HOME » 023 BIJEENKOMSTEN NOG BESTAAND » Antwerpen (Belgie)

Luierbijeenkomst in Antwerpen 

Allereerst moeten wij van adultbabyspeelparadijs zeggen dat de locatie waar de bijeenkomst in Antwerpen wordt gehouden geen onbekend terrein is voor ons zelf en voor vele andere adultbaby's welke voorheen de bijeenkomst van club luier in Antwerpen hebben bezocht in het fetisj café aan de kleine Pieter Potstraat 8 in het centrum van Antwerpen niet ver van het stadhuis de schelde kaaien en bij Nederlanders wel bekende Groenplaats.

Een van onze teamleden is daar in het verleden diverse keren geweest om te kijken en zegt het is een locatie die in een rustige zijsteeg van de Hoogstraat een drukke winkelstraat in het centrum van Antwerpen. Aan de buitenkant wijst niets er op dat we te maken hebben met wat de Belgen een fetisj café noemen voor de wet maar wat we in Nederland gewoon als SM Club zouden benoemen. Adultbabyspeelparadijs zegt ondanks dat wij zelf helemaal niets met een belevingswereld van BDSM hebben is het fetisj café of SM club heel mooi ingericht mede daar het een heel oud monumentaal pand is. Als je binnen bent en de trap afdaalt kom je in de ruimte waar de bar is en daar merk je al dat je in een fetisj café zoals de Belgen het noemen maar wij noemen het toch liever SM club wat het eigenlijk ook is want de omgeving is min of meer ingericht als een soort kerker wat voor mensen die iets met bdsm hebben een mooie speelplek is mede daar er ook een aparte aangrenzende speelruimte is met best wel veel sm attributen waar wij als adultbaby weinig mee hebben en met ons denk de meeste adultbaby's niet.

Ons teamlid Zeeuwsmeisje zegt in de tijd dat ik elders moderator was en club luier de bijeenkomsten nog organiseerde hoorde ik regelmatig adultbaby's klagen dat het voor velen een enorme drempel was om naar de bijeenkomst in Antwerpen te gaan en ik kan me dat heel goed voorstellen want ik zal zelf ook niet even zo een fetisj café of sm club binnen stappen en begrijp inderdaad dat het voor een adultbaby die niets met sm of bondage heeft een enorm stap is om er naar binnen te gaan. 

Onze beheerder is er destijds meerdere keren geweest en zegt de sfeer was er gezellig alleen was het daar ook net als bij de meeste andere bijeenkomsten alleen maar aan de bar hangen of relaxen met een drankje op de bank. Gespeeld werd er niet of nauwelijks en al zeer zeker geen adultbaby rollenspel. Als er werd gespeeld was dat vaak door luierliefhebbers die dit deden in combinatie met sm of bondage en ook dit gebeurde maar zeer sporadisch want tijdens de paar keer dat hij er is geweest hing eigenlijk iedereen aan de bar of zaten in de diverse zithoeken die er waren.

Adultbabyspeelparadijs is van mening dat dit gewoon zonde is van de enorme reiskosten die men kwijt is om in Antwerpen te geraken vanuit Nederland. Dan komt er ook nog een bedrag bij voor de entree plus ook nog eens de kosten van eten en drinken waardoor je zo op €100 of meer zit voor het bezoeken van een luierbijeenkomst waar het eigenlijk op neerkomt alleen maar aan de bar hangen wat wij hebben ervaren en dat is niet het idee wat wij van een luierbijeenkomst verwachten en het lijkt ons dat vele andere adultbaby's er net zo over denken. En dit was voor onze beheerder ook de reden om niet meer te gaan omdat het niet aan het verwachtingspatroon van een adultbaby voldeed.

Uiteindelijk koos ook de organisatie club luier er voor om Antwerpen te verlaten en te verhuizen naar Amsterdam het heeft toen een hele lange tijd geduurd namelijk tot juli 2018 voor er weer een bijeenkomst kwam in Antwerpen dit keer opgezet door een aantal Belgen. Adultbabyspeelparadijs zegt eerlijk op deze bijeenkomst zijn wij nog niet geweest en het lijkt ons ook vrij lastig voor Nederlanders die afhankelijk zijn van de trein om naar de bijeenkomst te gaan mede daar de organisatie er voor heeft gekozen om de bijeenkomst op vrijdagavond te organiseren van 21.00 tot 01.00 uur een tijdstip die zeker voor mensen uit Nederland die met de trein moeten komen niet te doen is omdat je dan na afloop uren lang op het station moet verblijven tot er weer een trein naar Nederland gaat. Naar ons idee had het handiger geweest om het gewoon op de zondagmiddag te organiseren zoals voorheen bij club luier mede omdat er best wel veel Nederlanders naar deze bijeenkomst kwamen waaronder ook best veel per trein

Waar wij van adultbabyspeelparadijs enorm verbaasd over zijn is dat de huidige organisatie geen entree vragen terwijl voorheen bij club luier men een bedrag van €10 aan entree moest betalen.

Adultbabyspeelparadijs hoopt dat de huidige organisatie ook iets aan spel materiaal heeft voor de adultbaby's die de bijeenkomst bezoeken want anders is het voor adultbaby's naar onze mening gewoon zonde om de lange en verre reis te maken naar Antwerpen om alleen maar aan de bar te hangen als baby gekleed dat lijkt ons toch niet de bedoeling van een bijeenkomst die zegt zich ook te richten op adultbaby's daar zijn we gewoon eerlijk en duidelijk over.