HOME » 018 ADULTBABY ZIJN UITEN IN HET OPENBAAR » Luiers dragen naar school

Luiers dragen naar school voor de lol waarom niet doen

Steeds vaker zien wij van adultbabyspeelparadijs berichten van met name teenbaby's en jong volwassenen die nog studeren dat ze met luier aan naar school of universiteit willen gaan terwijl ze aangeven dat ze als adultbaby of teenbaby niet van luiers afhankelijk zijn wegens medische redenen. Ondanks dat adultbabyspeelparadijs ieders belevingswereld binnen de adultbaby scene accepteert begrijpen wij niet echt goed waarop die drang van het dragen van luiers naar school op universiteit vandaan komt en eigenlijk nog veel minder begrijpen het idee en het doel er van dat moet men ons toch eens gaan uitleggen. Wat wil je er mee bereiken dat je als teenbaby of adultbaby die niet incontinent is luiers gaat dragen naar school of universiteit. Adultbabyspeelparadijs ziet daar totaal het nut niet van in en vreest dat men zich alleen maar problemen op de nek haalt.

Ons teamlid ABZeeuwsmeisje zegt ik heb zelf hele nare ervaringen er mee met het dragen van luiers naar school en ik droeg ze dan nog om medische redenen maar ook dan wordt je gewoon gepest en getreiterd op school en dat willen wij van adultbabyspeelparadijs zien te voorkomen. En daarom gaat ons teamlid nu haar ervaringen met het dragen van luiers naar school delen met de bezoekers van adultbabyspeelparadijs website

Zoals jullie hebben kunnen lezen draag ik al vanaf mijn geboorte luiers wegens een spierziekte waardoor ik dus incontinent ben. 

Het probleem begon eigenlijk min of meer al bij de kleuterschool daar werd ik nog niet gepest en getreiterd maar de school begon toch wel een beetje moeilijk te doen over een 4 jarige die nog niet zindelijk was. Iets wat volgens mij wel vaker voorkomt dat kleuters ongelukjes hebben maar het personeel is liever lui dan moe zegt mijn moeder en voelen er weinig voor om luiers te gaan staan verschonen en doen daarom heel moeilijk er over en gebruiken het excuus van dat ze de rest van de kindjes niet alleen kunnen laten. Ik weet me nog te herinneren dat er altijd 2 leidsters in de kleuter klas waren dus dat verhaal van dat ze de kindjes dan zonder toezicht moeten houden is gewoon een onzin argument. Maar de kleuterklasjes heb ik doorstaan zonder gepest en getreiter van klasgenootjes.

Het probleem ontstond toen ik naar de lagere school moest en ik nog steeds niet zindelijk was. De lagere school ging er niet mee akkoord dat ik kwam als ik niet zindelijk was. Ik moet er bij zeggen dat we toen nog niet wisten dat ik incontinent was door mijn spierziekte daar zijn de dokters in ziekenhuis pas later achter gekomen omdat ze eerst dachten dat net als bij andere kinderen die laat zindelijk worden dat het daar aan lag en werd het niet meteen in verband gebracht met mijn spierziekte. Die stomme school ging een partij lastig wezen en moeilijke doen daar werd je niet vrolijk van maar dan ken je me moeder nog niet hoor die is nog erger dan een pitbull en hapt in en je laat je niet eerder los tot jij het probleem heb opgelost en zo ook nu. De school zei zelfs dat me moeder te laks was en niets deed om me zindelijk te krijgen en ik te eigenwijs en zelfs te lui was en het wel makkelijk vond om een luier te dragen. Wat behoorlijke beledigingen zijn naar mijn moeder maar ook naar mij toe. Ik vindt dat ze zoiets nooit kunnen en mogen zeggen omdat ze niet eens op de hoogte zijn van iemands medische problematiek alleen wisten ze dat ik nog niet zindelijk was en dat ik een spierziekte had daar kan je naar mijn idee geen conclusies uit trekken als school en zo maar zeggen van dat een moeder haar best niet doet en dat het kind lui is wat ze wel hebben gedaan. Maar goed me moeder liet het er niet bij zitten en schakelde allerlei instanties in die zich met school bezighielden en toen mocht ik in eens wel komen mede daar ze er toe gedwongen werden maar wel onder hele strenge voorwaarden namelijk dat hun geen luiers gingen verschonen dat ze mijn moeder zouden bellen die me dan moest komen ophalen om thuis te verschonen.

Het gevolg was dat ik eigenlijk meer thuis was dan op school door deze regel en me moeder zo iets had als het in de loop van de ochtend gebeurde dat ze moest komen om me op te halen om me te verschonen dat ze me pas na de lunch weer terug bracht naar school anders bleef me moeder met mij heen en weer gaan van huis naar school en als ze dan net thuis was moest ze weer komen om me op te halen voor de middagpauze waardoor me moeder me dan maar meteen thuis hield de rest van de ochtend en pas middags na de lunch weer naar school terug bracht. Gebeurde het in de middag dat me moeder moest komen om me op te halen dan ging ik veelal de rest van de middag niet meer terug naar school. Met als gevolg dat ik leer achterstand op liep.

Ook was het zo dat de juf van de klas destijds het belangrijk vond om de klasgenootjes te vertellen dat ik dus een spierziekte had naar mijn idee waren die kinderen niet blind en al slim genoeg omdat zelf ook wel te zien omdat ik gewoon heel moeilijk liep ze zijn niet gestoord hoor zal ik maar zeggen. Maar deze bijdehand vond het ook nodig om te vertellen dat ik dus nog luiers droeg en dat als ik in eens weg was dat ik naar huis was voor verschoning. Waarom ze dat zo nodig aan al die kinderen in de klas moest vertellen is mij nu nog niet duidelijk het enige wat ik er van en over kan zeggen dat dit wel heeft gezorgd dat ik enorm gepest en getreiterd werd daarom en daar zat ik nu niet echt op te wachten maar is me wel overkomen met dank aan de stommiteit van die juf destijds.

Het gepest en getreiter ging beginnen op school want ze hadden nu iemand om zich op te richten die in hun ogen apart was en een makkelijk doel wit was. Zo kreeg ik de nare opmerking steevast te horen van klasgenootjes van baby is je luiertje nog droog en schoon of moeten we even je mama laten komen om je te halen voor verschoning dat is echt niet leuk als je daar constant mee gepest en getreiterd wordt. Ook kreeg ik steeds te horen mede door me geringe lengte van  he smurf wat ook niet echt leuk en gezellig is. Ik kwam dan helemaal overstuur thuis van school en me moeder belde dan boos de school op die eigenlijk zo een houding had van daar doen we lekker niks aan dan haal je haar maar van school af en doordat me moeder bij instanties haar beklag ging doen grepen ze dan eindelijk een beetje in en werden de gene die pesten en treiterden aangepakt doordat ze strafwerk kregen of na moesten blijven wat ook niet echt hielp naar mijn idee.

Want die kinderen woonden allemaal bij mij in de buurt of in de straat of anders in de directe omgeving en die kwamen dan thuis vertelden thuis wat er gebeurd was en dan kwamen oudere broers en zelfs zussen wel even verhaal halen zelfs sommigen met ouders en al waardoor er een gespannen situatie ontstond ook buiten school. Me moeder en ik werden zelfs bedreigd en er werd zelfs gezegd dat me moeder maar beter kon vertrekken met dat stomme kind waarmee ze mei bedoelden. Het getreiter ging zelfs zover omdat ik door me ziekte vroeg naar bed ging omdat ik helemaal doodmoe was na een dag school en ook door alle spanningen elke dag door het gepest en getreiter en wij destijds een hoek woning hadden met een blinde muur hadden ze juist onze muur van het huis gekozen om te gaan voetballen 's avonds en als ik dan lag te slapen avonds al vroeg vonden ze het nodig om even ballen tegen de muur van ons huis te trappen want dat was dan het doel en lag ik ongeveer in me bed weg te dreunen van de ballen die steeds tegen die muur werden geschoten. Me moeder heeft diverse keren vriendelijk verzocht van ga even ergens anders ballen want ik heb een ziek kind die probeert te slapen maar dit niet kan door jullie gebal tegen de muur wat doordringt. Me moeder werd alle ziektes toegewenst waar ze in het ziekenhuis geen oplossing voor hebben omdat ze geen medicijntjes er voor hebben maar ook werd gewoon gezegd tegen me moeder dat haar dochter wat hun betrof maar lekker dood moest gaan  en liefst zo snel mogelijk. Kan je nagaan met wat voor mensen of moet ik zeggen beesten zoals deze asocialen over zieke mensen en dan ook nog kinderen denken en reageren als een moeder gewoon vraagt even weg te gaan met het ballen en te stoppen om deze tegen de muur te schieten omdat het doordringt 

We hebben zelfs meegemaakt dat de plastic broekjes van de waslijn werden gestolen uit onze tuin we weten bijna zeker dat hun er achter zitten maar hard bewijs hadden we niet waardoor ze eigenlijk vrijuit gingen. Het gepest en getreiter op school werd ook steeds erger zelfs zo erg dat ik zonder dat me moeder het wist een keer een keukenmes heb gepakt en een zo een gast daar mee in zijn gezicht gesneden heb die de rest van zijn leven nu een aandenken gratis en voor niks van mij omdat die me liep te treiteren en te pesten weet die meteen wat die vroeger heeft gedaan toch.

Op een gegeven moment was het zo dat ik me moeder bijna iedere dag naar school liet bellen met de mededeling dat ik ziek was en ging ik dus niet meer naar school en daar kreeg me moeder problemen mee want die school was zelfs zo gemeen om er melding van te maken dat ik niet naar school wilde en mijn moeder me daarom gewoon thuis hield, De school verdraaide gewoon heel de boel omdat ze veel te bang waren anders problemen te krijgen waarschijnlijk omdat ze gewoon werkelijk niets deden aan het probleem van pesten en treiteren en dat kwam niet zo goed uit denk ik als je school een slechte naam krijgt. Dus er kwamen mensen bij ons thuis die over school gaan kwamen praten en zowel naar mijn moeder luisterden maar ook naar mij en die zagen ook wel in na ons verhaal dat die school niet de goede school was voor mij en dat ik daar zo snel mogelijk weg moest.

Uiteindelijk kregen we een brief thuis en moesten we naar een instantie met dokters en allerlei testen en keuringen zal ik maar zeggen en die bepaalden dat ik naar een speciale school moest voor kinderen met een handicap of beperking maar ik had wel een jaar verloren door die onzin op die andere school. Dus lagere school moest ik weer helemaal opnieuw doen en ik moet zeggen ik heb het daar reuze naar me zin gehad op die school en nooit geen problemen meer.

Maar ondanks dat ik naar een nieuwe school ging bleef het gepest en getreiter bij mijn oude huis gewoon doorgaan en dat liep behoorlijk uit de hand laat ik het daar maar bijhouden dan behoef ik ook niet in details te treden met het risico dat ik misschien mensen op het idee breng om op zoek te gaan naar mij en me familie omdat ze dan weten wie ik ben misschien. Niet dat ik of me familie bang ben voor ze want  me oom lust ze rauw zegt die altijd maar we willen gewoon geen problemen en daarbij ik houdt helemaal niet van geweld er is al ellende genoeg op de wereld toch. Dat is ook de reden waarom me moeder er voor koos om te gaan verhuizen en om bij opa en oma te gaan wonen op de boerderij.

Ik was toen nog leerplichtig en ik zeg het eerlijk ik woon in een klein dorp in Zeeland en daar had en misschien beter gezegd heb je gewoon geen school voor kinderen met een handicap net of er geen gehandicapte kinderen in Zeeland wonen zal je denken. Ik ben toen naar een school gegaan over de grens in België waar ik ook diploma heb gehaald en op deze zelfde school zit nu mijn nichtje die zwaar ADHD heeft en ook incontinent is en ik kan zeggen dit is een hele toffe school hoor waar niemand gepest of getreiterd wordt want dan heb je als leerling meteen een heel groot probleem maar ook het voordeel is dat alle kinderen daar op school zelf ook iets mankeren waardoor het een beetje lastig is om iemand anders aan te vallen op zijn of haar beperking of handicap als je zelf ook een handicap of beperking hebt en dat vindt ik wel heel goed maar ook omdat die school de kinderen leert met respect voor elkaar om te gaan ondanks de beperkingen of handicap die men heeft en ik kom nog regelmatig op die school terug nu me nichtje daar ook op zit om te helpen bij evenementen zo doe ik daar voor de lagere school hulp piet zijn met sinterklaas maar ook bij andere dingen zoals laatst met de bbq kom ik hun helpen omdat ik gewoon heel fijne tijd daar heb gehad en als ik kan helpen dat ook doe.

Na deze school toen ik diploma had heb ik tijdje niks gedaan door mijn ziekte beperking of handicap en was het de bedoeling dat ik de camping van me opa zou gaan overnemen met hulp en ondersteuning van me opa maar dat is gewoon te zwaar voor mij door mijn ziekte dat red ik gewoon niet. Ik heb het wel een tijdje geprobeerd hoor samen met opa maar ik ging daar werkelijk aan kapot zo vermoeiend dat het was. Ik heb toen wel gevraagd of ik een cursus mocht volgen dus naar school om een opleiding te volgen voor horeca en daar heb ik ook nog eens een diploma van gehaald alleen doordat mijn spierziekte erger is geworden doe ik daar nu ook nog heel weinig mee al zal ik graag anders willen maar die stomme ziekte wil daar niet aan mee werken en ik zou niet meer dan 2 uur per dag iets mogen doen van de dokters en me tante die nu de camping beheert zegt eerlijk dat het voor haar niet lonend is dan om mij als personeel te nemen mede ook als ik niet kan werken omdat me spieren dat niet willen ze voor die kosten van ziekzijn moet betalen en dat is gewoon boel geld en daarom dat ik niet meer werk op de camping en  ergens anders kan ik ook niet terecht. Zo af en toe help ik wel op de camping hoor als er een feest is of zo dan doe ik BBQ want dat kan ik goed en vindt ik heel leuk om te doen maar zal ook graag zien dat mijn spieren wat beter mee werkten en dat ik weer op de camping kan gaan werken want dat vindt ik echt heel leuk om te doen en verdien ik ook nog wat extra maar vooral dan kan ik me nuttig maken en heb ik ook iets om te doe en vooral voel ik mij minder iemand die gehandicapt is of beperkingen heeft want daar wil ik me gewoon niet bij neerleggen dat ik minder kan dan iemand anders dat doet me gewoon pijn.

Ik hoop dat een ieder nu een beetje inziet hoe of het al is als je luiers om medische redenen moet dragen naar school en vooral hoe of het enorm uit de hand kan lopen. Daarom dat ik een ieder die niet om medische redenen luiers draagt maar gewoon voor de lol als teenbaby of adultbaby begin er niet aan want ik ben heel bang dat men zeker voor mensen welke luiers voor de lol dragen nog minder respect en begrip heeft op school en universiteit dan dat bij mij het geval was die ze om medische redenen droeg. Want ik denk dat we gewoon kunnen zeggen dat men op scholen maar ook op universiteiten kei hard en soms zelfs gemeen is naar elkaar en dat ik bijna zeker weet dat je het heel zwaar gaat krijgen als ze er achter komen dat jij in luiers loopt naar school of het nu om medische redenen is laat staan als ze er achter komen dat je ze eigenlijk helemaal niet nodig hebt maar dat je ze puur voor de lol draagt. Daarom mijn advies doe het niet als je ze niet nodig hebt om medische redenen doe dat gewoon dan thuis en hang het hun ook niet aan hun neus dat je teenbaby of adultbaby bent want ik verzeker je dat je een hele zware tijd dan tegemoet gaat tijdens je studie en dat gun ik echt niemand.

Aan hun die luiers om medische redenen moeten dragen naar school of universiteit geef ik het volgende advies zorg niet dat het zo ver komt net als bij mij dat het uit de hand loopt en misschien net als ik zelf dingen doe waar ik nu aan de ene kant spijt van heb maar aan de andere kant zo iets van heb is je verdiende loon. Maar ik bedoel te zeggen dat het niet opschiet om iemand met een mes te bewerken omdat je gepest en getreiterd word. Zorg dat je alarm slaat als je gepest en getreiterd word als gehandicapte en vooral dat je signaal opgevangen wordt. Gelukkig is het zo dat er nu diverse meldpunten zijn waar je melding kan doen van als je als gehandicapte wordt gepest en getreiterd met je beperking of handicap. En ik ben van mening dat je daar echt gebruik van moet maken als het je overkomt want ook jij als gehandicapte hebt recht op een fijne tijd school tijdens je studie,

ABZeeuwsmeisje