SGA plastic broeken 

SGA is een heel oud merk voor plastic broekjes voor zowel baby's en peuters als voor volwassenen met incontinentie. Veel oudere adultbaby's in de scene die geboren zijn in de 50er en 60er jaren van de vorige eeuw het tijdperk dat er nog geen Pampers waren en men dus nog wasbare luiers droeg was dit merk een begrip in Nederland zie onderstaande advertentie uit die tijd. 

In die tijd waren de plastic broekjes voorzien van lanoline om de broekjes soepel te houden en waren ze in iedere baby winkel, apotheek en drogist te koop. Met de opkomst van de wegwerpluier voor zowel baby, peuter als volwassenen verdween min of meer ook de plastic broek uit de winkels. Mede daar de fabrikanten van de wegwerp luiers bij hoog en laag blijven volhouden dat een plastic beschermbroek over een wegwerp luier overbodig is ziet men de plastic broek van SGA niet of nauwelijks nog in de winkels. Ze zijn nu alleen nog af en toe via internet te bestellen maar wij zeggen er meteen bij dat naar onze mening maar wij horen het ook van veel andere mensen met name mensen met incontinentie welke als extra bescherming een plastic broek over hun wegwerp luier dragen dat de kwaliteit ook minder is geworden.

Een veel gehoorde klacht is dat het broekje als het met urine in aanraking komt dat het plastic heel snel hard en stug gaat worden wat ons inziens niet de bedoeling is. Wij hebben dan ook het vermoeden dat de lanoline die het broekje soepel en zacht moet houden zoals vroeger in de broekjes zat niet meer gebruikt wordt om wat voor reden dan ook of dat men gewoon een andere soort plastic gebruikt dan vroeger. Ook een veel gehoorde klacht is dat het elastiek van de broekjes niet zo goede kwaliteit heeft en na een paar keer dragen als slap of zwak wordt waardoor het broekje gaat lubberen en min of meer gaat afzakken. Ook hebben we zelf ervaren en horen dit ook van anderen dat het plastic heel snel scheurt omdat het van heel dunne kwaliteit is. Kortom heel veel mankementen aan deze plastic broek dat wij van adultbabyspeelparadijs zoiets hebben van laat maar want voor de prijs waarvoor hij tegenwoordig op internet wordt aangeboden kopen we ook een andere plastic broek van een betere kwaliteit dan die van SGA op het moment.

Wegens de vele problemen met deze plastic broek en dat wij van adultbabyspeelparadijs het zonde vinden als men rommel koopt plaatsen wij geen link op onze website naar waar men deze plastic broek kan kopen omdat wij adviseren een andere en betere kwaliteit plastic broek te kopen hetgeen u kunt voor de zelfde prijs.