000 HOME » 08 LUIERS » ZWEM LUIERS

Allereerst moeten wij van adultbabyspeelparadijs goed uitleggen wat een zwemluier is en waarvoor deze eigenlijk bedoeld is want wij merken dat daar best wel veel misverstanden over bestaan ook binnen de adultbaby scene. Een zwemluier werkt heel anders dan een gewone luier en is eigenlijk bedoeld voor mensen met ontlasting incontinentie en niet voor mensen met urine verlies en wel om de volgende reden dat een zwemluier zoals een gewone luier juist niet vocht zoals urine maar ook water moet opnemen omdat de zwemluier dan binnen de kortste tijd helemaal vol is en dus verzadigd is en dus klapt waarbij een wegwerp luier dan de pulp die het vocht op neemt dan er uit komt zetten.

Een zwemluier heeft een heel ander doel het moet juist vocht door laten zoals water met als gevolg dus ook urine en dient uitsluitend er voor om ontlasting op te vangen. Om die reden is het dan ook verboden om zwemluiers te dragen als men dunne ontlasting of diarree heeft omdat deze ook gewoon door de zwemluier heen gaat.

Wij weten ook dat er adultbaby's zijn die het leuk vinden om voor de lol een zwemluier te dragen omdat ze zich dan weer baby of peuter kunnen voelen. Wij zeggen er ook meteen bij dat kan maar we adviseren wel net als bij mensen die ze om medische reden dragen om over de zwemluier een badpak, zwembroek of boxershort te dragen zodat de zwemluier niet opvalt en andere mensen in het zwembad geen aanstoot kunnen nemen er aan dat je een zwemluier draagt.

Het heeft heel lang geduurd voor in Nederland echt goede en betaalbare zwemluiers op de markt kwamen. Voorheen was er slechts een van het merk freestyle maar deze was allereerst abnormaal duur bijna €100 en daarbij was die slechts maar in een paar maten te verkrijgen zover wij weten alleen in de maten smal, medium en large. En daarbij was bij deze zwemluier ook wel heel duidelijk te zien dat het om een luier ging en kon men het eigenlijk niet verbergen onder gewone zwemkleding. Op dat punt zijn we wel een stuk vooruit gegaan. Maar het bleven nog steeds wasbare zwem luiers waarvan wij van adultbabyspeelparadijs zeggen best wel raar en zeer onhygiënisch te noemen omdat er ontlasting in de zwemluier komt en die dan uitgespoeld moet worden een niet bepaald fijn en fris klusje zullen we maar zeggen. Daarom is er nu sinds kort ook een wegwerp zwemluier op de markt wel vrij prijzig te noemen maar altijd beter en zeer zeker hygiënischer dan de wasbare modellen.

Ook bestaan er zogenaamde hydrotherapie pakken van materiaal welke gelijk is aan een surfpak waaronder men een gewone luier kan dragen welke dan niet vol raakt met water omdat het pak strak om het lichaam sluit en geen water door laat. Deze pakken worden met name veel bij revalidatie instellingen gebruikt en zijn afkomstig vanuit Duitland o.a Suprima levert deze pakken maar niet schrikken deze pakken kosten ruim €300 en worden dan ook nog eens niet vergoed door de zorgverzekeraar.