5 Extreem aflevering 6 op RTL5 ging over adultbaby zijn

Allereerst moeten we even uitleggen wat 5 extreem precies was als tv programma op RTL5. 5 Extreem was een 7 delige serie bij RTL5. In 5 Extreem volgt Ewout Genemans Nederlanders die een enorm opzienbarende levensstijl, passie of opvatting hebben. Ewout probeert er in dit programma achter te komen wat hun drijfveer is, waar ze voldoening uit halen en hoe ze tegen zichzelf aankijken.

In een van de afleveringen Ewout reist af naar Liverpool waar een 'adult baby crèche' staat. 'Adult baby's' zijn volwassenen die zich verkleden als baby om terug te gaan naar hun kindertijd. We volgen een Nederlander die een weekend in de adult baby crèche heeft geboekt. Tussen de andere adult baby's zal hij zich een weekend lang weer kind voelen. Hoe groot is de wereld van de adult baby? En waarom zou je je als volwassene willen verkleden als baby? 

Dit is de omschrijving welke RTL5 zelf geeft over het programma voor alle duidelijkheid.

De precieze uitzending weten we niet maar dit moet zo rond 2016 of 2017 zijn geweest en zowel ABZeeuwsmeisje als ABRuud hebben het destijds gezien op tv en video beelden hiervan zijn o.a. terug te zien via YouTube zodat men het zelf ook nog kan bekijken als men het wil zien.

Onze teamleden zeggen dat deze afleveringen wel duidelijk liet zien wat een adultbaby behandeling is en hoe of het er aan toe gaat in Engeland op dat punt niks mis mee en werd het goed en duidelijk uitgelegd ook door de adultbaby mama in Liverpool destijds. Niets wat schokkend was in deze aflevering of waar door de kijkers welke zelf niks hebben met het adultbaby gebeuren over konden vallen eigenlijk omdat er geen seks of  porno in  voorkwam hetgeen naar ons idee ook wel bijdraagt aan misschien meer begrip en respect van de kijker. Ook de adultbaby vertelde zijn verhaal van waarom hij deze behoefte had voor het adultbaby zijn en hoe hij tot het adultbaby zijn is gekomen.

Toch waren er na afloop van de uitzendingen best wel met name van kijkers die zelf niet in de adultbaby scene actief zijn kritiek welke wij van adultbabyspeelparadijs deels ook wel begrijpen. Zo hoorden wij veel kritiek over dat de adultbaby die aan deze aflevering deelnam niet herkenbaar in beeld wilde en dus zijn gezicht bedekt was met een soort van masker. Adultbabyspeelparadijs begrijpt de kritiek hierop van kijkers en zegt wij hebben zelf ook zoiets van wil je aan zo een uitzending meewerken en vooral het onderwerp adultbaby zijn bespreekbaar maken en laten zien aan kijkers hoe of wat doe dan meewerken aan zo een programma zonder masker want met zo een masker komt het over dat je iets te verbergen hebt of met iets bezig bent waarvoor je je eigenlijk schaamt en zeggen dan ook wil je niet dat je herkend wordt omdat je bang bent voor negatieve reacties door je directe omgeving als men je ziet begin er dan gewoon niet aan daar zijn we gewoon heel helder en duidelijk over en wel om de volgende redenen namelijk dat de kijker op deze manier nooit en te nimmer begrip of respect zal hebben of willen opbrengen voor het adultbaby gebeuren omdat deze zoiets heeft of denkt dat we iets te verbergen hebben en niet alles laten zien en alleen maar de mooie kant er van laten zien. Iets wat naar ons idee logisch is gezien uit het oogpunt van de tv kijker welke zelf niet actief is binnen de adultbaby scene.

Vanuit het oogpunt van de adultbaby begrijpt adultbabyspeelparadijs ook wel dat deze er niet bepaald op zit te wachten dat zijn directe omgeving of mensen op zijn werk die waarschijnlijk niets van zijn adultbaby gevoelens afweten en dit door de uitzending te weten komen als hij met gezicht in beeld komt. Ook zit deze persoon er niet op te wachten om steeds aangesproken te worden door mensen welke de uitzending hebben gezien want daar wordt je ook niet bepaald vrolijk en gelukkig van mede daar wij ook weten dat zelfs in 2016 of 2017 het voor veel kijkers toch wel bizar of pervers werd genoemd dat iemand deze adultbaby gevoelens heeft daar kunnen we ook gewoon heel duidelijk en helder over zijn want dat was ook het geen wat onze teamleden regelmatig hoorden. Toch zegt adultbabyspeelparadijs dat het misschien handiger had geweest om te filmen waarbij het gezicht niet herkenbaar in beeld komt van de adultbaby maar wel zonder masker op hetgeen misschien minder kritiek van de kijkers had gegeven.

Wij zelf en ook veel andere adultbaby's die wij kennen vonden dit wel een redelijke uitzending welke wel duidelijk liet zien aan de kijkers wat precies het adultbaby zijn is maar vooral laat zien waarom de adultbaby er voor kiest dus zijn achtergrond voor de keuze voor het adultbaby willen zijn. Dat helaas niet alle kijkers het hebben begrepen ligt meer aan hun dan aan de programma maker en de adultbaby want die hebben het gewoon helder en duidelijk laten zien en verteld naar onze mening en ook die van veel ander adultbaby's. Maar of de buitenwereld het ooit zal begrijpen en zal willen accepteren en respecteren dat er nu eenmaal adultbaby's bestaan wij van adultbabyspeelparadijs hebben daar onze twijfels over mede daar het nu al zo vaak behandeld is op de tv en we nog steeds dagelijks anno 2019 zien dat er van de buitenwereld maar zeer weinig tot eigenlijk geen respect en begrip is voor het adultbaby zijn en dit kunnen en mogen we best wel betreurenswaardig noemen.