Fopspenen

Steeds vaker verbazen wij ons er over dat er zoveel adultbaby's zijn die zeggen een baby of peuter fopspeen te gebruiken. Op de eerste plaats willen wij een ieder wijzen op de gevaren van het gebruik van een fopspeen voor baby's of peuters door volwassenen. Deze spenen zijn niet geschikt voor langdurig gebruik door een adultbaby en wel om de volgende redenen namelijk dat het op den duur problemen met je tanden en je kaak kunt krijgen er door. Ook is zo een speen veel te klein voor de mond van een adultbaby en daarom niet echt aan te bevelen.

Wij begrijpen dat veel adultbaby's in Nederland voor zo een baby of peuter speen kiezen omdat ze vaak goedkoop zijn en vooral makkelijk te verkrijgen zijn bij drogist, baby winkel of warenhuis. Een speen die geschikt is voor een volwassene is helaas in Nederland niet op de markt wat wij zelf een beetje raar vinden want in Duitsland is die wel op de markt en is het zelfs een medisch verantwoorde speen voor volwassenen welke zelfs door een arts wordt voorgeschreven daar. De Nuk 5 is een medische speen speciaal voor volwassenen en wordt ook in Duitse zorginstellingen gebruikt door volwassenen veelal met een beperking maar juist daarom zijn ze zo goed te gebruiken door adultbaby's omdat deze speen geen schade aanricht aan tanden of kaak omdat hij medisch verantwoord is en speciaal is gemaakt voor volwassenen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten want hij is niet echt veel duurder dan een goede baby of peuter speen van een goed merk zoals Difrax of Nam. Wij snappen dat veel adultbaby's schrikken van de de vaak absurd hoge prijzen die met name winkels op internet gericht op de adultbaby scene durven te vragen. Wij hebben ook al prijzen voorbij zien komen van ver boven de €25 voor een fopspeen voor volwassenen die ook niet eens echt goed is omdat het geen medicinale speen is. Maar de Nuk5 zoals de medische speen heet kost rondom de €7 per stuk en kun je het beste bestellen bij Save Express in Duitsland omdat die daar het goedkoopste is. Wij zelf bestellen hem daar ook en als je er meerdere koopt dan zakt de prijs zelfs onder de €7 per stuk.

Ook worden er door talloze bedrijven die zich richten op de adultbaby scene zogenaamde pret fopspenen voor volwassenen aangeboden ze zien er leuk en grappig uit. Allereerst zijn ze schrikbarend duur in prijs en ten tweede adviseren wij deze spenen niet te gebruiken omdat het geen medicinale spenen zijn zoals de Nuk5 en bij lang of veelvuldig gebruik ook schade aan tanden en kaak kunnen aanrichten naar wat men zegt. Of dit echt het geval is durven wij niet met zekerheid te zeggen maar ons inziens is het beter voorkomen dan genezen en dan maar gelijk te kiezen voor een fopspeen waarvan we zeker zijn dat deze geen schade geeft aan de tanden en de kaak en voor de prijs behoef je het niet te laten.

Via ons teamlid ABZeeuwsmeisje werden wij van adultbabyspeelparadijs gewezen op wel hele leuke fopspenen voor adultbaby's. En inderdaad vinden wij ze wel heel erg apart alleen een nadeel de spenen moeten helemaal uit Australië komen en kosten daar Aus$ 34,95 per stuk daar wat omgerekend op zo een €22,50 komt wat wij zelf een hele redelijke prijs vinden voor deze grappige fopspenen. ABZeeuwsmeisje wilde vooral de speen met de panda en is gaan uitzoeken wat het gaat kosten om hem naar Nederland of Vlaanderen te krijgen en ze kwam er achter dat deze leverancier alleen maar naar Australië en Nieuw Zeeland verstuurd spijtig genoeg. Maar wij van adultbabyspeelparadijs vrezen ook dat zo een speen dan al snel op €50 of meer had gekomen met verzendkosten, btw en invoerrechten waardoor het wel verstandig is van dit bedrijfje om niet naar Europa te verzenden. Maar we blijven hem echt heel mooi vinden en daarom een afbeelding van deze wel heel aparte fopspeen voor adultbaby's.