SGA plastic broeken 

SGA is een oud en bekend merk als het gaat om plastic broekjes. We denken dat we gerust kunnen zeggen dat zeker de oudere adultbaby actief binnen de scene er min of meer mee opgegroeid is toen deze nog als echte baby of peuter luiers droeg destijds katoenen wasbare luiers waar een plastic broekje over heen ging en dat waren veelal SGA plastic broekjes die destijds van goede kwaliteit waren omdat er een soort lanoline in de broekjes zat waardoor ze soepel en zacht bleven.

Ook waren er plastic broekjes voor volwassenen op de markt veelal bedoeld voor hun met incontinentie of hun die bedplasser waren en deze broekjes waren zelfs tot de jaren 90 van de vorige eeuw ook voorzien van lanoline om ze soepel en zacht te houden.

Adultbabyspeelparadijs denkt dat veel adultbaby's welke geboren zijn in de 50er en 60er jaren van de vorige eeuw deze plasticbroekjes nog wel herinneren en wij denken ook dat velen die al vele jaren mee draaien en daarmee bedoelen we hun die al zo een kleine 25 jaar meedraaien in het wereldje van adultbaby zijn zich ook nog wel de uitvoering voor volwassenen kunnen herinneren.

Hieronder ziet u een advertentie uit de tijd dat de SGA plastic broekjes nog voorzien waren van lanoline.

Door de enorme opkomst van met name de wegwerpluier en de steeds nieuwere ontwikkelingen qua absorptie vermogen verdween de wasbare luier en daarmee ook min of meer de plastic broekjes mede ook doordat de fabrikanten van wegwerp luiers ons doen geloven dat hun materiaal het dragen van een plastic broekje voor bescherming tegen lekken eigenlijk overbodig is.

En daarmee verdween de SGA plastic broek uit de winkels zoals bij de drogisterij en apotheek en is deze alleen nog maar sporadisch te koop via webwinkels. Of we daar nu zo gelukkig mee moeten zijn hebben wij van adultbabyspeelparadijs onze twijfels over en wel om de volgende redenen: allereerst is de lanoline uit de plastic broekjes gehaald om wat voor reden dan ook want die is ons eerlijk gezegd nog steeds niet duidelijk. Misschien heeft het te maken dat sommige mensen allergisch voor dit product is omdat het eigenlijk wolvet is wat men gebruikte om de plastic broekjes soepel en zacht te houden. Maar veel meer voor de hand ligt waarschijnlijk dat men een nieuw soort plastic heeft ontdekt waar lanoline niet werkt of misschien zelfs wel schadelijk is voor het plastic. Al met al is de kwaliteit van deze plastic broek er niet beter door geworden eerder kunnen we spreken van dat deze hard achteruit is gegaan. Een veel gehoorde klacht van mensen die ze nog gebruiken of gebruikt hebben is dat het plastic keihard wordt nadat het in aanraking is gekomen met urine. Vrij lastig lijkt ons want het lijkt voor de hand liggend dat juist zo een plastic broek tegen urine moet kunnen en zeer zeker niet hard moet worden als het in aanraking komt met urine. Ook schijnt het elastiek in het broekje niet van de beste kwaliteit te zijn en na een paar keer dragen en wassen gaat het broekje afzakken of het plastic gaat zelfs scheuren dat lijkt ons niet bepaald de bedoeling van zo een plastic broekje.

Adultbabyspeelparadijs is ook van mening dat je voor een prijs van rond de €5, 50 niet veel verwachtingen mag hebben en misschien is dit broekje leuk voor een adultbaby die hem zo af en toe een keer draagt maar voor een adultbaby zoals onze teamleden en met ons vele anderen  die naast adultbaby zijn ook nog te maken hebben dat een plastic broek moet voldoen om medische redenen namelijk incontinentie dat dit broekje gewoon niet geschikt is voor deze doelgroep en adviseren wij om toch wat meer geld uit te geven en te kiezen voor een betere kwaliteit dan die van SGA.

Maar wil je als adultbaby goedkoop uit zijn en stel je niet te veel eisen aan de kwaliteit van je plastic broek dan kan je ze via internet bestellen bij: de online drogist waar deze te verkrijgen is in de maten: smal, medium, large, extra large en 2x extra large. Waarbij we zeggen de maat smal kost slechts €3,75 en de 2xl kost 6,32.