In deze rubriek vertellen wij u het een en ander over de adultbaby scene in België. En we zeggen er bij het heeft heel lang geduurd voor deze echt een beetje opgang kwam. Ondanks dat wij van adultbabyspeelparadijs al midden jaren 90 van de vorige eeuw adultbaby's uit zowel Vlaanderen als Wallonië zagen tijdens de luierbijeenkomst destijds gehouden in Rotterdam was het zo dat in België er niemand was die het aandurfde om ook daar een bijeenkomst te beginnen. De reden was dat dit zeker in die tijd in België totaal onmogelijk was omdat het land midden in een grote zedenzaak schandaal zat van Marc Dutroux welke het land op zijn kop zette en niemand het ook aandurfde om een bijeenkomt of club op te zetten voor adultbaby's en dat lijkt ons ook wel zeer logisch omdat België er toen naar ons idee nog helemaal niet aan toe was om zo een moeilijk bespreekbaar en zwaar beladen iets als het adultbaby gebeuren aan te kunnen ook gezien de situatie destijds in het land met de zaak Dutroux was het niet verstandig over het adultbaby gebeuren openlijk te praten in België daar kunnen we gewoon heel duidelijk over zijn.

Toch waren er eind 90er jaren van de vorige eeuw een aantal Belgische adultbaby's en luierliefhebbers afkomstig uit het Franstalige deel van België met name uit de omgeving Brussel en Charleroi die het aandurfden om een club op internet op te zetten doormiddel van een website in het Frans waar ons helaas de naam van ontschoten is maar volgens een van onze teamleden was het iets van club cocoon of iets wat daar op leek. Deze website bevatte redelijk wat informatie over  het adultbaby gebeuren maar deze website heeft niet echt lang bestaan helaas wat de precieze reden waarvoor is geweest dat is ons niet bekend.

Het is toen een lange tijd stil geweest in België op het gebied van adultbaby gebeuren wel zag men heel veel adultbaby's en zelfs teenbaby's uit Vlaanderen in die tijd op Nederlandse chats en forums actief. Ons teamlid ABZeeuwsmeisje zegt in de tijd dat ze moderator was bij 2 andere chats op het gebied van ab/dl zag ze er heel veel en heeft ze ook met heel veel gekletst in die tijd binnen de chats. Ook zegt ze dat ze zag dat het terug ging lopen met Belgische adultbaby's. Ze zegt dat het volgens haar een aantal redenen zijn hiervoor allereerst dat de chats steeds meer beheerst werden door de luierliefhebbers maar ook de vaak het gedrag van bepaalde bezoekers naar met name vrouwelijke bezoekers wat ze zelf wel betreurd.

Al vanaf het begin van deze eeuw hoorden wij van adultbabyspeelparadijs verhalen en geruchten over dat er plannen waren om een luierbijeenkomst te gaan organiseren. Er werd toen al gesproken over een locatie van een fetisj bar/café gelegen tussen Gent en Kortrijk echter deze is nooit van de grond gekomen. De precieze redenen hiervoor zijn niet bekend maar binnen de ab/dl scene gaan geluiden dat het te maken had de eigenaar van het pand niet over de nodige vergunningen beschikte of deze niet kreeg van de gemeente. 

Uiteindelijk duurde het tot 2010 dat er wel een luierbijeenkomst kwam dit keer in Antwerpen maar de organisatoren Nederlanders besloten na een paar jaar te verhuizen naar Amsterdam waardoor de bijeenkomst eindigde. Sinds 2018 is er weer een bijeenkomst in Antwerpen op de zelfde locatie. Ook is er een bijeenkomst in Gent zie hiervoor ook onze rubriek BIJEENKOMSTEN VOOR ADULTBABY'S waar u meer informatie kunt vinden over deze bijeenkomsten. Er is ook een tijd een bijeenkomst geweest in Bekkevoort welke alleen voor de gay scene was maar deze naar wat wij hebben vernomen gestopt. Ook is er nog een bestaande bijeenkomst die plaats vindt in Oostham maar welke tevens ook een bijeenkomst is voor petplayers en naar wat wij hebben vernomen toch meer bdsm gericht is vandaar ook dat wij deze bijeenkomst ook verder niet benoemen of vermelden bij onze rubriek BIJEENKOMSTEN VOOR ADULTBABY'S mede daar wij van mening zijn dat dit niet echt een bijeenkomst is die gericht is op de adultbaby scene maar meer een bijeenkomst is voor mensen die luiers met bdsm combineren en wij van mening zijn dat dit niet past bij de belevingswereld van een adultbaby ondanks dat wij ieders belevingswereld respecteren maar dit te ver weg vinden van het adultbaby gebeuren.

Ook heeft België sinds 2018 weer een webshop waar men naast luiers ook adultbaby kleding kan bestellen deze webshop Diaper-heroes geheten is niet de eerste webshop voor adultbaby's in België wat veel adultbaby's misschien denken. Want adultbabyspeelparadijs kan melden dat er reeds midden jaren 90 al een webshop was die gevestigd was in Oostende en onder de naam Wilf-Creations actief was en adultbaby kleding verkocht die men zelf maakte. 

Ook op internet is de Belgische adultbaby scene actief via een website en ook binnen facebook is een groep voor adultbaby's uit België waar ook adultbaby's vanuit Nederland komen de voertaal binnen deze groep is Nederlands en Frans.

Zo ziet u maar weer dat het adultbaby gebeuren ook in België leeft en dat men daar ook actief is hetgeen u kunt lezen in de diverse artikelen binnen deze rubriek.