Extra grote buggy voor personen tot maximaal 75kg

Binnen de adultbabyscene horen we regelmatig mensen er over praten dat ze wel graag in een buggy rond gereden willen worden. Wij van adultbabyspeelparadijs begrijpen deze wens en respecteren ieders belevingswereld als adultbaby en daarom gaan wij het een en ander uitleggen van hoe of wat over extra grote en brede buggy's met een maximaal draagvermogen van circa 75KG.

Een van onze teamleden heeft zo een extra grote en brede buggy en wij van adultbabyspeelparadijs zeggen er meteen bij deze heeft ze op de eerste plaats om medische redenen en niet omdat ze daarnaast ook adultbaby is. Het klinkt misschien voor velen heel raar en vreemd en daarom gaan we het even uitleggen. Een buggy voor adultbaby's is er gewoon niet te koop in webshops welke zich richten op de adultbaby scene daar kunnen we gewoon heel duidelijk over zijn. Maar ze bestaan wel voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking tot een gewicht van 75KG en dan zijn het ineens medische hulpmiddelen. Het is zeker geen publiekelijk geheim dat medische hulpmiddelen schreeuwend duur zijn en daarom zeggen we meteen dat men voor zo een extra grote en brede buggy toch snel op bedragen moet rekenen tussen de €1500 en €2000 afhankelijk van het model en vooral de voorzieningen die moeten worden aangebracht aan de buggy. 

Misschien vraag je je af waarom die hoge prijs en ook wij van adultbabyspeelparadijs vinden het inderdaad enorm forse prijzen maar ook wel logisch te noemen deze prijzen. Allereerst is het een medisch hulpmiddel welke helemaal aan de gebruiker wordt aangepast en ingesteld hetgeen ook bij ons teamlid ABZeeuwsmeisje is gebeurd. Ze zegt het zit en lig gedeelte van de buggy is zo gemaakt dat die helemaal naar me lengte en lichaam is gemaakt wil ik zitten dan kan dit en ben ik moe en wil ik een beetje rusten dan kan ik onderuit gezakt zonder dat ik daarna last van me rug heb er rustig in liggen. Ook is de buggy voorzien van extra grote banden en een verstevigd onderstel waardoor de maximale belasting 75kg is terwijl bij een gewone buggy men als men zwaarder is dan 25kg al er door heen zakt hetgeen bij deze aangepaste buggy zeker niet zal gebeuren.

Hij weegt ook wat meer dan een gewone buggy maar is wel heel handig te vervoeren en heel gemakkelijk in te klappen zodat die zelfs in de achterbak van de auto past. ABZeeuwsmeisje zegt veel gemakkelijker dan zo een rolstoel wat altijd een heel gedoe is om deze in een auto te krijgen zeker als je niet zo een hele grote auto hebt zoals mijn moeder.

Omdat het een medisch hulpmiddel is wordt zo een extra grote buggy veelal door de gemeente vergoed door de WMO als men een medische indicatie heeft en kan men met een leverancier contact opnemen en wordt de buggy helemaal op maat gemaakt. Dit wetende zeggen wij van adultbabyspeelparadijs dat het best wel lastig wordt om als adultbaby die geen medische beperking heeft om zo een extra grote buggy aan te schaffen. Allereerst lijkt het ons vrij raar en ongebruikelijk dat men zo een bedrijf benaderd voor zo een aangepaste buggy op maat te laten maken als men geen medische indicatie heeft. Want wat zeg je tegen zo een bedrijf van hallo ik wilde graag een aangepaste buggy ik mankeer niks maar ik ben een adultbaby dat lijkt ons toch een beetje te belachelijk voor woorden en we denken dat zo een bedrijf welke zich richt op medische hulpmiddelen wel wat anders en zinniger te doen heeft dan zich bezig te houden met een adultbaby. Daarbij lijkt het ons ook dat men zich zelf niet belachelijk wilt maken als adultbaby om zo een medisch hulpmiddel voor de lol te laten aanmeten en om eerlijk te zijn vinden wij het ook een belachelijk en beschamend idee als men dit wel zal doen om de mensen welke deze medische hulpmiddelen leveren lastig te vallen om zo een artikel voor een fetisj te produceren al betaal je het dan zelf. Het getuigd naar ons inziens ook weinig respect naar deze bouwers van medische hulpmiddelen vanuit de adultbaby scene als je dit doet maar ook dat men als adultbaby weinig respect hebt voor mensen welke deze hulpmiddelen nodig hebben om medische redenen en daarom dat wij van adultbabyspeelparadijs zeggen gewoon vergeten zo een buggy als je geen handicap of beperking hebt.

Adultbabyspeelparadijs vreest ook dat voor velen de enorm hoge prijs voor zo een buggy het grootste struikelblok zal zijn want laten we eerlijk zijn welke adultbaby is bereid om voor de lol bedragen van €1500 tot €2000 uit te geven het lijkt ons geen enkel maar we kunnen het natuurlijk mis hebben.

Ervaringen van ABZeeuwsmeisje met haar aangepaste buggy

ABZeeuwsmeisje zegt op de eerste plaats is het voor mij zelf een uitkomt deze buggy met mijn spierziekte kan ik geen grote en lange afstanden lopen want ik ben daarna echt helemaal versleten en dat is voor me moeder en oma ook niet te doen dan want we moeten dan om de paar minuten uitrusten en dan wordt boodschappen doen of ergens heen gaan wel heel erg lastig. Maar ook me moeder en oma zijn blij dat we de aangepaste buggy hebben een stuk makkelijker ook met in en uitklappen en opbergen in de auto dan een rolstoel dat zeggen we allemaal.

Ook zegt ze misschien vraag je je af waarom een aangepaste buggy en geen rolstoel. Ze zegt allereerst een rolstoel is een groot lomp ding die enorm veel ruimte in neemt in de auto en me moeder heeft maar een kleine auto. Ook wegen die die rolstoelen enorm veel en dat is zeker voor me moeder niet fijn  maar zeker voor oma niet om steeds dat zware ding te moeten tillen in en uit de auto.

Wij vroegen ABZeeuwsmeisje van hoe reageren de mensen als ze jouw in je buggy zien zitten. We moeten even vermelden voor hun die haar niet kennen dat ons teamlid ABZeeuwsmeisje een spierziekte heeft en daarnaast een groeiachterstand waardoor ze slechts 141cm groot is en slechts 45kg weegt. Ze zegt zelf de meeste mensen schatten mij als ze me zien als een 12 jarig meisje. Ze zegt de mensen die mij kennen en afweten van me spierziekte en me groeiachterstand die reageren gewoon normaal. Ik heb ze natuurlijk niet verteld dat ik naast mijn spierziekte en groei achterstand ook nog een adultbaby ben want dat gaat ze gewoon niks aan en behoeven ze ook niet te weten want hun vertellen mij ook niet wat ze allemaal verder doen in hun leven toch.

Ze zegt maar ik hoor wel regelmatig opmerkingen hoor van wild vreemde mensen bijdehandjes noem ik die altijd of bemoeioudjes en daar wordt ik zelf maar vooral me moeder en oma helemaal doodziek van dat soort figuren. Als er weer eens zo een oma bemoeial of zo een huistrutje die de spinazie academie nog niet heeft afgemaakt weer eens zegt van is dat kind niet een beetje te oud om nog in een buggy te zitten zeker te lui om te lopen. Tegenwoordig antwoord ik dan heel grof altijd dat ze meteen stil zijn door te zeggen als ze een bril op hebben zeker brilletje van 3 voor de prijs van 1 die je op je smoelwerk hebt daarom dat je niet zo goed kan zien met die glazen ogen van je. Volgende keer hondje laten aanmeten dan ziet die het misschien voor je. En als het zo een oma bemoeial is zeg ik ga lekker naar de bakker ouwe taart want daar hoor je thuis. En als het zo een jong moedertje is die wat zegt dan zeg ik van he joh ga jij effe je spinazie academie diploma eerst halen voordat je zelf aan een kind begint en wat te zeiken hebt over dat ik in een buggy zit. Ik weet dat het niet netjes en beleefd is maar ik ben echt helemaal klaar met die figuren die er iets over zeggen en dit is naar mijn de enige manier om ze de mond te snoeren door ze zwaar af te zeiken en te beledigen want dat verwachten ze niet. In het begin vonden me moeder en oma het niet netjes dat ik zo grof en brutaal reageerde maar nu liggen ze bijna dubbel van het lachen al ik even mijn mond open doe tegen zo een mafkees die op of aanmerkingen heeft.

Ik ben van mening dat mensen zich is meer met hun eigen zaken moeten bezighouden. Want ik weet zeker dat als ik niet in een buggy zou zitten maar in een rolstoel dat dezelfde mensen die nu commentaar hebben zeer zeker niet mijn moeder of oma gaan staan helpen om die loodzware rolstoel in de auto te tillen of uit de auto te tillen want dan zijn ze er net niet of ze hebben allemaal last van hun rug. Ik denk ook niet dat ze bereid zijn om als ik met krukjes loop en niet meer verder kan lopen door vermoeidheid en dat me spieren niet meer willen dat ze mij even door het winkelcentrum naar de auto dragen want dan hoor en zie je ze ook niet want dan raken ze oververmoeid alleen al bij de gedachten. Daarom heb ik dan zo iets houdt lekker je klep dicht en je commentaar voor je als ik in de aangepaste buggy zit anders mag je een weekje komen helpen door mij overal naar toe te brengen en mee naar toe te nemen en kijk je maar effe hoe je dat doet zodat ik er in ieder geval kom waar ik weten moet en waar ik heen wil.

Ik heb nu zoiets van lekker boeiend hoe of een ander het vindt dat ik nog in een extra grote buggy zit en eerste de beste die er wat van zegt die krijgt er gewoon van langs van me al is dat dan wel niet op een nette of fatsoenlijke manier omdat ik ze helemaal afzeik en beledig zal me worst zijn. Hun geen respect voor mijn medische situatie en zich bemoeien met zaken die ze niets aangaan prima dan ik geen respect voor hun en ze beledigen dat is nu het risico als men zich bemoeid met zaken die hun niet aangaan omdat ik geen zin heb om aan vreemde mensen tekst en uitleg te moeten geven over hoe en waarom ik in een extra grote buggy zit. Ik vraag aan hun toch ook niet om hun medische dossier of waarom ze de bemoeial ziekte hebben.

Wij van adultbabyspeelparadijs begrijpen ons teamlid ABZeeuwsmeisje helemaal dat ze zich mateloos stoort aan die idioten. Ons andere teamlid ABGeldersmeiske die in een rolstoel zit zegt zelfs dat ze ook vervelende en zelfs kwetsende opmerkingen krijgt als ze in haar rolstoel zit en een aanval van spasme krijgt dat mensen belachelijk reageren er op. En daarom dat wij van adultbabyspeelparadijs het idee hebben dat het er steeds meer op lijkt dat respect voor mensen met een beperking of handicap bij  veel mensen heel ver te zoeken is  waarschijnlijk ook door de bemoeial zucht van velen helaas. En wij vinden het dan ook niet gek en vreemd te noemen dat onze teamleden dan zelf ook geen respect meer tonen en beledigende en kwetsende opmerkingen terug maken naar degenen die ook respectloos zijn naar hun toe . 

Mede daar de leveranciers van deze aangepaste buggy's zich niet richten op de adultbabyscene en we niet willen dat ze lastig gevallen worden door de adultbabyscene plaatsen we hier geen namen en links van bedrijven welke ze leveren. Wel is ons teamlid ABZeeuwsmeisje bereidt om mensen welke daadwerkelijk zo een aangepaste buggy nodig hebben om medische redenen te helpen aan informatie maar nogmaals enkel en alleen als men daadwerkelijk er voor in aanmerking komt dus als men beschikt over een medische indicatie omdat we niet willen dat de adultbabyscene zich ook richt op bedrijven die medische hulpmiddelen leveren.