HOME » algemeen » Luieruitslag

Luieruitslag wat kan je er tegen doen en wat is het precies

Wij denken dat iedere adultbaby er wel mee te maken heeft gehad met luieruitslag. Zeker als je 24/7 luiers draagt of vrij regelmatig dan heb je een behoorlijke kans op luieruitslag.

Wat is luieruitslag

Luieruitslag is een huidirritatie die veelal bij baby's en peuters voorkomt maar ook bij volwassenen  die dagelijks of regelmatig een luier dragen het zij wegens incontinentie het zij omdat ze adultbaby of luierliefhebber zijn en voor de lol dragen. De Huid wordt rood en raakt geïrriteerd en vooral schraal  met name in het gebied waar de luier over zit dus liezen, billen maar ook bij de geslachtsdelen zijn de plekken waar de luieruitslag het meest voorkomt. Luieruitslag komt door het schuren van de luier op de huid maar nog meer door irriterende stoffen in de ontlasting en urine. 

Wat kan je doen om luieruitslag te voorkomen

Je kunt het grotendeels voorkomen daarmee willen we niet zeggen dat je niet niet kunt krijgen maar de kans dat je luieruitslag krijgt is wel heel erg minimaal als je gewoon als je luiers draagt elke keer de liezen , de billen en vooral het gebied van de schaamstreek goed insmeert met zinkzalf of nog beter sudocreme welke gewoon bij iedere drogist in Nederland te verkrijgen is. Sudorcreme is vrij prijzig maar werkt wel heel erg goed kunnen we je verzekeren.

Wat te doen als je luieruitslag hebt

In principe gaat luieruitslag van zelf weer over naar een paar dagen dus je behoeft er niet voor naar de dokter lijkt ons ook niet zo handig als adultbaby of luierliefhebber die niet incontinent is want wij denken dat de dokter wel even raar staat te kijken als jij met luieruitslag bij hem of haar langs komt. Maar toch adviseren wij om als de huid echt helemaal open is wat kan gebeuren bij luieruitslag de een is er gevoeliger voor dan de ander om dan zeker wel even langs te gaan bij de huisarts zo moeilijk het misschien ook is als adultbaby of luierliefhebber maar een huid die open licht is natuurlijk nooit goed en kans op infecties zijn heel groot dan.

maar heb je een lichte vorm van luieruitslag dan adviseren wij om de huid goed droog te maken en deze niet met zeep maar met lauw water te reinigen. Ook het gebruik van geparfumeerde billendoekjes raden wij af omdat dit heel gevoelig is voor de huid bij luieruitslag en we adviseren om de luier vaker te verschonen zo als je niet afhankelijk bent van luiers om even te stoppen met het dragen van luiers tot de luieruitslag over is maar dat wordt wat lastiger als je incontinent bent of bedplasser bent.

Ook gaan er allerlei verhalen de ronde wij noemen het maar oma geklets met name door moeders van moeders met baby's en peuters in de luiers met luieruitslag. Zo wordt er gezegd om maizena op de billetjes van de baby of peuter te doen na een verschoning. Ik zelf weet het niet en AB Sandra lag dubbel van het lachen toen ik haar die vraag stelde maar deed navraag bij haar oma en moeder en die hadden er wel van gehoord, Ik zal zelf is vragen of mama Lisanne er van heeft gehoord. Maar naar mijn idee is het geen broodje aap verhaal maar we gaan het navragen en zodra we meer weten laten  we het via de website weten.