby's met incontinentie een zeer geliefd iets is kan adultbabyspeelparadijs zich wel voorstellen mede daar onze teamleden zelf ook allen incontinent zijn en dus ook weten dat mensen met incontinente nu eenmaal de hoop hebben om ooit te genezen van hun incontinentie wat veelal valse hoop is maar we ook weten dat hoop doet leven is zoals ze wel is zeggen. En ook binnen de adultbaby scene zien we dat mensen met incontinentie ondank dat ze het nu eenmaal hebben geaccepteerd dat ze incontinent zijn en doormiddel van de adultbaby scene er beter mee kunnen omgaan en er beter mee hebben leren leven en vooral dat ze het leuk vinden om adultbaby te zijn om zo met hun problematiek, handicap of beperking welke incontinentie nu eenmaal is en met zich meebrengt toch ergens hopen op een verbetering in hun medische situatie en dat is ook logisch te noemen.

Dat men dan tijdens ageplay of een adultbaby sessie kiest voor een rollenspel waarin zindelijkheidstraining aan de orde komt is wel te begrijpen en kan ook heel leuk en spannend zijn voor hun mede daar ze zich dan door hun incontinentie zich nog meer peuter kunnen voelen tijdens het rollenspel omdat ze eigenlijk door hun incontinentie net als een echte peuter niet of nauwelijks controle hebben over hun blaas en/of darmen naar gelang van de aard van vorm van incontinentie.

Enkele teamleden binnen adultbabyspeelparadijs spelen ook regelmatig deze vorm van rollenspel en vinden dit heel leuk om te spelen. En naar ons idee is er niks mis mee als men deze spelvariant speelt mede daar het ook niet schadeiijk is voor de medische situatie van degene welke deze speel vorm speelt en het toch wel spanning geeft bij de adultbaby om te proberen niet in de luier te plassen en/of te poepen net als een peuter en dit keurig netjes op het potje te doen zodat de mama tevreden is over haar baby of peuter en daarbij elke plas of poepje die in het potje komt scheelt weer een extra verschoning van de luier (incontinentie materiaal) zullen we maar zeggen.

Vraagt men zich misschien af van hoe wilde je dit dan doen zo een rollenspel want de meeste adultbaby's kunnen niet of nauwelijks op een baby of peuter potje zitten. Daar heb je inderdaad gelijk in als men zegt daar kunnen de meeste adultbaby's niet op zitten tenzij je net als ABZeeusmeisje een groeiachterstand hebt en daardoor er als een 12 jarige uitziet dan kan je nog op zo een potje gaan zitten daar zijn we het helemaal over eens als men zegt dat deze baby of kinderpotjes daar niet voor geschikt zijn. Allereerst wijzen wij er op dat veelal alleen in het potje geplast wordt en dat men dan niet perse op het potje behoeft te zitten de mama kan het potje ook onder de baby of peuter houden zodat deze gehurkt in het potje kan plassen dus dat probleem van dat het potje te klein is hierdoor ook weer opgelost. Ook kan men bij AB-Versand een potje kopen die speciaal voor de adultbaby scene op de markt is en er uit ziet als een soort po welke ook in de zorg wordt gebruikt alleen is deze dan voorzien van een baby of kinderlijke print welke er uitziet als op onderstaande foto.

Naar ons idee is dit potje wel groot genoeg om een adultbaby op te laten zitten zodat deze er in kan plassen en/of poepen als een baby. 

Ook kan men tijdens zo een rollenspel van zindelijkheidstraining er voor kiezen om de adultbaby zogenaamde trainingspants voor adultbaby's aan te doen. Deze zien er net als bij peuters uit als gewone onderbroekjes met een kinderlijke print er op alleen zit in het broekje in het midden een speciaal absorberende laag om een plasje op te vangen. Men moet wel over deze trainingspants een plastic broekje dragen voor het vocht vast te houden. Het voordeel van deze trainingspants is dat de baby of peuter veel sneller voelt dat hij of zij een plasje heeft gedaan in het broekje en het voor mama makkelijker is om haar baby of peuter te controleren of de trainingspants nog droog is. Deze trainingspants zijn niet echt bedoeld en geschikt om de grote boodschap op te vangen. Deze trainingspants voor adultbaby's worden door diverse webshops welke adultbaby kleding en luiers aanbieden op internet te koop aangeboden.