Hoe zit het met vergoeding van luiers door ziekenfonds

De zorgverzekeraar vergoed doorgaans incontinentie luiers aan mensen die om medische redenen luiers moeten dragen. Een ieder die urine en/of ontlasting incontinentie heeft en ouder dan 3 jaar komt in aanmerking voor vergoeding via de zorgverzekeraar. Er wordt geen vergoeding gedaan door de zorgverzekeraar als er alleen sprake is van nachtelijk bedplassen dit wordt door de zorgverzekeraars niet gezien als incontinentie iets waarvan wij van adultbabyspeelparadijs zeggen een zeer belachelijke en vreemde beslissing die naar ons idee geen mens snapt omdat naar ons idee men toch ook urine verliest al is dat dan alleen 's nachts en men dus incontinentie luiers nodig heeft om het bed droog te houden. Wasbaar incontinentie materiaal wordt ook niet vergoed door de zorgverzekeraar geven ze aan en daar heeft adultbabyspeelparadijs ook wel een mening over namelijk dat we dat heel erg raar en vreemd vinden omdat met name gemeentes wel ouders van pasgeboren baby's aanmoedigen met zelfs flinke subsidies om vooral wasbare luiers te gaan gebruiken omdat deze beter zijn voor het milieu. Wij van adultbabyspeelparadijs vinden dit ronduit dat gemeentes zich enorm druk maken voor het milieu als het gaat om luiers voor baby's en peuters en daar zelfs subsidies voor geven aan ouders om maar te stimuleren dat ze wasbare luiers gaan gebruiken omdat dit beter voor het milieu is. Zo een baby of peuter gebruikt vaak minder dan 4 jaar luiers terwijl iemand met incontinentie naar ons idee veel langer zijn of haar luiers gebruikt en dus veel schadelijker zijn voor het milieu waarover veel gemeentes zich enorme zorgen maken maar helaas niets doen om mensen met incontinentie over te halen om wasbaar materiaal te gaan gebruiken en daar ook forse subsidies voor gaan geven. Best vreemd en raar te noemen of misschien nog beter een beetje hypocriet te noemen deze houding van gemeentes in Nederland omdat ze ook weten dat de groep mensen met incontinentie veel meer milieu een aanslag op het klimaat en het milieu zijn dan de baby's en peuters omdat de groep mensen met incontinentie veel groter is dan die van baby's en peuter en ook nog is de komende jaren aanzienlijk zal doen groeien met de vergrijzing van Nederland.

Adultbabyspeelparadijs durft ook te zeggen al zou de gemeente subsidies geven aan mensen met incontinentie om wasbaar materiaal te gaan gebruiken dan zou waarschijnlijk met name apotheken en zorginstellingen in opdracht van de grootste leverancier in Nederland van incontinentie luiers daar wel tegen in opstand komen. Want Tena zorgt wel dat apothekers en zorginstellingen gaan klagen omdat er namelijk forse bonussen worden gegeven door Tena aan apotheken en zorginstellingen als ze maar zoveel mogelijk Tena materiaal afnemen en weten te slijten aan gebruikers van incontinentie luiers.

Zorgverzekeraars betalen via de basis verzekering incontinentie luiers en hanteren daarvoor de volgende vergoeding voor urine verlies standaard gemiddeld 200 stuks per kwartaal en  voor hun met urine en ontlasting incontinentie  standaard gemiddeld 300 stuks per kwartaal. Als u meer nodig heeft door uw medische situatie omdat u gewoon meer luiers nodig doordat u meer zorg momenten nodig heeft dan dient dat door een specialist of uroloog te worden aangevraagd met daarbij een duidelijke en goede verklaring waarom er meer materiaal nodig is dan standaard want zorgverzekeraars zijn daar vrij lastig in en zijn van mening dat dit aantal wat ze standaard stellen voldoende is maar in praktijk blijkt gewoon dat dit neer komt op 2 zorg momenten of verschoningen per dag waarvan adultbabyspeelparadijs zegt dat is gewoon veel te weinig voor mensen met incontinentie omdat we uit ervaring als incontinentie patiënt en daarbij ook nog adultbaby zijnde weten dat 2 luiers per dag gewoon veel te weinig is en ook zorgverleners alsmede artsen geven aan dat dit aantal bij zware incontinentie totaal ontoereikend is.

U dient ook te beschikken over een verwijzing of machtiging nodig van een arts of specialist om in aanmerking te komen voor vergoeding van incontinentie luiers. Na deze verwijzing of machtiging volgt veelal een intake gesprek plaats van circa 20 minuten wordt gekeken welk materiaal het beste is voor u en het beste bij u past deze gebeurd door de leverancier van uw incontinentie materiaal.

Adultbabyspeelparadijs maar ook de zorgverleners van de thuiszorg of wijkverpleging welke bij onze teamleden over de vloer komen zeggen dat er heel wat mis gaat bij dit advies zeker als dit advies gebeurd door apotheken of incontinentie verpleegkundigen binnen zorg instellingen omdat die meestal kiezen voor slechts een merk namelijk Tena omdat dit bedrijf enorme bonussen geeft aan personeel van een apotheek of zorg instelling zoals beauty pakketten en reisjes al de apotheek als de zorginstellingen en zelfs Tena dit stellig ontkennen maar adultbabyspeelparadijs weet wel beter en ook veel mensen werkzaam binnen de zorg weten ook wel beter en hoe of het precies zit. Want we kunnen en durven gewoon te beweren dat veel apothekers maar ook zorg instellingen net doen of dat er geen ander en beter merk is dan Tena en dat andere merken niet of nauwelijks te verkrijgen zijn dus niet geleverd kunnen worden. 

Om die reden adviseert adultbabyspeelparadijs ook om als je een beter merk en met een zwaardere opvang capaciteit wilt hebben dan Tena dan adviseren wij je om niet naar een adviseuse van een apotheek of zorg instelling te luisteren en zelfs niet eens bij een apotheek langs te gaan voor de levering van je incontinentie luiers maar die direct naar een toeleveringsbedrijf als Combicare of Bosman te gaan welke er geen belang bij hebben om je Tena aan te smeren omdat ze gewoon alle merken van incontinentie luiers op voorraad hebben en je dus veel beter informeren dat er veel beter en zwaarder materiaal op de markt is voor jouw als incontinentie patiënt met zware incontinentie.

Dan vraag je misschien af hoe zit het met de vergoeding dan van de incontinentie luiers door de zorgverzekeraar als je een machtiging of verwijzing hebt van een arts of specialist. Daar hanteren ze volgende vergoedingen en we kunnen zeggen dat eigenlijk iedere zorgverzekeraar deze vergoeding heeft en weinig of niet van elkaar afwijken. Zo vergoed men bij een aanbieder van incontinentie luiers welke een contract heeft met de zorgverzekeraar wordt 100% vergoed. Bij een aanbieder die geen contract heeft met de zorgverzekeraar wordt 100% vergoed ten zij veel te hoge rekening wordt gedeclareerd dan wordt het bedrag uitgekeerd wat conform het markttarief is wat er op neer komt een vast bedrag dat volgens de zorgverzekeraar een redelijk bedrag is voor het materiaal. Ook dient deze aanbieder SEMHI-DISW gecertificeerd te zijn. Is deze dat niet dan wordt er door de zorgverzekeraar niets uit betaald voor de luiers.

Mede door deze eis van SEMHI -DISW gecertificeerd te zijn kunnen we ook meteen zeggen dat de 2 Nederlandse webshops welke ab/dl artikelen verkopen en zich richten op de ab/dl scene maar op hun website zeggen ook leverancier te zijn van incontinentie luiers als men daar als incontinentie patiënt met adultbaby je incontinentie luiers zou aanschaffen kunnen wij van adultbabyspeelparadijs vertellen dat jij zelf deze luiers mag betalen ondanks dat je een machtiging of verwijzing hebt voor incontinentie luiers omdat we gewoon kunnen zeggen dat deze 2 bedrijven dus niet beschikken over dit certificaat en ook nooit zullen krijgen ook omdat ze ook de adultbaby luiers met een baby of kinderlijke print verkopen en  we dus kunnen zeggen dat geen enkele zorgverzekeraar met zo een bedrijf zaken zal doen en daarom dat wij ook zeggen dat het heel erg misleidend te noemen is dat deze 2 Nederlandse webshops zich voordoen als leverancier van incontinentie luiers haal die onzin weg en zeg gewoon dat je luiers verkoopt voor mensen een fetisj dan ben je eerlijk en duidelijk maar doe je niet voor als leverancier van incontinentie materiaal want dat is gewoon misleidende informatie die je geeft en daarbij ook nog zeer verwarrend voor mensen met incontinentie welke totaal niets met het ab/dl scene hebben. Adultbabyspeelparadijs is ook van mening dat je het als webshop die zich richt op adultbaby's en luierliefhebbers het niet kan maken om te zeggen dat je incontinentie luiers verkoopt omdat we allemaal weten dat de meeste mensen met incontinentie niet met de ab/dl scene willen worden geassocieerd. Dus respecteer deze groep en haal die onzin van incontinentie luier gewoon weg om deze mensen welke moeite hebben met het ad/dl gebeuren niet onnodig in aanraking te laten komen met een scene en belevingswereld met luiers welke hun totaal niet hebben en waarvoor ze ook totaal geen begrip laat staan respect voor hebben.