00 HOME » 27 ADULTBABY HOE EN WAT » Verschil AB/DL

Twee totaal verschillende belevingswerelden AB en DL

Helaas zien we nog dagelijks dat veel mensen het verschil niet weten tussen een adultbaby en een luierliefhebber en daarom gaan wij van adultbabyspeelparadijs het proberen uit te leggen.

Allereerst zeggen wij dat wij ieders belevingswereld respecteren binnen de adultbabyscene als luierliefhebbers scene mits dit niet de wet overtreed en men geen overlast voor andere mensen veroorzaakt. Helaas zien we als adultbaby dat veel luierliefhebbers weinig of geen respect hebben voor de belevingswereld van adultbaby's en dit heeft te maken met dat de twee belevingswerelden veel te ver uit elkaar liggen en eigenlijk weinig of niets met elkaar te doen hebben het enige wat beide belevingswerelden of scenes met elkaar gemeen hebben is dat ze beide luiers dragen meer niet en dat is ook de reden dat adultbabyspeelparadijs en haar teamleden al jaren lang zeggen van die 2 scenes of belevingswerelden moeten los van elkaar verder want die passen totaal niet bij elkaar en dat geeft enkel en alleen maar spanningen  en helaas hebben onze teamleden dit in het verleden regelmatig gezien elders waar zowel luierliefhebbers en adultbaby's gezamenlijk in een chat en forum zaten dat werkt totaal niet kunnen we wel vaststellen.

Wij denken dat we gerust kunnen en mogen zeggen dat bij adultbaby's geldt dat iedereen een luierliefhebber is maar niet iedere luierliefhebber ook een adultbaby is. Dit zal te gemakkelijk omschreven zijn en daarom dat wij er wat dieper op in gaan en het beter en vooral duidelijker proberen uit te leggen.

Adultbaby's contra luierliefhebbers de enorme verschillen in belevingswereld

Een adultbaby heeft iets met luiers op dat punt zit er geen verschil tussen een luierliefhebber kunnen we gewoon vaststellen. Maar nu komt het waarom er toch zo een enorm groot verschil is met een luierliefhebber. Een adultbaby heeft naast het dragen van luiers ook het verlangen om als baby of peuter gekleed te gaan in rompertjes, pyjama's met voetjes en andere babykleding op volwassenen grote speciaal gemaakt voor de adultbabyscene. Ze drinken graag uit een babyflesje of een peuter oefenbeker. Slapen veelal in een baby bed met spijlen welke op volwassenen grote is, zitten in een kinderstoel op volwassenen grote, spelen in een box op volwassenen grote en willen het liefst verschoond worden door een mama of papa op een commode op volwassenen grote. Beter gezegd in hun doen en laten gaan ze weer helemaal terug naar hun baby of peutertijd. Sommigen noemen het ook wel herbeleving van de baby of peuter tijd en wij van adultbabyspeelparadijs dat dit eigenlijk ook de beste omschrijving is voor het adultbaby zijn namelijk het herbeleven van de baby of peuter tijd.

Een belevingswereld waar luierliefhebbers totaal niets mee hebben want bij hun gaat het enkel en alleen om het dragen van een luier en al dat baby en peuter gedoe er om heen hebben ze totaal niets mee. Hetgeen naar onze mening ook de reden is voor de vele spanningen binnen chats en forums omdat de 2 totaal verschillende belevingswerelden totaal niet bij elkaar passen en dit helaas steeds weer botst mede daar er met name van de kant van veel luierliefhebbers niet of nauwelijks respect en begrip is voor de belevingswereld van adultbaby's. En daarom zie je vooral bij buitenlandse scenes dat ze los van elkaar zijn en ieder hun eigen weg gaan iets waarvan adultbabyspeelparadijs ook in Nederland een voorstander van is.

Dat luierliefhebbers zich veelal storen en ergeren aan adultbaby's binnen chats die enkel alleen maar in onzinnig babygebrabbel als gaga googoo dada zitten te communiceren begrijpt adultbabyspeelparadijs ook wel want ook wij hebben ondanks dat wij adultbaby zijn er niets mee en vinden dit totaal onzinnig en belachelijk te noemen om zo te gaan zitten chatten in een openbare chat. Aan de andere kant begrijpen wij als adultbaby ook dat veel adultbaby's totaal niets hebben met gesprekstof van luierliefhebbers waarin in het steeds over bdsm gaat een belevingswereld waar wij zelf totaal niets mee hebben maar ook de meeste adultbaby's niet. Het zou allemaal een stuk gemakkelijker en vooral eenvoudiger zijn als een ieder gewoon respect voor elkaars belevingswereld had en elkaar met respect behandelde maar helaas is dat zeker binnen de Nederlandse ab/dl scene iets te veel gevraagd hebben niet alleen onze teamleden gezien maar ervaren ook vele andere adultbaby's.

Adultbabyspeelparadijs gaat niet zeggen dat er binnen de adultbaby scene geen seks en seksuele handelingen plaats vinden want dan zullen we ronduit liegen. Wel kunnen we zeggen dat wij zelf en met ons veel andere adultbaby's niets met seks en seksuele handelingen hebben tijdens het adultbaby zijn en dat seks en seksuele handelingen voor veel adultbaby's veel minder belangrijk is tijdens een rollenspel dan bij luierliefhebbers mede daar luierliefhebbers het dragen van luiers veelal combineren met bdsm. Veel adultbaby's daar in tegen gaat het juist om zich weer baby of peuter te kunnen voelen en als baby of peuter behandeld te willen worden een soort herbeleving van de baby of peuter tijd waardoord seks en seksuele handeling eigenlijk niet aan de orde komen of belangrijk zijn. Wat ons eigenlijk ook wel vrij logisch lijkt omdat je die als baby of peuter ook niet had en als je dan aan een herbeleving van je baby of peuter tijd doet waarom zal je het dan nu ineens wel hebben. Het komt ons een beetje vreemd en raar over om eerlijk te zijn.

Ook weten we dat binnen de luierliefhebbers scene het vaak de wens is om onderdanig te zijn aan iemand veelal een meesteres of meester iets waar adultbaby's eigenlijk ook weinig of niets mee hebben omdat het daar juist gaat om afhankelijk te zijn van iemand namelijk een mama of papa die hem of haar verzorgt als baby of peuter. 

Ook merken we verschillen in de voorkeur van luiers. Is het zo bij adultbaby's dat deze veelal de voorkeur geven aan een luier met een baby of kinderlijke print waarvan er heden ten dagen voldoende van op de markt zijn speciaal voor de adultbaby scene. De meeste luierliefhebbers hebben totaal niets met deze luiers voorzien van een baby of kinderlijke print en kiezen veelal voor een normale neutrale luier de zogenaamde incontinentie luier welke er op de markt zijn.

Eigenlijk mogen we toch wel zeggen dat het betreurenswaardig en lachwekkend te noemen is dat in een zo kleine scene als dat de Nederlandstalige ab/dl scene is helaas heel veel mensen niet of nauwelijks respect en begrip hebben, kunnen en zelfs willen opbrengen voor elkaars belevingswereld. En daarom dat wij al heel lang zeggen lekker splitsen die 2 scenes en ieder voor zich zelf verder gaan en zich alleen bezig houden met de eigen doelgroep net als nu al in veel andere en vooral grotere landen gebeurd. Dit is naar ons idee de enige oplossing om een gezellige en vooral leuke scene te behouden zonder steeds die problemen dat men elkaars belevingswereld niet respecteert welke gewoon naar de mening van adultbabyspeelparadijs te ver uit elkaar liggen en niet of nauwelijks iets met elkaar hebben. Immers doe je liefhebbers van autoracen en motorracen ook niet bij elkaar in een de zelfde groep want die hebben ook weinig met elkaar gemeen behalve dan dat beide aan racen doen maar voor de rest verder ook niks zo is het dus ook bij adultbaby's en luierliefhebbers het enige wat die gemeen hebben is dat ze luiers dragen.