HOME » 025 BIJEENKOMSTEN UIT HET VERLEDEN

Er zijn diverse bijeenkomsten in Nederland, België en diverse andere landen waar adultbaby's gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Wij van adultbabyspeelparadijs moeten wel meteen even een ding erbij zeggen namelijk dat veel van deze bijeenkomsten gericht is op zowel adultbaby's als luierliefhebbers en naar ons weten slechts 1 bijeenkomst echt alleen gericht is op de adultbaby scene zoals de organisatie het beschrijft.

Vraagt u zich misschien af wat kan ik dan zoal verwachten bij zo een bijeenkomst. Wij van adultbabyspeelparadijs zijn in het verleden op een aantal van deze bijeenkomsten geweest zowel op bijeenkomsten die nu niet meer bestaan alsmede op bijeenkomsten welke nog wel bestaan zowel in Nederland zelfs als buiten Nederland en kunnen daarom ook vertellen wat u als adultbaby een beetje kan en mag verwachten tijdens zo een bijeenkomst. Allereerst moeten we zeggen dat de organisatoren er alles aan doen om een gezellige sfeer te creëren en wij van adultbabyspeelparadijs moeten zeggen daar zijn de meeste wel in geslaagd. Het is zeker niet eenvoudig om een geschikte ruimte te vinden om zo een bijeenkomst te organiseren daar zijn wij van adultbabyspeelparadijs ons ook van bewust en zeker niet voor bijeenkomsten zoals die in Nederland en België worden georganiseerd waarbij men gewoon in luier of als baby gekleed kan rondlopen tijdens de bijeenkomst hetgeen in bijvoorbeeld Duitsland zeer beslist niet mogelijk maar daarover kunt u verderop meer lezen bij onze rubriek adultbaby bijeenkomsten Duitsland. Daarom worden en werden  de bijeenkomsten in Nederland gehouden op locaties die veelal deel uitmaken van een vereniging of organisatie welke zich al bezig houdt op seksueel gebied bijvoorbeeld de NVSH (Nederlandse Vereniging Seksuele Hervorming) maar vaak ook door lokale vereniging welke verbonden zijn aan de NVSH zoals de AVSH destijds in Amsterdam en de RVSH in Rotterdam. 

Allereerst gaan we vertellen dat u minimaal 18 jaar moet zijn om deze bijeenkomsten te mogen bezoeken en dat bruine luiers streng verboden zijn wegens hygiënische redenen maar dat lijkt ons eigenlijk voor een ieder wel duidelijk. Zoals we dus al eerder aangaven zijn deze bijeenkomsten voor zowel volwassenen met een belevingswereld als adultbaby maar ook voor volwassenen met een belevingswereld als luierliefhebber. Iets wat wij van adultbabyspeelparadijs eigenlijk een beetje jammer vinden en betreuren omdat we weten en zien dat het totaal 2 verschillende belevingswerelden zijn die weinig met elkaar gemeen hebben behalve dan dat ze allemaal luiers dragen. We moeten ook zeggen dat de meeste bezoekers in de tijd dat wij van adultbabyspeelparadijs nog op bijeenkomsten kwamen dat het overgrote deel van de bezoekers luierliefhebbers waren en eigenlijk maar heel weinig adultbaby's wat wij zelf enorm betreuren. Als men als adultbaby verwacht tijdens zo een bijeenkomst speelmateriaal aan te treffen zoals adultbaby ledikantje, commode, kinderstoel of box dan moeten we je helaas teleurstellen even zo als je verwacht een mama aan te treffen die luiers gaat verschonen want dan adviseren wij van adultbabyspeelparadijs om je verwachtingspatroon even wat bij te stellen. Want laten we eerlijk zijn dat is gewoon onmogelijk om adultbaby meubels op een bijeenkomst neer te zetten op de eerste plaats zijn deze zeer kostbaar en op de tweede plaats waar moeten deze meubels blijven na afloop van de bijeenkomst omdat ze enorm groot zijn en het zeer zeker niet aan te bevelen is om deze meubels steeds in en uit elkaar te halen want daar worden de meubels zeer zeker niet beter van.

Dan vraag je je misschien af worden er ook rollenspel of ageplay gespeeld tijdens de bijeenkomsten. Daar kunnen we het volgende overzeggen er zijn tijdens de bijeenkomsten wel mensen die met elkaar spelen een soort van rollenspel of ageplay al wij van adultbabyspeelparadijs het eigenlijk niet echt ageplay of rollenspel willen noemen omdat er eigenlijk geen of nauwelijks spelmateriaal aanwezig is voor een goed rollenspel of ageplay want alleen een kleed op de grond en een paar baby of peuter speeltjes kan je in onze optiek niet echt spreken van een rollenspel of ageplay daar komt naar ons inziens wel iets meer bij kijken. Het is naar ons idee maar net hoe of iemand een rollenspel of ageplay beleefd en ervaart. Daarbij moeten we ook meteen eerlijkheidshalve vermelden dat het zeer zeker niet zo is als er een rollenspel of ageplay gespeelt wordt tijdens een bijeenkomst dat jij als bezoeker daar ook aan deel kan nemen als je dat verwacht dat je bij je eerste bezoek meteen deel kan nemen aan een rollenspel of ageplay dan moeten wij je helaas teleurstellen want in de meeste gevallen zijn het veelal bekenden van elkaar die onderling een rollenspel of ageplay spelen als er gespeelt wordt tijdens de bijeenkomst dit even voorop gesteld. 

Dan vraag je misschien af wat gebeurd er dan wel tijdens de meeste bijeenkomsten. Veelal is het een beetje rondhangen aan de bar of in een zithoekje en een beetje kletsen met elkaar onder het genot van een drankje. Zie het maar als een avondje naar de kroeg gaan en daar vrienden en bekenden ontmoeten alleen is het dan tijdens de bijeenkomst dat de bezoekers in luiers zitten en rondlopen of als baby gekleed zijn. 

Wij van adultbabyspeelparadijs gaan om deze redenen dan ook niet meer naar de bijeenkomsten omdat we van mening zijn dat als je niet in de randstad woont want daar vinden de bijeenkomsten in Nederland plaats je allereerst heel lang moet reizen om er te komen en daarbij is het zelfs bij een bijeenkomst dat deze op vrijdagavond plaats vind wat naar ons idee niet bepaald de beste tijd is voor zo een bijeenkomst en al helemaal niet als van buiten de randstad moet komen en met openbaar vervoer moet reizen. Daarnaast betaald men best wel een fors bedrag aan entree bij zo een bijeenkomst en het enige wat er gebeurd is aan de bar hangen of in een zithoek een beetje rondhangen op een bank en je vol laten lopen met drank. Sorry hoor maar dat noemen wij geen luierbijeenkomst maar gewoon een avondje kroeg in luier en dat vinden we gewoon doodzonde en is zeer zeker niet ons verwachtingspatroon van zo een bijeenkomst dan verwachten wij activiteit en op zijn minst dat er speel mogelijkheid is waarbij men zich weer even baby of peuter kan voelen en vooral mag voelen. Want dat is naar ons idee toch het geen waarvoor een adultbaby naar een bijeenkomst gaat anders kunnen we als we alleen maar willen drinken en aan de bar rondhangen wel naar de plaatselijke kroeg om de hoek gaan zijn we een stuk goedkoper uit en kunnen we het geld voor reiskosten en entree er ook nog eens doorheen jagen aan drank. 

Verder viel ons van adultbabyspeelparadijs ook op dat sommige bijeenkomsten gedomineerd en dan ook letterlijk gedomineerd werden door luierliefhebbers en dan met name hun die luiers met sm en bondage combineren want veel bijeenkomsten draaide het voornamelijk om sm en bondage en belevingswereld waar wij als adultbaby totaal niets mee hebben en daarom dat wij ook zeggen de adultbaby en de luierliefhebbers scene moeten gescheiden worden omdat het totaal 2 verschillende belevingswerelden zijn welke niets met elkaar te maken hebben en totaal niet bij elkaar passen.

Wij van adultbabyspeelparadijs gaan zeer zeker niet zeggen dat je de luierbijeenkomsten niet moet bezoeken omdat we van mening zijn dat een ieder het adultbaby gebeuren op zijn of haar eigen manier moet beleven en vooral moet ervaren maar zeggen wel wat onze ervaringen zijn gezien vanuit onze belevingswereld als adultbaby en wij respecteren ieders belevingswereld binnen de adultbaby scene en daarom hopen wij dat ook anderen binnen de adultbaby scene onze mening en belevingswereld als het de luierbijeenkomsten aangaat respecteert. 

Het is zeer zeker niet dat we de boel willen afkraken want de organisatoren dun hun uiterste best om er wat van te maken alleen betreuren wij van adultbabyspeelparadijs het dat de bijeenkomsten bijna allemaal met name zijn gericht op de luierliefhebbers scene en er eigenlijk zeer weinig aandacht is voor de adultbaby scene.

Op de vraag of er ook vrouwen komen tijdens de bijeenkomsten het antwoord hierop is ja er komen vrouwen sterker nog de organisatie van club luier in Amsterdam is door een vrouw. Al we eerlijkheidshalve wel moeten vermelden dat het overgrote deel van de bezoekers wel man is.