00 HOME » 27 ADULTBABY HOE EN WAT » Ontstaan AB scene

Wanneer en waar de adultbaby scene is ontstaan

Het adultbaby gebeuren is ongeveer zo een 35 jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten en om precies te zijn in Californië rondom San Francisco. Daar was een kleine groep volwassen die zich bezig hield met het dragen van luiers voor de lol en zich weer graag baby wilde voelen en daarvoor adultbaby kleding ging dragen die men destijds zelfs maakte kwamen daar bij een. Diaper Pail Friends (DPF) was de naam van de organisatie welke als eerste er mee begon en ook als eerste actief was op internet en wij denken dat we gerust mogen zeggen dat velen die al meer dan 25 jaar mee lopen in het wereldje van adultbaby zijn min of meer via de website van DPF in aanraking gekomen met het adultbaby gebeuren zo ook onze beheerder van adultbabyspeelparadijs adultbaby Ruud. Omdat er begin jaren 90 van de vorige eeuw er in Nederland nog geen adultbaby of luierliefhebbers scene was sterker nog Nederland wist niet eens wat het was en slechts een enkeling uit Nederland was actief bij DPF.

DPF had veel bezoekers van over de gehele wereld helaas ook heel veel gefrustreerde dwazen wat later bleek die het allemaal niet zo heel erg nauw namen en op een verkeerde manier bezig waren met het adultbaby en luierliefhebbers gebeuren en op een gegeven moment werd het ongeveer een ontmoetingsplek voor geesteszieke figuren met pedofiele gevoelens het klinkt misschien hard maar uiteindelijk bleek zelfs de oprichter een zekere Tommy zich hier mee bezig te houden en is ook door de Amerikaanse politie opgepakt samen met nog zo een dwaas van een andere Amerikaanse website die nog veel erger was dan DPF en echt te ziekelijk voor woorden was en deze laatste is ook destijds gesloten op last van de FBI omdat het gewoon een plek was geworden waar geesteszieke dwazen informatie zaten uit te wisselen. Ik en met mij waren velen al heel snel klaar met die Amerikaanse adultbaby en luierliefhebbers scene omdat we gewoon niet tussen figuren willen zitten welke een geesteszieke geest hebben en op een totaal verkeerde manier bezig zijn binnen de scene door zich te richten op minderjarigen en de gehele scene een slechte naam en imago bezorgen vandaar ook dat het anno 2019 nog steeds een zwaar beladen en moeilijk bespreekbaar onderwerp is en waar helaas enorm veel vooroordelen over zijn omdat er altijd een paar dwazen binnen de scene zitten die de boel kapot maken door hun gedrag welke niet te accepteren is als men zich bezig houdt met minderjarigen.

Gelukkig hadden we ook nog Engeland waar een vrij grote scene actief was met het adultbaby en luierliefhebbers gebeuren een van de grondleggers van de scene was mommy Hazel uit Gillingham nabij Londen welke ook het eerste adultbaby hotel opzette destijds welke een enorm succes was. Ook was er toen al maandelijks in Londen een bijeenkomst voor adultbaby's waar ik zelf diverse keren ben geweest mede omdat men daar ook adultbaby kleding kon kopen mede daar er in Nederland toen nog geen sprake was van een adultbaby scene. 

Ook Duitsland had al een adultbaby scene en er waren zelfs begin jaren 90 van de vorige eeuw al bedrijven waar je langs kon die zich richten op de adultbaby scene. Een van deze bedrijven was Babyträume in Essen. Ook had je in die tijd al mama's die adultbaby ageplay of rollenspel gaven. Ook waren er toen al luierbijeenkomsten veelal georganiseerd bij adultbaby's thuis en veelal gericht op de homo scene dus bijeenkomsten waar ik zelf dus niet ben geweest omdat dit niet mijn deel van de adultbaby scene is. 

Ik moet zeggen de Nederlandse scene was niet of nauwelijks bekend en zeker niet op internet begin 90er jaren van de vorige eeuw. Er was slechts een luierbijeenkomst voor zowel adultbaby's als luierliefhebbers in Rotterdam. Midden jaren 90 begon ik zelf mijn eerste website over het adultbaby gebeuren in het Nederlands maar ik kwam er al snel achter dat Nederland nog helemaal niet toe was aan zo een website want er kwam enorm veel kritiek op met name van mensen die niets met het adultbaby gebeuren hadden maar per toeval op de website waren terecht gekomen en zeiden het belachelijk en absurd te vinden zo een website waardoor ik niets meer met de website deed en hem liet verwaarlozen. 

Op een gegeven ogenblik werd het onderwerp adultbaby zijn ook behandeld op de Nederlandse tv met als gevolg dat veel sensatie zoekers op internet op zoek gingen en terecht kwamen bij chats en websites op het gebied van adultbaby en luierliefhebbers. In die tijd werd je letterlijk overspoeld met zogenaamde teenbaby's het leek wel of ze als paddenstoelen uit de grond schoten zoveel nieuwe mensen kwamen er in eens de scene binnen en na een tijdje verdwenen de meesten weer als sneeuw voor de zon. Het leek wel of er een nieuwe hype was geboren en dat iedereen even kennis wilde maken met de adultbaby en luierliefhebbers scene.

Ook kwamen er steeds meer Nederlandstalige websites, forums, chats als Facebook pagina's en groepen. Sommigen hadden daadwerkelijk wat te melden en werden regelmatig voorzien van nieuws maar anderen werden opgezet en vervolgens werd er noot meer wat aan gedaan hetgeen wij van adultbabyspeelparadijs regelmatig ook zien als we weer is worden uitgenodigd voor een of andere Facebook pagina of groep en we zien dat meer dan een jaar geleden er voor het laatst iets op geplaatst is dan hebben wij zo iets van het is goed maar ons zie je daar niet want er wordt totaal geen informatie verstrekt en onderhoud aan gedaan zo eigenlijk ook voor bepaalde forums en websites waar niks gebeurd omdat er geen nieuwe berichten worden geplaatst of onderhoud aan wordt gedaan. Dit soort sites, pagina's, forums en groepen laten wij liever links liggen omdat ze niets toevoegen. Het is leuk om iets op te zetten binnen de adultbaby scene maar doe er dan ook daadwerkelijk iets mee en laat het niet versloffen en probeer niet als het zo goed als dood is omdat er niets aan gedaan wordt ineens in paniek mensen te vinden welke mogelijk de boel gaan vlottrekken. Wij van adultbabyspeelparadijs willen best anderen helpen binnen de scene maar voelen er weinig voor om een groep, forum of site uit het slop te halen waarvan de eigenaar er een zooitje van heeft gemaakt door er al zeer lange tijd niets aan gedaan te hebben daar passen we voor omdat we dat gewoon verloren tijd vinden.

Helaas zien we ook dat steeds meer dwazen die totaal verkeerd bezig zijn binnen de adultbaby en luierliefhebbers scene en die in werkelijkheid alleen maar de scene een slechte naam toe brengen door hun achterlijke gedrag omdat ze bezig zijn met grooming, stalking en andere zaken welke totaal niets met de adultbabyscene of luierliefhebbers scene te maken hebben en alleen maar mensen beschadigen. Want laten we eerlijk zijn zitten we binnen de scene te wachten op figuren die zich richten op jong volwassenen  met een beperking omdat ze die constant zitten te benaderen om te webcammen of zitten te vragen om foto's te sturen of zitten we te wachten op dwazen die zitten te vragen om gebruikte Pampers het liefst vol geplast of gepoept door een baby of peuter en zelfs zitten te vragen om foto's van onze kinderen en kleinkinderen in een luier. Dit noemen wij van adultbabyspeelparadijs ziekelijk en vooral verwerpelijk gedrag die wij niet willen en ook niet accepteren en van mening zijn dat dit soort dwazen met een ziekelijke geest voor eens en altijd uit de adultbaby en de luierliefhebbers scene geweerd moeten worden omdat naar ons idee dit soort figuren er niet in thuis horen maar helaas denken sommigen daar anders over en  het is al helemaal betreurenswaardig te noemen dat zelfs sommige beheerders van forums en chats als er melding over wordt gemaakt zo een houding hebben van het zal me een rot zorg zijn. Als dit de adultbaby en luierliefhebbers scene is die we willen dan hebben wij van adultbabyspeelparadijs zo iets van sorry maar daar willen wij niets mee te maken hebben dan en vermelden deze wantoestanden binnen de scene enkel en alleen om de scene te redden dat deze niet door een aantal dwazen kapot wordt gemaakt en wij hopen dat ook anderen dit een keer gaan in zien dat het zo niet verder kan en dat alle figuren die zich bezig houden met zaken die eigenlijk niet kunnen zoals beschreven is daadwerkelijk worden aangepakt en geweerd worden uit de scene omdat niemand op deze onzin zit te wachten gewoon schoon schip maken waardoor de scene weer gezond word met mensen welke op een serieuze en vooral verantwoorde manier bezig zijn met het adultbaby en luier gebeuren zonder dat daarbij mensen beschadigd worden.