HOME » 25 INVOERRECHTEN

Invoerrechten op adultbaby spullen buiten de Europese Unie

Invoerrechten kunnen voor een nare verrassing zorgen.  Bij buitenlandse webshops zijn spullen soms een stuk voordeliger. De prijzen zijn beduidend lager en de winkels berekenen geen verzendkosten. Maar als de postbode de bestelling aflevert, komt de aap uit de mouw: er moeten invoerrechten en btw betaald worden. Hoe zit dat precies?

Voordeliger in het Buitenland

Het bestellen van  adultbaby kleding of luiers in de Verenigde Staten of Canada is voor ons Nederlanders ondanks de voordelige prijs door de relatief lage koers van de dollar niet interessant te noemen omdat er enorm hoge verzendkosten  bij zitten en velen bestellen bij zeer hoge uitzondering dan ook daar, Maar wel China is een land waar veel adultbaby's hun inkopen doen zoals bij Fibuu of Nice Diaper en talloze andere bedrijven die plastic broekjes en  adultbaby kleding te koop aanbieden aan dumpprijzen waarvan wij van adultbabyspeelparadijs denken hoe is het mogelijk. Daarbij worden de artikelen ook nog eens gratis verzonden vanuit China naar Nederland. Dat is heel erg verleidelijk om als adultbaby te gaan bestellen toch willen wij van adultbabyspeelparadijs je waarschuwen om zo maar goederen in China te bestellen hoe goedkoop ze ook zijn en ondanks de gratis verzending naar Nederland waar ze mee adverteren en wat ook waar is Want invoer van goederen naar Nederland zijn aan zeer strenge regels gebonden en als je niet goed oplet kan goedkoop heel snel heel duur koop worden vandaar dat we hier even gaan uitleggen hoe het allemaal precies zit en werkt met het invoeren van goederen naar Nederland.

Daarbij is het allereerst van belang of je het artikel bij een bedrijf hebt besteld dat gevestigd is binnen de grenzen van de Europese Unie.

Invoerrechten binnen de Europese Unie

Binnen de EU is er vrij verkeer van goederen. Dat betekent dat je geen invoerrechten of btw hoeft te betalen. Dat laatste is al betaald in het land van aankoop.

Toch zijn er enkele beperkingen. Zo mag je niet alle producten invoeren in Nederland, zelfs als ze uit de Europese Unie komen. Tabaksproducten mogen bijvoorbeeld alleen het land in als daarop een Nederlandse accijnszegel zit. Dat is doorgaans bij aankopen bij buitenlandse webshops niet het geval. De douane neemt de sigaretten of shag dan in beslag.

Ook is het verboden om namaakgoederen, bedreigde dier- en plantensoorten en cd’s of dvd’s met illegaal gekopieerde muziek in te voeren. Het invoeren van (nep)wapens, munitie, geneesmiddelen en drugs mag alleen met een vergunning. Waarbij wij meteen opmerken dat met name de Japanse plastic broekjes die op dit moment in grote getale worden nagemaakt door de Chinese bedrijven als Fibuu en Nice Diaper nog niet op de lijst staan van namaakgoederen terwijl het wel degelijk om namaak goederen gaat dat weten we allemaal maar zolang ze nog niet op de lijst staan bij de douane komen ze gewoon het land binnen wat wij van adultbabyspeelparadijs dan ook wel heel erg vreemd vinden maar waarschijnlijk hebben die Japanners daar geen patent op aangevraagd die ook in Nederland is aangemeld waar de Chinezen gretig misbruik van maken door het op de Europese markt te dumpen zo ook in Nederland en waar wij als adultbaby alleen maar profijt van hebben.

Invoerrechten van buiten de Europese Unie

Bestel je iets bij een internetwinkel van buiten de EU, dan hangt het van de waarde van de bestelling af of je belasting moet betalen. Tot 22 euro (exclusief verzekerings- en vervoerskosten) hoef je geen douanerechten of omzetbelasting af te dragen. Waardoor je zo een Japanse plastic broek in China kunt bestellen zonder dat daar aanvullende kosten bij komen.

Zijn de bestelde producten tussen de 22 en 150 euro waard, dan hoef je geen invoerrechten te betalen. Maar je bent wel verplicht om 21 procent btw af te dragen.

Bij leveringen van 150 euro of meer betaal je zowel btw als invoerrechten. Die douanerechten variëren per productsoort. Waarbij we opmerken dat je voor medische hulpmiddelen waaronder plastic beschermbroeken voor incontinentie ook vallen het lage BTW tarief van 6% betaald. maar  nu komt het niet te vroeg juichen zullen we maar zeggen dat bijvoorbeeld de plastic broeken met een baby of kinderlijke print door de douane niet als medische hulpmiddelen worden aangemerkt en als luxe artikelen worden aangemerkt waarschijnlijk gewoon fetisj kleding wat het in feite ook is en daarom rekenen ze mooi 21% BTW. Daarom adviseren wij ook om zeker op de papieren  te laten zetten MEDICAL GOODS in de meeste gevallen kom je daar mee weg zodat de BTW lager uitvalt het is maar een tip van ons onder het motto van eenvoudiger kunnen we het niet maken maar wel goedkoper de slogan van de belastingdienst en wij van adultbabyspeelparadijs helpen u daar wel een handje bij hoor.

De belastingen wordt geheven over de totale waarde van de bestelling, inclusief verzend- en verzekeringskosten. Bestel je dus twee producten van 15 en 170 euro en bedragen de verzendkosten 10 euro, dan moet je btw en invoerrechten betalen over 195 euro.

Voor kleinere bestellingen kan het lonen om de levering op te splitsen, zeker als de verzending gratis is. Zo kun je onder de 22 euro blijven en belasting vermijden.

Inklaringskosten

Het doen van de aangifte bij de douane wordt vrijwel altijd afgehandeld door het postbedrijf dat de bestelling levert. Zij baseren de aangifte op de vervoer- en verzekeringskosten en de waarde van de goederen. De douane opent steekproefsgewijs pakketten om de inhoud en waarde te controleren.

Voor het doen van de aangifte kan de koeriersdienst inklaringskosten in rekening brengen. Ook kunnen er nog aanvullende kosten bijkomen, bijvoorbeeld voor het vervoeren van een zwaar pakket.

De bezorger int het totaalbedrag van invoerrechten, btw, inklaringskosten en afhandelingskosten aan de deur. De eerste twee posten draagt het postbedrijf af aan de fiscus, de rest is voor de vervoerder zelf. Kun je niet meteen afrekenen, dan neemt de bezorger het pakket weer mee.

Wij weten uit ervaring dat voor pakketten uit China €17 extra kosten worden berekend voor aangifte doen van inklaring.