HOME » 020 PLASTIC BROEKJES » Hopeloos ouderwets?

Fabrikanten wegwerpluiers tegen plastic broekjes

Met name fabrikanten van hedendaagse incontinentie luiers vinden het gebruik van plastic beschermbroeken over zo een luier niet nodig en achterhaald en zelfs hopeloos ouderwets want volgens de fabrikanten voldoet hun materiaal zo goed tegen lekken dat we helemaal zo een plastic beschermbroek niet nodig hebben als we hun moeten geloven. Het is ook een manier om je materiaal aan de man te brengen.

Adultbabyspeelparadijs adviseert alle fabrikanten welke beweren dat hun materiaal niet doorlekt waardoor je geen plastic beschermbroek nodig hebt om eens navraag te doen binnen zorg instellingen waar mensen met zeer zware incontinentie verblijven maar ze mogen ook even bij ons komen om te vragen hoe of onze ervaringen er mee zijn als adultbaby en incontinentie patiënt. Want ook wij van adultbabyspeelparadijs durven te zeggen en te beweren dat de praktijk helaas anders laat zien dat veel materiaal helaas wel heel snel lekt bij mensen met hele zware incontinentie en wij kunnen daar zelf over mee praten omdat we dat helaas zelf ook hebben meegemaakt. 

Vaak wordt dan door de fabrikant of leverancier van het materiaal gezegd dat het te maken heeft met dat de luiers niet goed en strak om het lichaam zit. Deze mooie verkooppraatjes kennen we en helaas moeten we hun dan enorm teleurstellen waarschijnlijk als we meteen vertellen dat deze luiers niet door ons zelf worden omgedaan maar door deskundigen namelijk mensen welke werkzaam zijn binnen de thuiszorg of wijkverpleging. Adultbabyspeelparadijs is van mening dat we toch wel mogen aannemen dat deze mensen wel weten hoe of ze zo een luier aan moeten leggen bij een incontinentie patiënt welke ook nog eens adultbaby is. Dus dat verhaal van dat we de luier niet goed om doen gooien we dan maar meteen in de vuilnisbak want dat slaat echt nergens op.

Het lekken van de luier komt het meeste voor bij mensen die op hun zij slapen  omdat ze niet op hun rug kunnen slapen veelal veroorzaakt door een medisch probleem zoals een spierziekte of beschadiging aan rug of zenuwstelsel. Wij van adultbabyspeelparadijs zeggen dat de fabrikanten eerst eens bij hun zelf ten rade moeten gaan en zich vooral gaan afvragen doen wij geen valse of verkeerde informatie geven aan de gebruikers van incontinentie luiers hetgeen naar ons idee wel het geval is. En dit gaan we onderbouwen voordat we straks weer de nodige kritiek krijgen dat we alles afkraken; wij zeggen allereerst stop is met die onzin welke met name Tena doet door voor te doen alsof ze het materiaal met de zwaarste opvangcapaciteit op de markt brengt wat al niet waar is en dan ook nog zeggen van dat je materiaal niet lekt dat is  volgens Tena niet mogelijk tenzij je de luier niet goed aansluit op het lichaam en daarom heb je volgens hun geen plastic beschermbroek nodig. Beste mensen van Tena als wij voor iedere lekkende luier van jullie €1000 hadden gekregen hadden we nu Dagobert Duck geweest en met ons vele andere mensen welke de luiers om medische redenen dragen en dus op hun zij slapen en we kunnen vertellen dat dit er heel wat zijn in Nederland en Vlaanderen. Maar Tena is zeer zeker niet de enige die deze onzin verkoopt hoor dat men geen plastic broek behoeft te dragen over een wegwerp luier omdat dit volgens fabrikanten van wegwerp luiers totaal onnodig is. Wij adviseren ga is in de praktijk kijken bij zorginstellingen met mensen met de zwaarste vorm van incontinentie en praat is met verplegers in die zorg dan zal je precies het zelfde horen als wat wij zeggen dat het materiaal wel door lekt als men op de zij slaapt.

Daarom adviseert adultbabyspeelparadijs zeker als je op je zij slaapt maar ook als je gewoon extra bescherming wilt hebben om een plastic bescherm broek over je luier te dragen het beidt gewoon meer zekerheid tegen door lekken.

Ook geeft adultbabyspeelparadijs het advies om eens iets te gaan doen aan de wel heel erg vreemde en rare ISO norm voor het berekenen van de opvangcapaciteit van een incontinentie luier want die is ronduit gewoon lachwekkend te noemen zoals zo een test wordt uitgevoerd hetgeen men kan terug lezen bij ons artikel over opvangcapaciteit van luiers hoe deze berekend worden.

Mede ook doordat de fabrikanten van wegwerp incontinentie luiers hun verkoop praatje wel weten te houden en ons doen geloven dat het materiaal niet lekt is het in Nederland en Vlaanderen vrij lastig om aan plastic beschermbroeken te komen. Voorheen waren deze te koop bij de drogist, apotheek of medische speciaalzaak en hadden ze deze op voorraad. Anno 2019 is het zo dat de meeste apotheken ze niet hebben en met het verhaal komen van is onzinnig en ouderwets zo een plastic beschermbroek en hem afraden omdat het wegwerp materiaal toereikend genoeg is. Iets wat wij van adultbabyspeelparadijs ook begrijpen omdat ze namelijk flinke bonussen krijgen van een bepaald merk en ze dus wel dat materiaal proberen aan te smeren aan je en echt niet gaan zeggen van u heeft gelijk ze lekken door en u kunt beter een plastic beschermbroek er over dragen. De drogist heeft ze niet eens meer in de winkel liggen wel kan je ze online bestellen bij o.a. 1-2-3 drogist en natuurlijk bij de speciale webshops die zich richten op de ab/dl scene.

Plastic beschermbroeken zijn er in diverse prijsklassen van een paar euro tot enkele tientallen euro's daar zijn we gewoon heel eerlijk en duidelijk over en het is zeer zeker niet zo dat alleen die van enkele tientallen euro's goed zijn en dat de goedkopere rommel is die je beter niet kunt kopen want dat is ook niet zo. En daarom zullen we u een stuk verder helpen door bij bepaalde merken de voor en nadelen er van aan te geven en vooral hoe of wij er tegen aan kijken met prijs kwaliteit vergelijking. Want laten we eerlijk wezen aan goede en degelijke kwaliteit hangt veelal een duurder prijs kaartje dan aan mindere kwaliteit dat lijkt ons vrij normaal overigens.