000 HOME » 05 BIJEENKOMSTEN VOOR ADULTBABY'S » Rotterdam (opgeheven)

Luierbijeenkomst Rotterdam terugblik op eerste luierbijeenkomst

De luierbijeenkomst in Rotterdam was er reeds al midden jaren 90 van de vorige eeuw en was naar mijn weten de eerste luierbijeenkomst in Nederland. Ik moet zeggen in die tijd was er in Nederland niet of nauwelijks sprake van een ab/dl scene zoals we die nu kennen met talloze websites, blogs, forums en chats in die tijd was het voornamelijk via Engelstalige sites en forums waar Nederlanders actief waren binnen de scene.

Zoals ik dus al eerder heb aangegeven ben ik omstreeks 1993/1994 begonnen met het adultbaby gebeuren en ben eigenlijk via destijds een tijdschriftenhandel in Rotterdam Noord welke ook naast seks artikelen adultbaby kleding en luiers verkocht in een afgescheiden deel van de winkel op de hoogte gebracht van het bestaan van de luierbijeenkomst in Rotterdam. Deze bijeenkomst werd destijds gehouden in een krakkemikkig pand gelegen aan de Schiedamsesingel nabij het centrum van Rotterdam eigenlijk direct gelegen naast gay palace. Ik herinner me nog dat het een knal rode deur was waar je moest aanbellen en op de bovenste bel moest drukken waarna dan door de organisator een zekere Bert de deur werd geopend en men een hele steile trap op moest tot aan de 2e verdieping die niet of nauwelijks verlicht was en waarbij je het idee had dat elk moment de trap kon instorten onder je voeten want zo kraakte die trap onder je voeten.

Eenmaal boven kwam je in een grote ruim met bar waar de organisator Bert samen met Han de bar runde en men een kop koffie of thee kreeg aangeboden. Als men voor het eerst kwam vertelde de organisator Bert het een en ander over hoe het er aan toe ging bij de bijeenkomst zoals wat de regels waren. 

De bijeenkomst was voor zowel adultbaby's en luierliefhebbers en toen al was duidelijk te zien dat het overgrote deel van de bezoekers luierliefhebbers waren en slechts een enkeling adultbaby maar er was altijd een gezellige sfeer onder de bezoekers en een ieder had respect voor elkaar. De bijeenkomst was voor zowel mannen als vrouwen en ongeacht de seksuele geaardheid al ik er meteen bij moet vermelden dat in die tijd enkel mannen naar de bijeenkomst kwamen en ik er eigenlijk in al die jaren dat ik er kwam nooit een vrouw heb gezien. Ook was het zo dat het zo dat het overgrote deel van de bezoekers homo of biseksuele gevoelens had en de minderheid was dan hetero maar dat was geen enkel probleem omdat een ieder elkaar in zijn waarde liet liep dat allemaal vlekkeloos en zonder probleem en waren er ook geen problemen of een haat nijd liefde tussen de luierliefhebbers en adultbaby scene waardoor op dat moment deze 2 totaal verschillende belevingswerelden goed samen konden mede daar het aantal bezoekers van deze bijeenkomt veelal al niet boven de 20 personen uit kwam was het wel handig om dit gezamenlijk te doen mede ook omdat de bijeenkomst destijds om de 2 maanden werd georganiseerd iets wat naar mijn idee veel beter is dan maandelijks omdat men dan iets heeft om naar uit te kijken en ook veel mensen binnen de scene er voor kunnen sparen om naar een bijeenkomst te gaan want het bijwonen van zo een bijeenkomst kost toch wel wat geld naast reiskosten komt daar entree destijds fl. 7.50 ook nog een aardige rekening bij voor drankjes als je niet oppaste en alleen maar aan de bar bleef hangen en aardig zat in te nemen.

Echt sprake van een speelmiddag voor adultbaby's was zeer zeker geen sprake van het was in die tijd al zo net als bij veel bijeenkomsten heden ten dagen dat het voornamelijk een beetje rondhangen aan de bar was of de bank in een zit hoekje en een beetje met elkaar kletsen en ervaringen uitwisselen onder het genot van een drankje met wat chips en pinda's en stukjes worst en kaas want de organisatoren deden er echt alles aan om de bezoekers het naar de zin te maken hetgeen ook voor een gezellige sfeer zorgde.

De bezoekers kwamen vanuit het gehele land van Friesland en Groningen tot aan het zuiden van Limburg en zelfs vanuit België niet alleen Vlaanderen maar zelfs Wallonië naar de bijeenkomst omdat het de enige bijeenkomst was in Nederland en België destijds voor adultbaby's en luierliefhebbers. In die tijd heb ik zelf veel leuke en gezellige mensen leren kennen waarmee ik op chats en forums ook contact had maar die ik door ik steeds minder op Nederlandse chats en forums kwam mede door de enorme haat en nijd met name afkomstig van de kant van sommige luierliefhebbers naar de adultbaby scene uit het oog ben verloren. Sommigen heb ik later nog wel eens terug gezien op andere bijeenkomsten maar nu ik zelf niet meer naar bijeenkomsten ga omdat ik het er gewoon niet gezellig vindt als adultbaby en ik er naar mijn mening niks te zoeken heb omdat ik er niet vindt waar ik als adultbaby interesse in hebt ik geen contact meer met ze wat ik aan de ene kant wel jammer vindt want er waren echt hele leuke en gezellige mensen bij maar misschien komt dat ooit nog wel eens dat als een en ander veranderd bij de bijeenkomsten dat men zich meer op de adultbaby scene richt dat ik ooit nog eens naar zo een bijeenkomst ga en mogelijk weer velen zal ontmoeten van vroeger.

Ook was er in die tijd een man afkomstig vanuit het Belgische Oostende welke zelf adultbaby kleding maakte en deze tijdens de bijeenkomst in Rotterdam te koop aanbood. Nu moet ik er meteen bij zeggen in die tijd waar ik over spreek namelijk de jaren 90 van de vorige eeuw was er slechts een bedrijf in Nederland waar je terecht kon voor adultbaby kleding en voor de rest moest je dat gewoon via internet in het buitenland bestellen en daarbij was de adultbaby kleding in die tijd ook nog eens enorm duur in vergelijking met nu. Dus was deze Belg een graag geziene gast tijdens de bijeenkomst in Rotterdam en menig adultbaby en ook luierliefhebber kocht bij hem zijn adultbaby kleding of plastic broekjes. Over de kwaliteit van de kleding en broekjes waren destijds al de meningen verdeeld want niet iedereen was even enthousiast over de kwaliteit. Maar ik kan zeggen dat ik zelf heel wat bij deze man heb afgenomen en als er problemen waren dan kon je de volgende bijeenkomst het artikel omruilen als het echt stuk was of anders werd het hersteld en kon je het de volgende bijeenkomst keurig netjes gemaakt weer ophalen. Zelf had ik de man zijn adres in Oostende en zijn telefoonnummer en ben zelfs diverse keren bij hem thuis geweest in Oostende om adultbaby kleding te kopen en altijd tot volle tevredenheid. Helaas is deze man al een tijd geleden overleden en moest ik dus op zoek naar een nieuw adres voor mijn adultbaby kleding.

Ik heb er ook wel doldwaze momenten meegemaakt tijdens zo een bijeenkomst in Rotterdam welke ik graag wil delen met de bezoekers van adultbabyspeelparadijs. Op een zondag de bijeenkomst was net begonnen om 2 uur middags en veel mensen zaten al in luier of adultbaby outfit aan de bar. De bel gaat en Bert de organisator drukt op de intercom en vraagt wie is daar en zonder verder wat te zeggen stormen een aantal mannen de trap op maar door de slechte verlichting op de trap kon Bert niet zien wie het precies waren en in mum van tijd stonden er een aantal brandweer mannen binnen bij de luierbijeenkomst omdat er een of ander brandalarm was afgegaan in het gebouw en men dus even kwam kijken wat er aan de hand was. Ik denk dat die brandweer lui zich rot geschrokken zijn om daar allemaal volwassenen in luiers en als baby gekleed te zien in de ruimte. Ik denk dat Bert wel even een en ander heeft kunnen en mogen uitleggen aan die lui van de brandweer die waarschijnlijk op werk en thuis ook weer wat te vertellen hadden wat ze nu weer hadden meegemaakt tijdens hun werk. Uiteindelijk bleek dat ze op de 1e verdieping moesten zijn omdat daar de avond ervoor een bijeenkomst van de NVSH was geweest en iemand zo slim was geweest om asbakken leeg te gooien in een vuilniszak en daar een smeulende peuk in zat welke voor het brandalarm had gezorgd. Veel bezoekers waren niet zo blij dat de brandweer binnen kwam maar zelf heb ik zo iets van zo wat als je niet uit Rotterdam zelf komt loop je ook niet de kans dat die brandweer lui weten wie je bent al ik mij ook wel kan voorstellen dat je liever niet hebt dat buitenstaanders je zien in een luier of als adultbaby gekleed maar ja de brandweer neemt geen enkel risico als er brandalarm afgaat dat lijkt mij ook wel zeer logisch want voor het zelfde geld ie er wel brand en zitten er mensen in het pand wat dan.

Eind jaren 90 van de vorige eeuw had de gemeente Rotterdam het plan om het pand te slopen omdat het helemaal uit het lood stond en men er eigenlijk een bordje kon ophangen onbewoonbaar verklaarde woning er op kon spijkeren maar ook omdat de organisator andere bezigheden had en dus geen tijd meer had voor het organiseren van de bijeenkomst werd de bijeenkomst in Rotterdam opgeheven mede daar er ook niemand was die het over wilde nemen van de organisator. Nu anno 2019 zo een kleine 20 jaar later staat het pand er nog steeds er is wat renovatie geweest maar het is zeer zeker niet gesloopt omdat de gemeente Rotterdam gewoon geen geld heeft om de eigenaar uit te kopen om het pand te kunnen slopen. Best wel zonde dat deze bijeenkomst verloren is gegaan want het was gewoon een hele goede locatie voor een bijeenkomst goed bereikbaar met tram, bus en metro en ook niet al te ver gelegen van het centraal station zodat het voor een ieder goed bereikbaar was en ook nog op een zondag op een tijdstip van 13 tot 19 uur zodat men van uit het gehele land en zelfs vanuit België naar de bijeenkomst kon. Als de bijeenkomst nu nog plaats gevonden had geweest zou er alleen een probleem zijn als men met de auto komt omdat het nu betaald parkeren is wat enorm veel geld kost als je in de directe omgeving zou willen staan van waar de bijeenkomst was omdat je vlak bij het centrum zit en er iedere zondag koop zondag is weet de gemeente Rotterdam de automobilist wel te vinden.

Na afloop van de bijeenkomst die om 19 uur was afgelopen gingen we altijd met een vaste groep bezoekers van de bijeenkomst iets eten in de Witte de Withstraat een horecastraat in de directe omgeving van de luierbijeenkomst en dat was altijd reuze gezellig onder elkaar en na afloop ging een ieder dan tevreden naar huis.