HOME » 039 ROMPERTJES

Rompertjes

Allereerst gaan we even een beschrijving geven volgens het woordenboek van een rompertje van Daele omschrijft het als volgend: een rompertje is een kleding stuk voor baby's en peuters dat een hemdje en broekje in een is en direct over de luier wordt gedragen. Een rompertje wordt met meestal 3 drukknopjes tussen de beentjes in het kruis dichtgemaakt. Ze hebben korte beenpijpjes en korte of lange arm mouwen. Het voordeel van een rompertje is dat het door een baby of peuter niet kan worden losgewoeld zodat de rug altijd bedekt blijft. Voor het verschonen van de luier behoef je alleen de drukknoopjes los te maken.

Adultbabyspeelparadijs zegt een duidelijke en heldere uitleg over een rompertje maar eigen niet actueel meer want dit kledingstuk is niet alleen meer voor baby's en peuters want ze bestaan ook voor volwassenen en worden ook gebruikt door volwassenen binnen veelal zorginstellingen maar ook door mensen die nog zelfstandig wonen en incontinentie hebben en daarom luiers dragen. Ze hebben als doel de luier op zijn plaats te houden zodat deze niet afzakt ook al omdat veel mensen die incontinent zijn en afhankelijk zijn van verpleging of thuiszorg voor het verschonen van hun luier mede door de enorme bezuinigingen in de zorg veel minder zorg momenten krijgen en dus langer met hun luier moeten en doen waardoor hun luier veel sneller gaat hangen of afzakken door de enorme hoeveelheid urine of ontlasing welke zich in de luier bevindt. Overigens binnen de zorg worden rompertjes in eens body's genoemd omdat met name veel ouderen met incontinentie het woord rompertje associëren met een kledingstuk voor baby's en peuters en daarmee enorme moeite hebben en het daarom maar een andere benaming geven omdat het hun beter uit komt. Waarschijnlijk noemen ze een auto straks ook koekblik omdat ze veelal zwaar dementerend zijn en dus totaal niet om kunnen gaan met hun incontinentie probleem en dat zien we ook terug in dat men een luier voor volwassen in eens incontinentie materiaal noemt of absorberend opvangmateriaal voor incontinentie kom op met deze onzin door demente bejaarden noem het gewoon bij de naam en doe niet zo kleinzielig omdat je luiers en rompertjes met baby en peuters associeert en je dat kwetsend en beschamend vindt dat je daar als bejaarde mee vergeleken wordt. Ons teamlid ABZeeuwsmeisje zegt me moeder werkt zelf in een tehuis met bejaarden en ik heb alle respect voor oudere mensen hoor maar omdat ik regelmatig in dat tehuis kom omdat daar ook mijn therapeute zit voor fysio voor me spierziekte zie ik dat sommigen in hun gedrag net kleine kinderen zijn zo drammen ze over alles door en willen overal hun zin in krijgen en daarbij latend e meesten net als een baby of peuter ongemerkt hun urine of ontlasting lopen en dragen ze daarvoor luiers en een rompertje er over. Waarom ga je dan zo dramatisch doen dat het allemaal een andere naam moet krijgen slaat gewoon nergens op toch al die onzin.

Daarom ook zegt adultbabyspeelparadijs ook dat we de rompertjes even gaan indelen in twee categorieën de neutrale rompertjes namelijk die zonder een baby of kinderlijke print welke men ook gewoon buitenshuis kan dragen over een luier zonder dat het meteen opvalt dat men een luier er onder draagt mede daar ze er uitzien als een normaal T-shirt en de speciaal voor de adultbaby scene op de markt zijnde rompertjes voor volwassenen met een baby of kinderlijke print waarvan wij zeggen niet echt slim om met zo een rompertje buitenshuis te gaan lopen want zeer grote kans dat je het nodige commentaar er op krijgt van andere mensen en waarvan wij zeggen gewoon lekker alleen binnenshuis dragen of tijdens de luierbijeenkomsten maar zeer beslist niet buitenshuis zodat anderen er aanstoot aan kunnen nemen en je bergen met kritiek over je heen krijgt.

We beginnen even met de neutrale rompertjes dus die zonder baby of kinderlijke print deze worden in Nederland aangeboden als aangepaste kleding voor mensen met incontinentie en worden dus als medische hulpmiddelen gezien en ook gerekend welke overigens niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Maar waarvan we zeggen dat de verkopers er van daar min of meer maling aan hebben en er veelal absurd hoge prijzen voor durven te vragen. Wij zeggen dan ook totaal vergeten deze bedrijven welke aangepaste kleding verkopen zelfs voor mensen met incontinentie zijn ze totaal overbodig gezien de absurd hoge prijzen die ze rekenen. We weten dat bedragen van rond de €50 voor een neutraal rompertje bij deze winkels heel normaal is.

Voor neutrale rompertjes verwijzen wij u graag naar een bedrijf als save express of diaper-heroes welke veel goedkoper zijn en waarbij we eerlijk zeggen dat we de kwaliteit van diaper-heroes net even iets beter vinden dan die van save express omdat ze van diaper-heroes in diverse kleuren te verkrijgen zijn en er eigenlijk uitzien als een normaal T-shirt. Terwijl bij die van save express ze veel dunner zijn en men er nog iets overheen moet dragen omdat ze totaal niet op een T-shirt gelijken.

 

Voor rompertjes met een baby of kinderlijke print moet je echt zijn bij webshops welke zich richten op de adultbaby scene. Waarbij we zeggen de meeste webshops gaan vaak niet verder dan de maat 3xl en slechts een enkele heeft ook grotere maten omdat ze op maat maken. Ook zit er een enorm groot prijsverschil in de rompertjes zo heb je ze al voor rond de €20 maar we hebben ze ook gezien van bedragen van over de €100 voor een rompertje. Waardoor er eigenlijk voor iedere adultbaby wel een rompertje te koop is en ook naar ieders portemonnee. Wij van adultbabyspeelparadijs geven het advies om eerst goed te kijken en vooral te vergelijken alvorens men overgaat tot het aanschaffen van een rompertje. Adultbabyspeelparadijs gaat niet zeggen waar je moet kopen mede daar we geen enkel belang hebben bij welke webshop gericht op de adultbaby scene dan ook en we ook niet iemands anders smaak kunnen bepalen en nog minder in zijn of haar portemonnee kunnen kijken en dus niet kunnen zeggen je moet hier of daar kopen want wat wij misschien mooi vinden vindt een ander oer lelijk en wat wij misschien een redelijke prijs vinden kan een ander als nog een  forse prijs vinden. Een ieder moet maar zelf bepalen waar hij of zij koopt en bepaald zelf wat hij of zij mooi vindt en vooral een redelijke prijs vindt voor een artikel. 

Naast rompertjes van stof zoals katoen zijn er ook rompertjes op de markt speciaal voor de adultbaby scene welke van plastic zijn  gemaakt.