Bijeenkomsten voor adultbaby's in Duitsland

In het verleden is diverse keren aan onze teamleden gevraagd door Nederlandse en Vlaamse adultbaby's of wij van adultbabyspeelparadijs misschien iets wisten over bijeenkomsten voor adultbaby's die in Duitsland en hoe of het er daar aan toe gaat.

Adultbabyspeelparadijs zegt dat deze vragen veelal kwamen van adultbaby's die woonachtig zijn in het grensgebied met Duitsland en die de afstand naar de Nederlandse bijeenkomsten die allemaal in de randstad werden en worden gehouden gewoon te ver vinden omdat Duitsland om de hoek ligt als je woonachtig bent in Limburg, de Achterhoek. Twente, grote delen van Drenthe of Oost Groningen. En het ligt voor de hand dat men dan iets dichter bij huis gaat kijken desnoods in Duitsland.

Onze beheerder die al ruim 25 jaar actief is binnen de adultbaby scene zegt dat hij wel een en ander daarover kan vertellen over de bijeenkomsten in Duitsland maar ook Zeeuwsmeisje zegt dat ze vrij regelmatig contact heeft met Duitse adultbaby's en kan er wel het een en ander over vertellen omdat beiden ook contacten hebben met Duitse adultbaby's.

Er zijn in Duitsland inderdaad bijeenkomsten maar net als in Nederland zijn deze gericht op zowel adultbaby's als luierliefhebbers en kunnen we meteen al verklappen dat deze bijeenkomsten net als in Nederland eigenlijk niets voorstellen. Adultbabyspeelparadijs is van mening dat we gewoon mogen zeggen totaal niet interessant om van Nederland naar Duitse bijeenkomsten te gaan en wel om de navolgende redenen: Deze bijeenkomsten vinden plaats in een plaatselijk café veelal wel in een aparte ruimte waar men zoals men dat in Duitsland noemt een Stamtisch heeft gereserveerd waar dan mensen met een voorliefde voor luiers en het zich weer baby willen voelen gezamenlijk bij elkaar komen om onder het genot van een  drankje en hapje met elkaar te praten over het adultbaby zijn. We kunnen ook als mededelen dat men tijdens deze bijeenkomsten geen luiers zichtbaar mag dragen en al helemaal niet als baby gekleed mag rondlopen waardoor we dus ook al meteen kunnen vermelden dat er geen rollenspel wordt gespeeld tijdens deze bijeenkomsten dat lijkt ons eigenlijk ook wel vrij logisch omdat de bijeenkomsten plaats vinden in een openbare ruimte waar men dan een zaaltje huurt maar waar men voor een drankje of hapje toch even naar de bar toe moet en het lijkt ons zeer voor de hand liggend dat dit niet met een luier zichtbaar kan of als baby uitgedost. Het komt er eigenlijk op neer bij deze bijeenkomsten in Duitsland alleen maar aan de bar hangen of eigenlijk stamtafel een beetje kletsen en bier drinken en dat lijkt ons inziens een beetje zinloos om daar hele afstanden voor af te leggen.

Wel worden tijdens deze bijeenkomsten vaak afspraken gemaakt onderling om bij iemand thuis een rollenspel te spelen maar we zeggen ook meteen verwacht niet als je daar als Nederlander voor het eerst komt dat jij voor zo iets bij iemand thuis zal worden uitgenodigd want dan adviseren wij echt om je verwachtingspatroon bij te stelle want dan leef je echt in dromenland kunnen we je vertellen.

We kunnen ook mededelen dat de bijeenkomsten ook eens niet direct in  het grensgebied met Nederland of Vlaanderen worden gehouden. De dichtstbijzijnde is die van Duisburg altijd nog zo een slordige 50km van Venlo verwijderd en waarvan we zeggen dat we niet eens zeker weten of deze bijeenkomst nog bestaat omdat we al zeer lange tijd geen berichten meer hebben gezien en gelezen binnen de Duitse scene gaan we er eigenlijk van uit dat deze is opgeheven. De ons nog wel bekende bestaande bijeenkomsten zijn op zo een slordige 140km afstand van Arnhem verwijderd namelijk in Dortmund of op 180km verwijderd van Groningen namelijk in Bremen .

Een nadeel is ook nog eens dat deze bijeenkomsten plaatsvinden op zaterdagavond zo begint die in Dortmund om 20.30 uur elke 2e zaterdag van de maand en dien je ook nog eens je eerst aan te melden bij de organisatie alvorens je ook het adres krijgt omdat deze steeds wisselt. Adultbabyspeelparadijs is van mening ondanks dat we onze Duitse adultbaby's veel succes wensen met hun bijeenkomsten dat deze voor Nederlanders totaal niet interessant zijn ook door de enorme afstand naar de bijeenkomsten.

Ook kan adultbabyspeelparadijs melden dat op diverse Duitstalige forums voor de ab/dl scene regelmatig berichten te vinden zijn over party's welke bij adultbaby's thuis worden georganiseerd met een kleine groep. Wij wijzen er op dat veel van deze party's veelal gericht zijn op een specifieke doelgroep binnen de adultbaby scene namelijk adultbaby's met homo gevoelens dus geen bijeenkomsten voor iedereen binnen de adultbaby scene en waarbij wij ook nog eens denken dat dit meer berichten zijn voor vrienden en kennissen van elkaar binnen de Duitse scene en dat deze party's niet voor buitenstaanders zijn al hebben ze een homo geaardheid maar je kunt natuurlijk altijd proberen door te reageren op zo een bericht als je homo bent en interesse hebt in zo een party en dan zie je van zelf wel of je een reactie terug krijgt. Het is wel aan te bevelen om als je reageert dit in de Duitse taal te doen en niet in het Engels want daar zijn  onze oosterburen toch wel enigszins gevoelig voor en kunnen we je alvast garanderen dat je dan zeer zeker geen reactie krijgt op je bericht want de voertaal binnen deze forums is gewoon Duits en niets anders.