00 HOME » 29 ADULTBABY EN VAKANTIE » Luiers in Spanje

Verkrijgbaarheid luiers voor volwassenen in Spanje

Adultbabyspeelparadijs kan melden dat de verkrijgbaarheid van luiers voor volwassenen in Spanje inclusief de Balearen, Canarische eilanden en de Spaanse enclaves als Melilla en Ceuta (gelegen in Marokko) geen enkel probleem is en  er voldoende materiaal op de markt is en men dus geen luiers behoeft mee te slepen als men op vakantie gaat.

Allereerst moeten we van adultbabyspeelparadijs zeggen dat men alleen naar de apotheek moet gaan om ze te bestellen als men ze voor medische redenen nodig heeft en een factuur nodig heeft voor de verzekering om het vergoed te krijgen want vooral de bekende merken zoals Tena zijn net als in Nederland ook in Spanje fors aan de prijs en is het dus zeker aan te raden als men de luiers vergoed krijgt via de zorgverzekeraar om ze bij de apotheek te bestellen en op te halen. Wij van adultbabyspeelparadijs zeggen dat het wel stukken beter is geworden al in Spanje bij de apotheek dan voorheen zeker in de bekende vakantie bestemmingen aan de diverse costa's waar ook  veel oudere mensen overwinteren is het nu zo dat de grotere farmacia (apotheek) wel Tena op voorraad heeft of anders voor je kan bestellen en dan kan je het de volgende dag ophalen hetgeen vroeger wel anders was want dan was het vaak mañana mañana en liep je de gehele tijd achter je luiers aan om te vragen of ze al waren gearriveerd. Op dat punt is het wel sterk verbeterd in Spanje moeten we zeggen.

Alleen een nadeel is dat luiers en zeker van Tena in Spanje ook absurd duur zijn en daarom adviseren wij een ieder die toch zijn luiers niet vergoed krijgt door zorgverzekeraar als adultbaby om de luiers gewoon in de supermarkt in het Spaans supermercado en in het Catalaans Supermercat genoemd. Hier vindt men naast Tena ook heel veel goedkopere Spaanse merken van incontinentie luiers welke van goede kwaliteit zijn. Het aanbod aan merken is sterk per regio afhankelijk kunnen we wel zeggen. De prijzen variëren enorm dat heeft te maken met het aantal luiers en vooral de opvangcapaciteit waarbij we ook meteen zeggen dat er veelal wel een enorm groot aanbod is ook voor de zwaardere vormen van incontinentie dus met hogere absorptie dan elders in landen rondom de middellandse zee.

Ook wijzen wij er op dat de prijs van luiers op de Canarische eilanden alsmede de Spaanse enclaves Ceuta en Melillia gelegen in Marokko veel goedkoper zijn dan op het vaste land. Dit heeft te maken dat de Canarische eilanden een lager belasting systeem hebben en de Spaanse enclaves in Marokko belastingvrije zones zijn. Ook is het de moeite waard als men aan de Costa Brava verblijft en men gaat een dagje naar Andorra om daar luiers te kopen want dat scheelt ook een boel geld omdat dit staatje in de Pyreneeën een belastingvrij staat is. 

Daarom dat adultbabyspeelparadijs ook het advies geeft om met vakantie naar Spanje geen luiers vanuit Nederland mee te nemen want ze zijn bijna op iedere straathoek te verkrijgen zo eenvoudig is het om aan luiers in Spanje te geraken waarom zal je dan gaan lopen slepen vanuit Nederland met die luiers.