00 HOME » 29 ADULTBABY EN VAKANTIE » Luiers in Turkije

Verkrijgbaarheid van luiers voor volwassenen in Turkije

In Turkije kan je naar de apotheek gaan om luiers voor volwassenen te halen maar dat raadt adultbabyspeelparadijs af en wel om de volgende redenen: allereerst heeft men het nooit op voorraad en moet men het bestellen voor je maar probeer dat maar even uit te leggen aan de apotheker die niet of nauwelijks Engels of Duits spreekt en jij waarschijnlijk geen Turks dat gaat het zeker niet worden en als je geluk hebt dat men wel een beetje Duits of Engels spreekt begin er dan ook niet aan omdat je zeer grote kans hebt dat je constant heen en weer loopt naar de apotheek omdat ze steeds niet gearriveerd zijn. Een andere reden dat adultbabyspeelparadijs zegt ze iet bij de apotheek te halen in Turkije is dat de apotheek veel duurder is dan de grote supermarkt in Turkije. Want net als in België worden incontinentie luiers in Turkije gewoon bij de grotere supermarkten verkocht. Men vindt er Tena luiers welke in prijs goedkoper zijn dan in Nederland en veelal in kleine verpakkingen van 8 of 10 luiers worden verkocht veelal wel met een lagere absorptie dan die we in Nederland gewend zijn. Ook heeft men een eigen Turks merk onder de naam Canped welke ook van goede kwaliteit is en stukken goedkoper is dan de Tena. Canped wordt geproduceerd door Ontex welke we ook kennen van de Euron luiers en welke met name in België actief is op de markt van incontinentie materiaal.

Adultbabyspeelparadijs wijst er op dat de opvang capaciteit van de incontinentie luiers in Turkije wel minder zijn en dit komt dat men het materiaal voor de zwaarste vormen van incontinentie gewoon niet heeft. Naar wat wij begrepen hebben heeft dit te maken met een aantal redenen zoals door het extreem warme weer wordt het materiaal eerder vervangen waardoor het minder dik behoeft te zijn en hoe dikker de luier is ook hoe meer men gaat transpireren met meer kans op luieruitslag. Ook hoorden we dat het hele zware materiaal zoals wij deze in Nederland kennen alleen voor ziekenhuizen bestemd is of dit ook zo is dat weten wij van adultbabyspeelparadijs niet omdat we meestal in een appartement of hotel verblijven als we er zijn en niet in een hastane (ziekenhuis) omdat we niet zo een erg hoge dunk hebben van de Turkse ziekenhuizen als we eerlijk moeten zijn.

De Prijs van de luiers is niet bekend omdat deze enorm schommelt mede door de instabiele Turkse Lira op dit moment.

De canped luiers zijn te verkrijgen in de maten: smal met een taille 50-90cm, medium met een taille 85-125cm, large met een taille 100-150cm en extra large met een taille 120-160cm. En we kunnen zeggen deze luiers zijn qua opvang capaciteit te vergelijken met een euron luier.