00 HOME » algemeen » 1e Nederlandse adultbaby winkel

Eerste Nederlandse winkel waar men terecht kon voor adultbaby kleding was er reeds al jaren 70 van de vorige eeuw

Wij van adultbabyspeelparadijs zien en horen dat veel adultbaby's het idee hebben dat de huidige 2 Nederlandse webwinkels gericht op de adultbaby scene de eerste in Nederland zijn welke zich richten op de adultbaby scene en dit willen wij toch even rechtzetten want de eer van eerste winkel waar adultbaby's terecht konden valt toch ten eer aan de mensen van Massadshop bekend van o.a. het SM tijdschrift Massad welke ze nog steeds om de 2 maanden uitbrengen.

Al in de 70er jaren van de vorige eeuw werd door de eigenaar van Tijdschriftenhandel Noord destijds gelegen aan de zaagmolendrift in Rotterdam welke naast 2e hands boeken en stripboeken ook erotiek verkocht waaronder erotische bladen en vooral veel SM en fetisj kleding waaronder ook adultbaby kleding welke de eigenaar importeerde met name uit Duitsland en de USA.

Ik zelf als beheerder van adultbabyspeelparadijs en als adultbaby kwam er midden jaren 90 van de vorige eeuw toen ik begon met het adultbaby gebeuren regelmatig in deze winkel om er adultbaby spullen te kopen zoals kleding en het Duitstalige blad voor adultbaby liefhebbers genaamd babygum. Het gedeelte waar men de fetisj kleding verkocht was achterin in de winkel in een aparte ruimte niet direct voor klanten die voor 2e hands boeken en stripboeken kwamen zichtbaar zodat men discreet de fetisj kleding kon passen en aanschaffen zonder dat andere klanten het zagen.

Veel adultbaby kleding die er verkocht werd was afkomstig van het Duitse bedrijf Kunzmann welke van zeer goede kwaliteit was maar ook best zeer prijzig te noemen was want men betaalde destijds al snel meer dan 150 gulden voor een rompertje met babyprint. Niet geheel vreemd en raar te noemen in die tijd omdat allereerst de adultbaby kleding zeer exclusief was en met de hand gemaakt werd en geen massa productie was en ook nog eens geïmporteerd moest worden en opgestuurd moest worden vanuit Duitsland en de eigenaar van Massadshop ook nog iets wilde verdienen uiteraard.

Helaas is tijdschriftenhandel Noord in 2002 failliet gegaan en daarmee ook de Massadshop de winkel waar men terecht kon voor de adultbaby kleding. Ik heb er altijd tot volle tevredenheid kleding gekocht en zelfs mijn commode voor de adultbaby kamer  is destijds door hun gemaakt. Het is echt te betreuren dat deze winkel het niet gered heeft destijds omdat het zeer zeker een aanwinst had geweest voor de Nederlandse adultbaby scene mede daar je er gewoon langs kon om de artikelen te zien en te passen  alvorens men besluit tot aanschaffen. Iets waar wij van adultbabyspeelparadijs en met ons veel andere adultbaby's een voorstander van zijn omdat het toch best wel om veel geld gaat wat de kleding kost en men in de meeste gevallen deze kleding niet terug kan en mag sturen na aankoop als het niet past en wij zijn van mening bij adultbabyspeelparadijs dat er dringend behoefte is aan winkels voor adultbaby kleding en artikelen waar men gewoon langs kan en niet via een webwinkel behoeft te bestellen. Gelukkig zijn deze winkels er wel maar helaas alleen in het buitenland.