HOME » 030 LUIERS » Niet alles is een luier

Niet elk absorberend incontinentie materiaal is ook een luier

Helaas zien wij van adultbabyspeelparadijs regelmatig dat mensen binnen de ab/dl scene alles aanmerken als luier.

Als we zien dat er zelfs adultbaby's zijn die zeggen pull up pants te gebruiken en deze als luier zien dan fronsen wij met onze wenkbrauwen en vragen we ons werkelijk af wat bezielt deze mensen om überhaupt dit materiaal te gebruiken en het een luier te noemen want dat is het totaal niet en komt qua opvangcapaciteit daar niet eens in de buurt kunnen we vaststellen.

Zo een pull up pant behoord tot absorberend ondergoed en is bedoeld voor mensen met lichte tot matige vorm van urine incontinentie daarvoor zijn deze dingen op de markt. Mede daar we zelf incontinent zijn en dus meerdere producten hebben getest weten we ook waar we over praten en verkopen we geen onzin. We kunnen gewoon zeggen dat bij een volledige lozing van de blaas inhoudt van een volwassene deze broekjes niet eens de hoeveelheid vocht kunnen opvangen en dus gaan doorlekken maar ook bij meerdere kleine hoeveelheden plassen in zo een broekje gaat deze ook lekken. We weten uit ervaring dat na een plas deze broekjes al min of meer gaan hangen waardoor ze ook niet prettig meer zitten en nog veel belangrijker ook niet meer goed aansluiten op het lichaam waardoor de kans op doorlekken alleen maar groter wordt.

Ook zien we regelmatig met name jong volwassen spreken over pyjamapants van het Kruidvat of Dry Nites daarvan kunnen we meteen zeggen daar heb je totaal niets aan. Want zelfs ouders van bed plassende kinderen klagen al over de opvangcapaciteit van deze broekjes omdat ze regelmatig door lekken en we weten allemaal dat de inhoud van een kinderblaas aanzienlijk minder is dan die van een jongvolwassen iemand. Daarom dat we ook zeggen weg met deze rommel en men kan en mag het ook geen luier noemen al doen zelfs winkelketens het verkopen als zijnde luierbroekjes wat ook niet de juiste benaming is men moet het gewoon absorberend ondergoed noemen.

Ook zien we dat er mensen binnen de ab/dl scene zijn die absorberende verbanden gebruiken welke ze dan dragen met een strikslip er over of doormiddel van een plastic broek er over. Ook hiervan kunnen we zeggen dit zijn geen luiers en je hebt werkelijk niks aan dit materiaal als adultbaby zijnde want ze zijn niet eens geschikt om een flinke plas op te vangen maar slechts bedoeld om kleine scheutjes urine op te vangen. 

Wij van adultbabyspeelparadijs zeggen dan ook en  geven ook het advies om als adultbaby alleen de broekmodellen welke voorzien zijn van kleefstrip aan de zijkanten om de luier mee vast te maken te gebruiken als adultbaby ze worden in België ook wel Pamper modellen genoemd omdat ze heel veel weg hebben van deze luiers alleen dan in volwassenen maten. Alleen deze luiers kan en mag men luiers noemen omdat ze ook echt op een luier gelijken en daarbij ook daadwerkelijk opvangcapaciteit hebben om de blaas inhoudt van een volwassen persoon in een keer te kunnen opvangen en dan nog zeggen we en adviseren we om te kiezen voor een luier met de hoogste opvangcapaciteit als je een adultbaby bent en meerdere keren in je luier wilt plassen. Want helaas ook bij de echte luiers voor volwassenen zitten luiers tussen waarvan we zeggen die voldoen gewoon niet voor een adultbaby die meerdere keren in zijn of haar luier wil plassen daar kunnen we gewoon heel duidelijk over zijn. Want naar ons idee schiet het echt niet op om als adultbaby zijnde materiaal te gebruiken welke niet of nauwelijks opvangcapaciteit heeft en al snel doorlekt daar zit naar ons idee niemand op te wachten daarom zorg dat je goed en degelijk materiaal gebruikt ook zal zijn de dikkere luiers vrij prijzig te noemen gebruik ze wel als adultbaby want aan die goedkope rommel die niets op kan vangen heb je niks en daarbij ben je ook vaak nog eens duurder uit omdat je veel vaker moet verschonen ook nog. Want we kunnen gewoon zeggen goedkoop is in dit geval zeker duurkoop bij gebruik van niet degelijk materiaal.

Adultbabyspeelparadijs begrijpt ook wel waarom veel adultbaby's kiezen voor deze broekjes of absorberende verbanden want daar is gewoon veel gemakkelijker aan te komen omdat ze gewoon bij de drogist te koop zijn en men voor echte luiers voor volwassenen naar de apotheek of medische speciaalzaak moet en daar hebben toch veel adultbaby's moeite mee om een apotheek of medische speciaalzaak binnen te stappen.