RuR met Jan Lenferink besprak ook het thema adultbaby zijn

Eerst maar even voor de jongere bezoekers van onze website even uitleggen wat RuR precies was. RuR was een talkshow op de Nederlandse tv met Jan Lenferink welke eind jaren 90 van de vorige eeuw door SBS6 werd uitgezonden. ABRuud zegt zich dit nog te herinneren en weet dat daar destijds een aantal bezoekers van de luierbijeenkomst uit Rotterdam aan meegewerkt hebben.

ABRuud zegt dat de adultbaby's het op een goede en duidelijke manier hebben uitgelegd destijds maar dat helaas de presentator Jan Lenferink niet bepaalde de juiste persoon was om dit moeilijk bespreekbare en zwaar beladen onderwerp als wat adultbaby zijn is te bespreken en een zender als SBS6 is naar zijn mening niet bepaald de aangewezen zender om zoiets uit te zenden omdat gewoon het gemiddelde publiek wat naar deze zender kijkt nu niet direct het publiek is wat zo een moeilijk bespreekbaar onderwerp begrijpt en nog minder het publiek is wat er begrip en respect voor zou hebben ook omdat ze er totaal niets van begrijpen en ook nooit zullen begrijpen omdat dit soort onderwerpen veelal te hoog gegrepen zijn voor de gemiddelde kijker van een zender als SBS6 en dat laat de zender eigenlijk anno 2019 nog steeds zien in hun programmering.

Maar goed er was dus een keer een uitzending waarin werd gesproken over het adultbaby gebeuren en deze uitzending werd van te voren opgenomen volgens ABRuud want de deelnemers kwamen na afloop nog langs bij de luierbijeenkomst in Rotterdam. Daar werd een beetje besproken wat er allemaal gezegd was door de deelnemende adultbaby's tijdens de opnamen en dat klonk best goed en positief en gaf een goed en duidelijk beeld van wat de adultbaby scene precies was en vooral wat het inhield en vooral waarom de deelnemers voor deze scene hadden gekozen.  Echter tijdens de uitzending bleek dat er behoorlijk was gesneden in de opnames hetgeen ABRuud ook later hoorde van mensen hoorden die er aan deelgenomen waren en enkelen het ook betreurden dat door het vele snijden in de opname het zeer warrig overkwam allemaal omdat men er gewoon te veel belangrijke details had weggelaten omdat de programma makers dit waarschijnlijk niet interessant vonden maar juist voor een goed en vooral duidelijk beeld van de adultbaby scene wel zeer belangrijke informatie had geweest.

ABRuud die destijds de uitzending op tv heeft gezien en helaas de overige teamleden dit nooit hebben kunnen zien omdat er helaas geen beeldmateriaal van deze uitzending bestaat op YouTube zegt dat hij eigenlijk van mening is dat wil men het onderwerp adultbaby zijn bespreekbaar maken op tv dat men dit zal moeten doen in een live talkshow waarbij de persoon of personen die aan adultbaby zijn doen het goed en duidelijk kunnen uitleggen en waarbij de programmamakers niet kunnen snijden en daarmee alleen uitzenden wat hun interessant, belangrijk maar vooral sensatie belust vinden wat lekker scoort voor de kijkcijfers waardoor dan een geheel verkeerd beeld ontstaat als er wordt gesneden en men alleen laat zien wat men interessant vindt om hoge kijkcijfers te scoren. Want zegt hij daarvoor is het onderwerp niet bedoeld om alleen voor de sensatie en om te lachen en hoge kijkcijfers scoren te dienen. Daar schiet de adultbaby scene totaal niets mee op.

Dan vraagt men zich misschien af van hoe reageerde de kijkers op deze uitzending. ABRuud zegt ondanks dat dit programma veel minder kijkers trok dan bijvoorbeeld de Jerry Springer show of sex voor de Buch bleken er toch best nog wel veel mensen die het gezien hadden en het er over hadden. Vooral de kijkers die zelf niet in de adultbaby scene zaten vonden het maar niks en belachelijk waarschijnlijk ook omdat ze er totaal niets van snapten mede door het snijden in het interview van de programmamakers maar ook omdat het waarschijnlijk veel te hoog gegrepen was dit onderwerp voor veel kijkers die niet thuis zijn in het wereldje van adultbaby zijn omdat gewoon SBS6 niet bepaald de zender was en nog steeds is voor de wat beter opgeleide Nederlander en het programma RuR al helemaal niet daar ben ik gewoon heel duidelijk over. Hetgeen hij vaak hoorde daags na de uitzending was heb je dat gisteren gezien op tv wat een belachelijk gedoe zeg volwassenen die zich kleden en in luiers rond lopen. Tot aan van het zou mij vent niet moeten zijn ik trapte hem meteen het huis uit en dat soort negatieve berichten meer slechts een enkeling die positief was maar dan was het vaak ook niet meer en minder dan dat men zei wist niet eens dat dit bestond maar ach als hun dat leuk vinden moeten ze dat lekker doen lekker boeiend zeg als ze mij er maar niet mee lastig vallen. Klinkt wel beter en positiever maar is toch steeds niet dat men er echt begrip en respect voor heeft.