HOME » 030 LUIERS » Niet alle maten zijn het zelfde

Niet alle maten zijn het zelfde bij de luiers

Je zou denken en  mogen verwachten dat een maat XS, S, M, L en XL overal het zelfde zal zijn als het om taille maten gaat zo als bij luiers voor volwassenen maar dan heb je het echt mis kunnen we je vertellen want zo gemakkelijk maken de fabrikanten  van luiers voor volwassenen het ons niet. Die maten kunnen per fabrikant of merk sterk verschillen zo kan het zijn dat je bij het ene merk een maat medium nodig kunt gebruiken terwijl als je een luier van een ander merk kiest je in eens een maat large moet hebben omdat de maximale taille maat gewoon even zo een slordige 10 of 20 cm scheelt. Niet bepaald handig en logisch zullen we maar zeggen dit probleem. Nog raarder en vreemder vinden wij het dat we geconstateerd hebben dat incontinentie luiers van een bekend merk welke niet alleen in Nederland en Amerika op de markt is maar ook in Noord Afrika op de markt is dat bij een pak large de taille in Nederland en België tot 150cm is en dit zelfde pak in bijvoorbeeld Marokko of Tunesië de taille tot 170cm is. Dit mogen we toch wel heel erg vreemd vinden omdat we het gewoon over het zelfde merk en de zelfde luiers hebben en als we ze dan op elkaar liggen om te kijken of de een groter is dan de ander komen we tot de conclusie dat ze gewoon even groot zijn. Dus daarom vragen we ons ook af hoe of die maten bepaald worden.

De meeste merken welke in Nederland en België op de markt zijn en ook veelal in deze landen of anders binnen de Europeese Unie geproduceerd worden voor mensen met incontinentie hebben gelukkig wel bijna allemaal dezelfde taille maat. Het wordt echt dramatisch bij met name de luiers welke speciaal op de markt zijn voor de adultbaby scene voorzien van een baby of kinderlijke print veelal afkomstig uit Amerika en vaak geproduceerd in China of andere Aziatische landen waar de productie relatief zeer laag is maar waar men het ook niet zo heel erg nauw neemt met de taille maat want daar kan een taille maat zo maar 10 tot 20cm afwijken veelal kleiner dan de maten die wij in Nederland en België hanteren. Sterker nog we hebben zelfs al gezien dat een merk welke diverse luiers met baby of kinderlijke print voor de adultbaby scene op de markt brengt dat daar al de taille maten afwijkend zijn voor bijvoorbeeld een maat large de ene keert eindigt deze bij 120 cm de andere keer bij 130cm en bij de andere is deze 150cm lekker verwarrend zullen we maar zeggen en daarom is het ook aan te raden om goed te kijken wat de maximale taille maat is van de luier die je wil aanschaffen zeker als je taille in de buurt zit van de maximale grote van een maat welke in Nederland en België veelal gebruikt worden want dat wil niet zeggen dat elders dat ook wordt gehanteerd.

Het is ons inziens wel belachelijk te noemen dat men het niet eens voor elkaar krijgt om wereldwijd een standaard aan te houden qua maten als het om taille maten gaat welke gebruikt worden voor luiers voor volwassenen mede daar we ook weten dat wereldwijd miljoenen mensen en misschien nog wel meer mensen een of andere vorm van incontinentie hebben en dus afhankelijk zijn van luiers voor volwassenen dan hebben we het nog niet eens over het aantal mensen die luierliefhebber of adultbaby zijn wereldwijd waardoor volwassenen luiers big business is en het naar ons inziens toch wel te doen moet zijn  om qua maten op een lijn te zitten wereldwijd dat lijkt ons toch niet zo een heel moeilijk iets om te bewerkstelligen.