00 HOME » 14 ADULTBABY KAMER » Hoe kom je aan adultbaby meubels

Hoe kom je aan adultbaby meubelen

Dat is niet eens zo heel erg eenvoudig om aan adultbaby meubels te geraken al zeggen wij het zelf. Het is niet zo dat je even naar de IKEA gaat en daar even een zelfbouw adultbaby bed, commode, kinderstoel of box aanschaft. Voor deze meubelen moeten we zijn bij specifieke webshops die zich richten op de adultbaby scene  en dan zeggen we er meteen bij dat niet eens alle webshops deze meubelen leveren waardoor het nog eens een stuk lastiger wordt om er aan te komen.

In de Verenigde Staten en Canada waar de adultbaby scene veel bekender is en ook nog eens veel groter is zijn een aantal webshops welke deze adultbaby meubels aanbieden maar voor Nederlanders totaal niet interessant te noemen om daar te bestellen om een aantal redenen: allereerst de absurd hoge prijs die men vraagt voor dit soort meubelen aldaar. Maar ook de enorm hoge verzendkosten van dit soort meubelen die per zee container moeten worden verscheept naar Nederland zijn absurd hoog te noemen waardoor het totaal niet interessant is om in de Verenigde Staten of Canada adultbaby meubeltjes te gaan bestellen. Het allergrootste struikelblok is de Nederlandse douane want op het bedrag van de goederen + de verzend of verschepingskosten wordt door hun maar liefst 33% bij opgeteld te weten 21% voor de BTW en 12% voor het invoeren van de meubels omdat het van buiten de Europese Unie komt de zogenaamde inklaringskosten waardoor het bedrag fors kan oplopen. Nu horen we al weer sommigen zeggen van dan laat je het toch naar België sturen dan ontloop je de Nederlandse douane. Daar kunnen we het volgende over zeggen heel leuk bedacht maar ook dat werkt dus niet omdat ook België net als alle andere landen binnen de Europese Unie zo een regeling hebben voor goederen welke afkomstig zijn van buiten de Europese Unie en dit ter bescherming van dat de Europese Unie niet overspoeld wordt met goederen van buiten de Europese Unie.

Dus we moeten het gaan zoeken binnen de Europese Unie dan wordt het al meteen een heel stuk lastiger maar gelukkig zijn er wel een aantal.  Engeland valt straks per 29 maart 2019 definitief af omdat we dan ook te maken krijgen met enorme invoerheffingen door de douane omdat het land dan niet meer tot de Europese Unie behoord en daarom net zo oninteressant is als de Verenigde Staten en Canada.  Maar eigenlijk was ook al ten tijden dat Engeland nog wel deel uitmaakte van de Europese Unie het al niet handig om de meubels in Engeland te bestellen of zelf op te halen. Ondanks dat Engeland deel uitmaakte van de Europese Unie was er met name in Engelse havens regelmatig strenge controles van met name bestelbusjes die met de ferry over kwamen van het vaste land van Europa en helemaal op die uit Nederland kwamen omdat ze in Engeland als de dood zijn voor smokkel van met name XTC vanuit Nederland. Niet helemaal ten onrechte natuurlijk dat men daarom met name bestelbusjes extra controleert bij binnenkomst in Engeland wat geen probleem zou zijn omdat je bestelbus dan toch leeg is. Maar ook regelmatig worden deze bestelbusjes ook gecontroleerd door de Engelse douane als men Engeland met de ferry weer verlaat en dat is toch iets minder fijn te noemen lijkt ons als men gaat kijken in de bestelbus en men vindt daar adultbaby meubels in. Niet dat het verboden is bij wet maar denk dat men toch wel een beetje vreemd staat te kijken bij de douane en daarom dat wij adviseren om het niet te doen en nu de brexit bijna voor de deur staat en dit zeer waarschijnlijk een harde brexit gaat worden behoeven we eigenlijk helemaal niet meer over Engeland te praten als het om adultbaby meubels gaat om de al eerder genoemde redenen.

Dan blijft alleen nog Duitsland over waar 2 webshops zitten die adultbaby meubels verkopen namelijk adultbabymöbel in Kassel en AB-Versand in Delmenhorst in de buurt van Bremen. Het voordeel is dat beide leveranciers niet al te ver van Nederland verwijderd zijn en dat men dus zelf de adultbaby meubels kan gaan ophalen.