HOME » 031 WASBARE LUIERS » Oude stijl luier

Vierkante lappen zoals luiers waren nog steeds op de markt

De oude vertrouwde wasbare luiers welke er als vierkante lappen uit zien zijn ondanks de vernieuwingen bij de wasbare luier nog steeds op de markt zo ook voor adultbaby's met een lengte van 160cm bij 160cm zijn ze te koop bij de diverse webshops op internet welke zich richten op de ab/dl scene. Maar ook met name in Engeland worden deze luiers ook aangeboden door webshops welke zich richten op volwassenen met incontinentie.

De luiers zijn allereerst zeker niet bepaald goedkoop te noemen in vergelijking met de modernere voorgevormde wasbare luiers dus voor de goedkoopte behoef je ze zeker niet te nemen als je van plan bent om wasbare luiers te gaan gebruiken daar kunnen we gewoon heel duidelijk en helder over zijn. Daarbij  moeten de luiers nog steeds vast gemaakt worden doormiddel van veiligheidsspelden speciaal voor de adultbaby scene extra grote veiligheidsspelden welke groter zijn dan de standaard veiligheidsspelden die er voor baby's en peuters op de markt zijn. Maar veiligheidsspelden zijn en blijven het risico hebben dat men zich er aan prikt en gelukkig zijn er daarom luierklemmetjes op de markt welke de veiligheidsspeld vervangen waarover elders meer op onze website. Ook is het zo dat er altijd een plasticbroek over deze luiers gedragen moet worden.

Deze oude vertrouwde wasbare luiers hebben nog een nadeel namelijk dat ze veel minder vocht op kunnen nemen dan de modernere voorgevormde wasbare luiers waardoor men eigenlijk min of meer verplicht is om meerdere luiers te gebruiken zeker als men een adultbaby heeft die flink plast. Het gevolg van meerdere van deze luiers te moeten gebruiken is ook dat men een enorm dik luierpakket krijgt. 

Veelal zijn deze luiers van katoen gemaakt maar in Engeland zijn ze vaak van badstof gemaakt waar ze onder de naam Terry Towel diaper op de markt zijn. Het voordeel van deze badstof luiers is naar men zegt dat ze veel meer vocht op kunnen nemen dan katoenen luiers. Of dit waar is kunnen wij niet zeggen en adviseren om het gewoon uit te proberen en zeggen er meteen bij dat men toch wel op een €25 per luier moet rekenen voor deze luiers.