HOME » 030 LUIERS » Welke luier moet ik als adultbaby gebruiken?

Welke luier moet je als adultbaby gebruiken

Deze vraag zien we bijna dagelijks voorbij komen veelal gesteld door personen die net hebben ontdekt dat ze adultbaby gevoelens hebben en onze website bezoeken. Maar ook elders zien we deze vraag voorbij komen en daarom gaan wij van adultbabyspeelparadijs daar even uitleg over geven.

Vanuit milieu aspect zouden we zeggen een wasbare luier omdat die het minst schadelijk is voor het milieu en ook dat men beter voelt dat men in de luier heeft geplast. Maar dit advies geven we niet en wel om de volgende redenen allereerst is het zo dat wasbare luiers voor volwassenen niet of nauwelijks in Nederland verkocht worden en daarbij kunnen we zeggen dat ze in de meeste gevallen ook nog best prijzig te noemen zijn zeker als we spreken over wasbare incontinentie luiers moet men toch al snel rekenen op een prijs van €50 of meer. Daarbij is het ook nog eens zo dat het ons inziens niet echt handig en verstandig is om bij een leverancier van wasbare incontinentie luiers slechts een luier te bestellen dit is een beetje raar en vreemd te noemen en zeer grote kans dat men meteen door heeft dat men te maken heeft met een adultbaby of luier liefhebber en het lijkt adultbabyspeelparadijs dat je waarschijnlijk liever niet hebt dat bekend is dat je een adultbaby of luierliefhebber bent.

Dus dan blijft over de disposable of wegwerp luier voor volwassenen. Zoals we dus al eerder hebben aangeven elders op onze website onder het artikel niet alles is een luier waarin we uitleggen dat niet elk absorberend materiaal voor incontinentie ook daadwerkelijk een luier is. 

We adviseren dan een ieder om te kiezen voor het broekluier model ook wel pamper model genoemd binnen de adultbabyscene. We zeggen er meteen ook maar bij dat we geen enkel belang hebben om een bepaald merk aan te bevelen omdat wij helaas van de fabrikant geen luxe weekendjes of vakanties krijgen aangeboden omdat Tena geen zaken met ons doet en wij van adultbabyspeelparadijs niet echt bepaald tevreden zijn over de opvangcapaciteit van dit merk daar zijn we gewoon duidelijk en eerlijk over mede door onze ervaringen als adultbaby en incontinentie patiënt.

Er is helaas zoveel materiaal op de markt ook als we gaan voor de broekluier of het pamper model niet alleen qua merken maar nog veel meer in opvangcapaciteit dat je bijna niet meer weet wat te kiezen. Wij adviseren om als adultbaby te gaan voor een merk met een zeer hoge opvangcapaciteit waarvan we meteen kunnen zeggen dat Tena daar dus niet bij hoort ondanks dat veel adultbaby's kiezen voor de Tena Slip Maxi maar waarvan wij zeggen er zijn veel betere merken met een veel hogere opvangcapaciteit op de markt. Waarvan wij weten omdat we ze zelf ook gebruiken dat ze maar liefst meer dan 4 liter op kunnen vangen  volgens de fabrikant. Hierbij zet adultbabyspeelparadijs hele grote vraagtekens omdat we gewoon kunnen, durven en mogen zeggen mede ook door eigen ervaringen als incontinentie patiënt met adultbaby gevoelens dat de fabrikanten niet echt eerlijk zijn met het vaststellen van de opvangcapaciteit van hun luiers zie hiervoor ook ons artikel over hoe de opvangcapaciteit van een luier bepaald word.   

We zeggen ook meteen hoe hoger de opvangcapaciteit van de luier hoe duurder de luier is en dat lijkt ons ook logisch want een luier met een zeer hoge opvang capaciteit is nu eenmaal veel dikker dan een met een mindere opvang capaciteit. Maar veel belangrijker is dat in zo een luier met hele hoge opvangcapaciteit gewoon veel meer korrels zit voor de absorptie om vocht om te zetten naar een gelei en dat spul is best prijzig te noemen en dat wordt doorberekend in de prijs van de luier door de fabrikant.

Wij van adultbabyspeelparadijs geven een ieder het advies die bezig is om te kijken welke luier het best bij hem of haar past om bij Save Express via internet van diverse merken een losse luier te bestellen hetgeen bij dit bedrijf mogelijk is dat men niet meteen een heel pak moet aanschaffen en dan tot de conclusie komt deze luier is eigenlijk toch niet wat ik zocht na het dragen van een luier en vervolgens een heel pak luiers kan weggooien. Op deze manier kan men er achter komen welke luier het beste bij je past.

Adultbabyspeelparadijs kan en wil daar geen advies over geven welke luier nu de beste is en wel om de volgende redenen namelijk dat iedere adultbaby andere eisen stelt aan zijn of haar luier. Zo wil de een alleen een luier met plastic buiten kant waarvan we ook meteen kunnen zeggen die zijn er steeds minder omdat bijna alle fabrikanten van incontinentie luiers zijn overgestapt naar cottonfeel incontinentie luiers en men als men een plastic buitenkant wil hebben men toch al snel uit komt bij de luiers met baby of kinderlijke print welke speciaal voor de adultbaby scene op de markt wordt gebracht en veelal een stuk duurder zijn dan de normale incontinentie luiers. Zo zijn er adultbaby's die het liefst een zo dik mogelijke luier om willen hebben zodat die goed opvalt. Terwijl anderen juist zeggen ik wil een goede en degelijke luier maar hij moet niet opvallen. Daarom dat wij zeggen we geven geen advies welke luier men moet nemen omdat iedereen andere eisen stelt aan zijn of haar luier.

Wel geeft adultbabyspeelparadijs het advies om te kiezen voor een luier die ruim voldoende kan opvangen zodat je meerdere keren in de luier kan plassen zeker handig voor de nacht maar ook voor overdag als adultbaby zijnde dat je niet na een flinke plas de luier al moet vervangen want dat wordt een vrij dure grap zeker als je niet in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekeraar lopen de kosten van luiers aardig op zeker als je iedere dag of nacht adultbaby bent en je luiers gebruikt. Ook geven wij het advies ga niet bezuinigen op je luiers door goedkope rotzooi aan te schaffen veelal geproduceerd in goedkope landen in Azië waar de kwaliteit gewoon ronduit bagger is ze zijn dan wel goedkoop misschien maar in praktijk ben je toch duurder uit omdat je gewoon weg veel meer luiers gebruikt omdat ze veelal zeer weinig opvangcapaciteit hebben. 

Ook is het zeer belangrijke om een luier te nemen in de juiste maat die goed om het lichaam sluit. Te klein is niet goed maar te groot is ook niet goed omdat de kans op lekken veel groter is. De luier moet goed strak om het lichaam zitten. Helaas is het ook nog eens zo dat je goed op de maat moet letten want helaas is het niet zo dat een maat medium ook overal een maat medium is want dat zal te gemakkelijk geweest zijn. Helaas zien we maar al te vaak dat men bij het ene merk een maat medium nodig heeft en bij een ander merk maat large omdat de taille maten afwijkend zijn bij de diverse merken. We zeggen dat dit veelal niet het geval is bij luiers geproduceerd in Europa maar we dat wel regelmatig terug zien bij luiers afkomstig uit de Verenigde Staten of China . Daarom goed de taille meten en dan eerst kijken bij het merk luiers welke maat bij jouw taille past zeker als het gaat om luiers met een baby of kinderlijke print die op de markt zijn voor de adultbaby scene want anders zeer grote kans als je op de grens van een maat zit dat ze net niet passen en dat is gewoon zonde van je geld