HOME » 016 LUIER VAN DE TOEKOMST

Abena Nova de eerste luier in test fase welke signaal geeft per app als de luier verzadigd is ideaal voor hun met incontinentie

Ongetwijfeld zullen er adultbaby's zijn die zeggen lekker interessant dit nieuws maar wat moeten we er mee aan hun delen we mede dat adultbabyspeelparadijs zich dus niet alleen richt op de adultbaby's binnen de scene welke hun luiers voor de lol dragen en dus niet afhankelijk zijn van zorg moment van thuiszorg of wijkverpleging omdat ze naast hun adultbaby zijn ook nog eens incontinent zijn en een medische beperking hebben en daarom afhankelijk zijn van thuiszorg of wijkverpleging want ook deze mensen zijn actief binnen de adultbaby scene. En juist deze mensen hebben belang bij deze informatie over verbeteringen en ontwikkelingen betreffende incontinentie luiers en daarom dat wij van adultbabyspeelparadijs ook van mening zijn dat nieuwe ontwikkeling op het gebied van incontinentie luiers door ons vermeld moeten worden mede daar onze teamleden zelf ook afhankelijk zijn van zorg momenten.

Het volgende is namelijk aan de hand enkele van onze teamleden die door hun incontinentie ook onder hun echte naam actief zijn op forums en lid zijn van patiëntenverenigingen voor mensen met incontinentie hadden al diverse keren het onderwerp Abena Nova voorbij zien komen.

De Abena Nova is een incontinentie luier welke op dit moment getest wordt in een aantal zorg centra in Nederland. Je zult misschien zeggen van al weer een nieuwe luier op de markt. Inderdaad weer een nieuwe luier maar naar ons idee wel een hele bijzondere durven wij van adultbabyspeelparadijs als incontinentie patiënt te zeggen en waarschijnlijk ook een uitkomst voor allen met incontinentie welke afhankelijk zijn van thuiszorg of wijkverpleging en ook binnen de adultbaby scene zijn er velen aanwezig die incontinent zijn en afhankelijk zijn van thuiszorg of wijkverpleging en mede daarom dat wij het ook gaan bespreken al vindt misschien niet iedereen binnen de adultbaby scene misschien interessant dit onderwerp dan vragen wij hun dringend doch vriendelijk ook rekening te houden met hun die binnen de adultbaby scene en te maken hebben met incontinentie en daarbij afhankelijk zijn van hup voor het verschonen van hun incontinentie luier dit lijkt ons toch niet te veel gevraagd aan allen actief binnen de adultbaby scene. Het is maar een kwestie van met respect met elkaar omgaan waar het helaas binnen de ab/dl scene vaak ontbreekt.

Wat er zo bijzonder is aan deze incontinentie luier is dat deze voorzien is van een sensor die in verbinding staat met een mobiele telefoon doormiddel van een app en een signaal afgeeft als de sensor merkt dat het incontinentie materiaal verzadigd is en aan vervanging toe is. Naar onze mening een ideale oplossing voor allen met incontinentie die afhankelijk zijn zorg momenten door de zorg waar dan ook het zij in ziekenhuizen, revalidatie centrum, bejaardenhuis of zorgcentra maar ook als u gewoon thuis woont en zorg momenten van thuiszorg of wijkverpleging nodig heeft.

We weten allemaal dat er enorm bezuinigd wordt op de zorgmomenten die men krijgt al helemaal bij thuiszorg en wijkverpleging onze teamleden ondervinden dit zelf aan den lijve. Dan lijkt het adultbabyspeelparadijs ideaal als in de toekomst de mensen die afhankelijk zijn van zorgmomenten door de thuiszorg of wijkverpleging deze Abena Nova luier krijgen. Want door de sensor op en in de luier kan naar ons idee enorm bespaard worden op de zorg. Want nu komt de zorg zo 3 tot 4 keer per dag langs voor het verschonen van een luier maar met deze nieuwe luier kan dat gewoon minder want dan behoeven ze alleen maar te komen wanneer ze het signaal krijgen per app dat de luier verzadigd is en dus vervangen moet worden. Hetgeen allereerst de zorgverzekeraar enorm veel geld zal besparen want het aantal zorg momenten voor het verschonen van een luier gaan enorm omlaag. Maar ook de kosten van het gebruik van luiers voor incontinentie gaat fors om laag omdat er minder incontinentie luier gebruikt te behoeven te worden omdat nu als de thuiszorg langs komt de luier verschoont wordt ook als er maar een beetje urine in de luier zit omdat ze geen risico nemen dat als ze de volgende keer komen dat deze helemaal verzadigd is hetgeen wij ook wel begrijpen. Maar met deze luier en de app behoeven ze alleen maar te komen op het moment dat ze bericht krijgen dat de luier verschoond moet worden omdat de sensor heeft aangegeven dat de luier verzadigd is waardoor mensen minder vaak verschoond behoeven te worden en de enorme werkdruk op de thuiszorg misschien gaat verminderen en ze tijd voor zorg kunnen besteden aan dringere zaken dan incontinentie luiers verschonen en men hierdoor ook wat meer tijd krijgt voor de patiënt want nu is het allemaal haast haast zo als de zorg verloopt en er eigenlijk niet of nauwelijks nog tijd is voor goede zorg en aandacht voor de patiënt daar kunnen we het volgens adultbabyspeelparadijs toch wel over eens zijn.

Mede daar wij al diverse keren er over hadden gehoord en we eigenlijk nergens zagen waar ze geleverd werden zijn we is gaan navragen bij de fabrikant er van en dit hebben we gewoon gedaan als zijnde incontinentie patiënt met de vraag of ze al op de markt waren zodat iedere incontinentie patiënt ze kon gebruiken. Het volgende werd ons mede gedeeld namelijk dat ze nog niet voor particulieren op de markt waren dat ze slecht nog in een test fase zaten waarbij ze op het moment werden uitgetest op patiënten met incontinentie verblijvend in een aantal zorginstellingen die mee werken met het onderzoek en testen van deze incontinentie luier.

Op onze vraag wanneer ze verwachten wanneer deze dan eindelijk op de markt komt voor iedereen kregen wij te horen van dat men dit nog niet kon zeggen en dat dit ook afhing van hoe of met name de zorgverzekeraars er op reageren. Waarbij adultbabyspeelparadijs meteen zegt en we zullen wel weer beticht worden van dat we negatief zijn op alles maar we zeggen dan dat mag men vinden trekken we ons niks van aan maar we zeggen gewoon wat onze ervaringen zijn met zorgverzekeraars reageren op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van medische hulpmiddelen. Zo kunnen wij u mededelen dat er al meer dan 8 jaar een pleister op de markt is welke heel eenvoudig en makkelijk de suikerwaarde van een diabetes patiënt meet zonder dat deze elke keer weer bij een curve minimaal 4 keer per dag in de vinger geprikt moet worden wat zeker niet ideaal is voor mensen die angst voor naalden hebben en dat zijn er heel wat kunnen wij u mededelen maar ook niet echt bevorderlijk is voor mensen met diabetes omdat de vingertoppen waar men prikt op den duur gevoelloos gaan worden door het vele prikken en wij kunnen u mededelen dat deze nog steeds ruim 8 jaar na de eerste test niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar door de hoge kosten van deze pleister .

Een van onze teamleden heeft met iemand van Abena gesproken hierover en deze deelde mede dat ze zelf ook denkt dat deze luiers als de zorgverzekeraar ze goed keurt en dus gaat vergoeden dit eert is voor mensen welke verblijven binnen zorgcentra en verpleeghuizen om de enorme werkdruk in de zorg te doen laten afnemen welke er is mede daar dementerende ouderen vaak enorm veel zorg nodig hebben en het personeel constant bezig is om deze mensen te controleren of hun incontinentie materiaal verschoond moet worden en door deze incontinentie luier waarbij door middel van een sensor en app de verpleegkundige wordt gewaarschuwd als de luier verzadigd is spaart dit enorm veel tijd voor het personeel en wordt de werkdruk verminderd.

ook verpleegkundigen die wij kennen hebben wij gesproken over deze luier en die zeggen ook niet te verwachten dat deze luier snel op de markt komt voor iedereen ook gezien de kosten welke deze luier gaat kosten want de verwachting van hun is dat deze luier aanzienlijk veel duurder is dan de nu al beschikbare incontinentie luiers en ook de zorgverzekeraar gaat zitten rekenen wat het goedkoopste is voor hun. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij dit op onze website vermelden in de hoop dat deze luier snel op de markt komt voor allen die afhankelijk zijn van zorg via thuiszorg of wijkverpleging.

Zoals je ziet de sensor zorgt dat via een app de zorgverlener gewaarschuwd wordt om een incontinentie luier te komen vervangen van een patiënt waarbij adultbabyspeelparadijs dan de vraag stelt van hoe of dat het personeel weet bij meerdere patiënten om welke het precies gaat. Misschien dat de sensor een unieke code afgeeft die gekoppeld is aan een patiënt want dit is ons tot op heden nog niet echt duidelijk en helaas is dat voor ons nog niet helemaal duidelijk en zijn  wij daar wel benieuwd naar om eerlijk te zeggen.