Hansop

Een hansop is het beste te omschrijven als een eendelig kledingstuk voor de nacht waarbij hemd en broek aan een zitten en die veelal door middel van een rits op de rug wordt gesloten. 

Eigenlijk is het van oorsprong een kledingstuk voor baby's en peuters om hun warm te houden maar ook met name binnen zorg instellingen worden hansop's gebruikt al men het dan een andere naam geeft en het ineens plukpak heet en als doel heeft met name verwarde dementerende ouderen met incontinentie te beletten hun incontinentie materiaal zelf uit of af te doen en om te voorkomen dat deze zich zelf onder smeren met ontlasting. Inmiddels is het min of meer een rage die met name uit Amerika is komen overwaaien waarbij volwassenen zo een hansop in huis dragen ook in Nederland worden ze dan als huispak verkocht en deze huispakken nemen gretig aftrek omdat ze gewoon lekker zitten en er voor zorgen tijdens de winter maanden dat je het niet koud hebt. 

Nu de hansop, het plukpak of het huispak hoe je het ook wilt noemen bijna overal te koop is zelfs bij de primarkt en C&A is het ook voor adultbaby's een  stuk gemakkelijker om er een aan te schaffen ook omdat de prijs behoorlijk is gezakt. Was het voorheen dat ze alleen te koop waren bij medische speciaalzaken in Nederland zoals Maree en 4Care en waar men bedragen durft te vragen van wel zo een €70 voor een hansop en maar liefst €200 voor een plukpak is het nu dat je ze bij de primarkt al voor zo rond de €20 koopt alleen dan is het in eens een huispak. Het is maar wat voor naam je er aangeeft en daar wordt waarschijnlijk ook de prijzen op gebaseerd gezien de enorme prijsverschillen voor eigenlijk het zelfde product alleen dan voor een totaal andere doelgroep.

De hansop's speciaal voor de adultbaby scene aangeboden via webshops welke zich op deze doelgroep richten zijn nog steeds enorm prijzig veelal omdat ze zijn voorzien van een baby of kinderlijke print en daarom adviseren wij ook als je niet te veel geld wilt uitgeven om er gewoon een bij de primarkt te kopen want deze zijn qua kwaliteit zeker niet minder dan de dure die via de adultbaby gerichte webshops te koop worden aangeboden.